print header

חמש דרכים יצירתיות לשדרג את קופסת הטונה שבמזווה

יש מצב שאין מוצר יותר "אנדרייטד" במטבח מאשר קופסת טונה. לרוב היא פשוט "יושבת שם בצד", מחכה ליום שבו פשוט נפתח אותה, נערבב עם מיונז ונמרח על לחם. חבל שככה רבים חושבים ומתנהגים, כי הפוטנציאל של קופסת טונה גדול הרבה יותר והיא יכולה להפוך למרכיב העיקרי בארוחה שלכם. בין אם תבחרו להכין סושי ביתי, פסטה חריפה או אפילו לביבות טונה פריכות וזהובות, הנה חמש רעיונות שיגרמו לכם לחשוב פעמיים לפני שתזלזלו בפחית התמימה הזו.

1. טוסט צרפתי... אבל מלוח

תשכחו רגע מטוסט מתוק עם סירופ מייפל... נסו לקחת פרוסות חלה או לחם לבן, לטבול אותן בביצה טרופה עם קצת מלח ופלפל, ולטגן עד הזהבה. עכשיו, במקום למרוח ריבה, שימו מילוי של טונה מתובלת בעשבי תיבול, טיפה חרדל ודקיקות מלפפון חמוץ.

מתכונים לקופסת טונה: טוסטים וביצה

2. סושי ביתי עם טוויסט ישראלי

נכון, סושי נתפס כמשהו שמצריך אומנות יפנית עתיקה וסבלנות של נזיר, אך האמת היא שכל מה שצריך זה אצות נורי, אורז מזן שדומה לאורז לסושי (גם אם לא מושלם) וקצת יצירתיות. פותחים את האצה, מניחים שכבת אורז, מעליה מניחים טונה מתובלת במעט סויה ושומשום, מגלגלים, וחותכים לרול. 

3. פסטה טונה פיקנטית

קחו ספגטי או פטוצ'יני, בשלו "אל דנטה", ובזמן הזה טגנו שום ופלפל חריף בשמן זית. הוסיפו פנימה את הטונה (עדיף מסוננת היטב) עם עגבניות מרוסקות, זיתים שחורים וקצת בזיליקום יבש. תוך עשר דקות יש לכם מנת פסטה טונה בסגנון איטלקי, עם אופי ישראלי שלא מתנצל על החריפות. כשהפסטה מתערבבת עם כל הטעמים, היא משאירה חיוך על הפנים. השילוב של חריפות עדינה, מליחות מהזיתים והעושר של הטונה הופך כל ביס לחגיגה קולינרית. תוסיפו מעל גבינת פרמזן מגוררת או אפילו קצת בולגרית מפוררת, ותקבלו מנה שמרגישה כמו מסעדה קטנה ברומא, רק עם פלפל מהבית.

4. פיצה טונה: כוכבת מפתיעה מהתנור

פיצה טונה היא ההוכחה שאין גבול ליצירתיות במטבח, במיוחד כשיש קופסת טונה טובה בהישג יד. דמיינו בסיס פיצה פריך, קנוי או כזה שהרמתם בסטייל מ-0, מרוח ברוטב עגבניות מתובל, מעליו שכבה נדיבה של גבינה נמתחת, ואז נכנסת הכוכבת: טונה עסיסית שמתערבבת נהדר עם בצל סגול, זיתים ירוקים ופלפל קלוי. כשהפיצה הזאת יוצאת מהתנור, הטונה מקבלת טוויסט חדש ומעמד של תוספת גאה שמחזיקה את עצמה מול כל פיצה פפרוני או מרגריטה קלאסית. התוצאה היא פיצה קלילה, טעימה ומיוחדת שתגרום לאורחים שלכם לשאול "מאיפה הזמנתם אותה?", ורק אתם תדעו שהסוד מתחיל בפחית קטנה אחת.

5. בורקס טונה: הפתעה בתוך בצק

אם יש דבר שישראלים אוהבים, זה בורקס. עכשיו תדמיינו בצק עלים שמתחבא בתוכו מילוי של טונה, גבינה בולגרית, בצל ירוק וקצת פלפל שחור. 
הרכיבים האלו אולי נשמעים כמו שידוך מוזר, אבל כשהבורקס הזה יוצא מהתנור, זוהי המנה הכי מפנקת שאפשר לנשנש ליד כוס קפה. הבורקס הזה יכול להפוך כל שולחן שישי לעניין שמרגיש קצת יותר "גורמה."

אל תתנו לטונה להישאר לבד במזווה

לסיכום, הטונה היא חומר גלם משוגע שאפשר להפוך איתו כל ארוחה למשהו מפתיע וטעים. בפעם הבאה שאתם פותחים את הארון ומגלים את הקופסה הזו מחכה לכם, אל תסגרו עליה ישר עם מיונז. תנו לה הזדמנות לזרוח, תנסו אחת מהדרכים האלו ותגלו כמה יצירתיות אפשר להוציא מפחית אחת קטנה.
 
רוצים לגלות עוד רעיונות ולנסות מתכונים שישדרגו לכם את הארוחות? פתחו כבר עכשיו את המזווה – תנו לטונה שלכם את הכבוד שמגיע לה!
 
מקור תמונה ראשית: DΛVΞ GΛRCIΛ באתר PEXELS
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.