print header

6 מתכונים מיוחדים עם ארטישוק

שורשיו הים-תיכוניים של הארטישוק הפכו אותו לכוכב בולט במטבחי האזור, ובמרוצת השנים הוא אף הצליח לפלס את דרכו אלינו כאן לישראל, ולככב במנות רבות ומגוונות. העלים הבשרניים והליבה הרכה הם מהמאפיינים הבולטים שהופכים אותו למרכיב מנצח בלא מעט מנות, ולמזלנו, הודות לחקלאות המופתחת ויכולות השימור המתקדמות של התקופה, אנחנו יכולים ליהנות ממנו ברוב ימות השנה, גם מחוץ לעונתו ה"רשמית", שמתחילה בחורף ומגיעה לשיאה באביב. באוסף הנפלא הבא קיבצנו עבורכם 6 מתכונים מיוחדים שבהם הארטישוק הוא הכוכב המרכזי, וכל אחד מהם יגרום לכם לפתוח את הראש אל עולם חדש, מהנה ומרענן של טעמים, ויעשה לכם ולכל בני ביתכם נעים בחך. בתיאבון!
מתכון למטבל ארטישוק ותרד בתוך קערת לחם
אין ספק שמנה שמוגשת בתוך "קערת" לחם פריך היא דבר שמושך את העין ואת הלב ומגרה היטב את בלוטות הטעם של רבים מאיתנו. אז אם אתם בדיוק כמונו ומתקשים לסרב למנה שמוגשת בצורה כזו, אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הנהדר שלנו שיפלס את דרכו בבטחה אל ליבכם - קערת לחם עם מטבל ארטישוק ותרד מוקרם ועשיר שיעשה לכם ולמשפחתכם טעים בפה.
מתכון למטבל ארטישוק ותרד בתוך קערת לחם מקור תמונה: bonappetit.com
רכיבים למטבל ארטישוק ותרד בתוך קערת לחם:
כיכר לחם עגולה - 1 (ממחמצת שאור או אחר לטעמכם, בקוטר 25 ס"מ)
מלח גס - ½1 כפות (ועוד לתיבול)
חמאה - 4 כפות (לא ממולחת)
שיני שום - 6 (כתושות)
לבבות ארטישוק - 450-500 גרם (חתוכים לרבעים, בהכנה ביתית או משומרים ללא הנוזלים)
עלי תרד בייבי - 280 גרם (טריים או מופשרים מהקפאה)
גבינת שמנת - 450 גרם (בלוק חתוך לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ או גבינת שמנת למריחה)
גבינת פרמז'ן - 100 גרם (1 כוס, מגורדת, ועוד קצת להגשה)
פלפל שחור - 1 כפית (טחון טרי, ועוד לפי הטעם)
מתכון לשוק טלה ביין עם סומאק ולבבות ארטישוק
חובבי הבשר מבינכם ודאי מכירים את התענוג הרב שניתן להפיק מטעמו של בשר איכותי שעבר בישול איטי ולאחריו צלייה בטמפרטורה גבוהה שהעניקה לו פריכות קלה מבחוץ ורכות מענגת מבפנים. באמצעות המתכון הבא תוכלו ליהנות ממנה שהיא פשוט יצירת מופת לאוהבי בשר - שוק טלה מתובל ביין עם תוספת מפתיעה של לבבות ארטישוק, נענע וסלט צנוניות מרענן בצד.
מתכון לשוק טלה ביין עם סומאק ולבבות ארטישוק מקור תמונה: bonappetit.com
רכיבים לשוק טלה ביין עם סומאק ולבבות ארטישוק:
שוק טלה - 2 ק"ג (ללא עצמות)
סומאק - 3 כפות (ועוד להגשה)
מלח גס - 5 כפיות
פלפל שחור - 1 כף (טחון טרי ועוד קצת לתיבול)
מלח שולחן - לפי הטעם (לתיבול)
ראשי שום - 2 (שלמים, חצויים לרוחב)
לבבות ארטישוק - 450-500 גרם (חצויים לאורך, בהכנה ביתית או משומרים ומסוננים)
עלי אורגנו - ½ צרור (ועוד להגשה)
עלי נענע - ½ + 1 כוסות (מופרדות)
צנוניות - 1-2 חופנים (חתוכות לרבעים)
בצל שאלוט - 1 (פרוס לטבעות דקות)
שומשום קלוי - 3 כפות
רוטב איולי - להגשה (או כל רוטב אחר לבחירתכם, לא חובה)
מתכון לעוף בלימון עם לבבות ארטישוק

מנת העוף הנהדרת הזאת יכולה לעזור לכם לגוון את ארוחות הערב או הצהריים שלכם ולהוסיף להן טעמים נפלאים של לימון וארטישוק. אתם תרצו לעשות זאת לא רק בשל שילוב הטעמים הזה, שאתם כנראה כמעט ולא אוכלים, אלא גם בגלל שהכנתה פשוטה מאוד ודורשת מכם רק מחבת גדולה אחת וכ-20 דקות עבודה. 

