פסטה ברוטב עגבניות הוא מתכון פשוט ונפוץ במיוחד, ואולי אתם אפילו מכירים את השדרוג שלו – עם תוספת יין אדום. אבל אם אתם רוצים באמת לעלות את מנת הפסטה-עגבניות שלכם מדרגה, ולתת לה "טוויסט" חרפרף שיהפוך אותה למתאימה לארוחת ערב זוגית או עם חברים, אז אנחנו ממליצים לכם ללכת על מתכון ה"פנה א-לה וודקה" הנהדר והקל להכנה שלנו. בעזרתו תכניסו את המשקה האלכוהולי הנפוץ לתוך מטבחכם ותשלבו אותו בבישול שלכם באופן שיקפיץ את המנה שלכם מעלה.
רכיבים לפסטה פנה א-לה וודקה:
אופן הכנת הפסטה פנה א-לה וודקה:
-
מלאו מראש סיר גדול במים, המליחו מעט והביאו לרתיחה.
-
במחבת גדולה, חממו את שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו את קוביות בצלצלי השאלוט (או הבצל הסגול) וטגנו קלות למשך 4-5 דקות תוך כדי ערבוב קבוע, עד להתרככות.
-
הוסיפו את השום למחבת והמשיכו לטגן תוך כדי ערבוב למשך 1-2 דקות או עד שהשום מתחיל להפיץ ריח.
-
הוסיפו למחבת את הוודקה וערבבו היטב; המשיכו בבישול עד שהרוטב במחבת מצטמצם בחצי, כ-3-5 דקות.
-
הוסיפו למחבת את העגבניות המרוסקות ואת שבבי הפלפל וערבבו היטב. המשיכו לבשל עד שהרוטב על סף רתיחה. הורידו את גובה הלהבה לבינוני-נמוך, והמשיכו בבישול כ-20-30 דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם עוד, בכמעט חצי.
-
הוסיפו למחבת את השמנת ו-¼ מכמות עלי הבזיליקום הקצוצים.
-
הכניסו כעת את הפסטה אל סיר המים הרותחים שהעמדתם בתחילת ההכנה, ובשלו אותה על פי הזמן שמצוין על האריזה. בינתיים הורידו את גובה הלהבה שעליה מונחת המחבת לנמוך, ותנו לרוטב להמשיך להתבשל עד שהפסטה מוכנה.
-
כשהפסטה מוכנה, סננו אותה, החזירו לסיר ושפכו עליה את הרוטב מן המחבת. ערבבו את הפסטה היטב עד שהיא מכוסה כולה ברוטב.
-
העבירו את הפסטה מהסיר לקערות הגשה או צלחות, כסו היטב ברוטב, פזרו עליה מגבינת הפרמזן המגוררת ומהבזיליקום שנותר, והגישו. בתיאבון!