header

מתכון לשוק טלה ביין עם סומאק ולבבות ארטישוק

חובבי הבשר מבינכם ודאי מכירים את התענוג הרב שניתן להפיק מטעמו של בשר איכותי שעבר בישול איטי ולאחריו צלייה בטמפרטורה גבוהה שהעניקה לו פריכות קלה מבחוץ ורכות מענגת מבפנים. באמצעות המתכון הבא תוכלו ליהנות ממנה שהיא פשוט יצירת מופת לאוהבי בשר - שוק טלה מתובל ביין עם תוספת מפתיעה של לבבות ארטישוק, נענע וסלט צנוניות מרענן בצד.
זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לשוק טלה ביין עם סומאק ולבבות ארטישוק מקור תמונה: bonappetit.com
רכיבים לשוק טלה ביין עם סומאק ולבבות ארטישוק:
שוק טלה - 2 ק"ג (ללא עצמות)
סומאק - 3 כפות (ועוד להגשה)
מלח גס - 5 כפיות
פלפל שחור - 1 כף (טחון טרי ועוד קצת לתיבול)
מלח שולחן - לפי הטעם (לתיבול)
ראשי שום - 2 (שלמים, חצויים לרוחב)
לבבות ארטישוק - 450-500 גרם (חצויים לאורך, בהכנה ביתית או משומרים ומסוננים)
עלי אורגנו - ½ צרור (ועוד להגשה)
עלי נענע - ½ + 1 כוסות (מופרדות)
צנוניות - 1-2 חופנים (חתוכות לרבעים)
בצל שאלוט - 1 (פרוס לטבעות דקות)
שומשום קלוי - 3 כפות
רוטב איולי - להגשה (או כל רוטב אחר לבחירתכם, לא חובה)
אופן הכנת שוק טלה ביין עם סומאק ולבבות ארטישוק:
  1. מקמו רשת אפייה במרכז התנור וחממו אותו מראש ל-130 מעלות.
  2. תבלו את בשר הטלה עם הסומאק והמלח הגס.
  3. גלגלו את שוק הטלה כך שחלקו השומני יהיה מופנה כלפי מעלה, לפפו לרוחבו 3-4 חוטי קשירה לבישול האחד ליד השני, השאירו מרווח של כ-5 ס"מ מקצוות הנתח וקשרו באמצעותם את הבשר.
  4. שימו את החצאים התחתונים של שני ראשי השום שחתכתם במרכז תבנית אפייה בגודל 22X33 ס"מ (כאשר החלק הפנימי של השום פונה כלפי מעלה). מעליהן הניחו את שוק הטלה, כשחלקו השומני מופנה כלפי מעלה. השום למעשה משמש כתחתית שתוסיף הרבה מאוד טעם במהלך הצלייה.
  5. את חצאי ראשי השום הנותרים פרקו לשיניים בודדות ופזרו מסביב לבשר, והוסיפו לתבנית גם את לבבות הארטישוק ואת עלי האורגנו. זילפו יין לבן יבש ושמן זית, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם וערבבו.
  6. הכניסו את הטלה לצלייה איטית של שעתיים עד שעתיים וחצי, עד שהבשר נא למחצה ("מדיום רייר"), או לחלופין כאשר מד טמפרטורה ייעודי שמוחדר לעומק הבשר מורה על 58 מעלות.
  7. הוציאו את התבנית עם הטלה מהתנור, הניחו אותה בצד והגבירו את הטמפרטורה בו ל-260 מעלות. כשהתנור מגיע לחום המבוקש החזירו את התבנית לתנור וצלו את הטלה עד שחלקו השומני וקצוות הארטישוק מקבלים גוון שחום-זהוב,כ- 10-12 דקות.
  8. בתום הצלייה העבירו את שוק הטלה (ללא הירקות) אל משטח חיתוך ואפשרו לו לנוח במשך 20 דקות.
  9. בינתיים פזרו מעל הירקות שבתבנית ½ כוס עלי נענע וערבבו. בקערה נפרדת הניחו את הצנוניות, השאלוט והחומץ בן יין לבן, ערבבו ותבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  10. חתכו את שוק הטלה לפרוסות דקות וסדרו אותן יפה על צלחת, או לחלופין הגישו אותו על משטח החיתוך ופרסו על פי בקשת הסועדים.
  11. פזרו מעל פרוסות הטלה את תערובת הארטישוק ואת המיצים שנותרו בתבנית. קשטו עם גרגירי השומשום הקלוי, עלי אורגנו, סומאק ושאר עלי הנענע. שימו בקערית קטנה רוטב איולי, הגישו את המנות עם סלט הצנונית בצד - ואכלו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.