מתכון לעוף בלימון עם לבבות ארטישוק מקור תמונה: foodnetwork.com
רכיבים למתכון לעוף בטעם לימון עם לבבות ארטישוק:
שמן זית - 2 כפות
בצל - ½ (קצוץ היטב)
שיני שום - 3 (פרוסות דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חזה עוף - 700 גרם (חתוך לקוביות בינוניות)
לבבות ארטישוק - ½1 כוסות (חתוכים לרבעים, אפשר מקופסת שימורים ללא הנוזלים או קפואים ומופשרים)
יין לבן יבש - ⅔ כוס
מים - ⅓ כוס
מיץ לימון - כפית
בזיליקום - ½ כוס דחוסה קלות (קצוץ)
מתכון לפרחי ארטישוק עם שום ולימון

הארטישוק הוא אחד הירקות המלכותיים, המעודנים והטעימים ביותר במטבח הישראלי, אך טבחים רבים מפחדים לבשל אותו כיוון שהוא דורש ניקוי והכנה רבים. המתכון הבא לפרחי ארטישוק יפהפיים הוא לא רק פשוט ומהיר, הוא גם טעים בצורה יוצאת דופן. פשוט חובה לנסות!

רכיבים לארטישוק:
ארטישוק - 4 (גדולים)
שיני שום - 4 (קלופים)
מיץ לימון - מ-1 לימון
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - מעט (לקישוט - לא חובה)
שמן זית - לפי הטעם
דולמה קארנון – תחתיות ארטישוק במילוי בשר בסגנון אלג'יראי

תחתיות ארטישוק יכולות להיות מעדן אמיתי – וכשממלאים אותן במילוי בשר טלה עסיסי ומגישים אותן ברוטב בשרי לצד גרגירי חומוס, התענוג רק גדל והן יכולות לשמש כך כמנה עיקרית נהדרת לכל סעודה. אז אם זה בדיוק מה שאתם מחפשים – מנת הדולמה קארנון, המגיעה אלינו הישר מן המטבח האלג'יראי הסוחף, היא בדיוק בשבילכם והיא תמלא את ביתכם ניחוחות וטעמים שיכבשו את כל הסועדים.

 

דולמה קארנון – תחתיות ארטישוק במילוי בשר בסגנון אלג'יראי מקור תמונה: 196 flavors
רכיבים לרוטב לתחתיות הארטישוק:
בשר טלה - 500 גרם (חתוך לנתחים גדולים)
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (קצוץ דק)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
גרגירי חומוס - 250 גרם (משימורים או מושרים למשך לילה)
רכיבים למילוי לתחתיות ארטישוק:
בשר טלה קצוץ - 280 גרם (או בקר קצוץ)
בצל - 1 (קצוץ דק)
ביצה - 1
קינמון - 1 כפית
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
תחתיות ארטישוק - 10 (מופשרות מהקפאה)
שמן צמחי - 2 כפות
מיץ לימון - מ-1 לימון
מתכון לנגיסי ארטישוק אפויים עם רוטב איולי
רובנו כנראה נסכים שמאכלים שמטוגנים בשמן עמוק הם טעימים, אבל חלקנו סולדים מהם בשל העובדה שהם לא מאוד ידידותיים לבריאותנו. אז כדי שתוכלו ליהנות מחטיף פריך שהוא לא מטוגן בשמן עמוק אלא אפוי, אנחנו רוצים להכיר לכם את המתכון הנפלא הבא - נגיסי ארטישוק אפויים עם פנקו וחמאה, שיספקו לכם את הפריכות שאתם משתוקקים לה, לצד מטבל איולי טעים ומרענן. בתיאבון!
רכיבים לנגיסי ארטישוק אפויים עם רוטב איולי:
פירורי פנקו - 1 כוס (50 גרם)
פתיתי גבינת פרמז'ן - ½ כוס (60 גרם)
חמאה - ½ כוס (מומסת, 125 מ"ל)
לבבות ארטישוק - 425 גרם (בהכנה ביתית או משומרים, שטופים ומסוננים)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה, 10 גרם ועוד קצת להגשה)
מיונז - ½ כוס (115 גרם)
שמן זית - 2 כפות
שום - 1 כפית (כתוש)
מלח - ¼ כפית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.