העוגיות הבולגריות שלפניכם נאכלות לרוב במועדים מיוחדים, כמו חג המולד, והן מתאפיינות בניחוח משגע ומרקם נימוח וקליל. עם המתכון הבא, תקבלו עוגיות טעימות במיוחד תוך פחות מחצי שעה, שמומלץ לצוות אותן לתה או משקה חם אחר כדי להשלים את החוויה.
אופן הכנת העוגיות דבש:
-
חממו תנור ל-180° מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד קמח, אבקת סודה, ציפורן טחון, קינמון ומלח.
-
בקערה נפרדת ערבבו יחד ביצים, חלבון מוקצף, דבש ושמן קוקוס. הוסיפו סוכר וערבבו שוב.
-
קמחו משטח ורדדו את הבצק ליריעה אחידה בעובייה. חתכו את הצורות הרצויות או הכינו עיגולים מהבצק והניחו את העוגיות על התבנית.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו את העוגיות במשך 10-14 דקות, או עד שהן ישחימו. הוציאו מהתנור, צננו קלות והגישו.