חובבי הבשר מבינכם ודאי מכירים את התענוג הרב שניתן להפיק מטעמו של בשר איכותי שעבר בישול איטי ולאחריו צלייה בטמפרטורה גבוהה שהעניקה לו פריכות קלה מבחוץ ורכות מענגת מבפנים. באמצעות המתכון הבא תוכלו ליהנות ממנה שהיא פשוט יצירת מופת לאוהבי בשר - שוק טלה מתובל ביין עם תוספת מפתיעה של לבבות ארטישוק, נענע וסלט צנוניות מרענן בצד.
רכיבים לשוק טלה ביין עם סומאק ולבבות ארטישוק:
אופן הכנת שוק טלה ביין עם סומאק ולבבות ארטישוק:
-
מקמו רשת אפייה במרכז התנור וחממו אותו מראש ל-130 מעלות.
-
תבלו את בשר הטלה עם הסומאק והמלח הגס.
-
גלגלו את שוק הטלה כך שחלקו השומני יהיה מופנה כלפי מעלה, לפפו לרוחבו 3-4 חוטי קשירה לבישול האחד ליד השני, השאירו מרווח של כ-5 ס"מ מקצוות הנתח וקשרו באמצעותם את הבשר.
-
שימו את החצאים התחתונים של שני ראשי השום שחתכתם במרכז תבנית אפייה בגודל 22X33 ס"מ (כאשר החלק הפנימי של השום פונה כלפי מעלה). מעליהן הניחו את שוק הטלה, כשחלקו השומני מופנה כלפי מעלה. השום למעשה משמש כתחתית שתוסיף הרבה מאוד טעם במהלך הצלייה.
-
את חצאי ראשי השום הנותרים פרקו לשיניים בודדות ופזרו מסביב לבשר, והוסיפו לתבנית גם את לבבות הארטישוק ואת עלי האורגנו. זילפו יין לבן יבש ושמן זית, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם וערבבו.
-
הכניסו את הטלה לצלייה איטית של שעתיים עד שעתיים וחצי, עד שהבשר נא למחצה ("מדיום רייר"), או לחלופין כאשר מד טמפרטורה ייעודי שמוחדר לעומק הבשר מורה על 58 מעלות.
-
הוציאו את התבנית עם הטלה מהתנור, הניחו אותה בצד והגבירו את הטמפרטורה בו ל-260 מעלות. כשהתנור מגיע לחום המבוקש החזירו את התבנית לתנור וצלו את הטלה עד שחלקו השומני וקצוות הארטישוק מקבלים גוון שחום-זהוב,כ- 10-12 דקות.
-
בתום הצלייה העבירו את שוק הטלה (ללא הירקות) אל משטח חיתוך ואפשרו לו לנוח במשך 20 דקות.
-
בינתיים פזרו מעל הירקות שבתבנית ½ כוס עלי נענע וערבבו. בקערה נפרדת הניחו את הצנוניות, השאלוט והחומץ בן יין לבן, ערבבו ותבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
-
חתכו את שוק הטלה לפרוסות דקות וסדרו אותן יפה על צלחת, או לחלופין הגישו אותו על משטח החיתוך ופרסו על פי בקשת הסועדים.
-
פזרו מעל פרוסות הטלה את תערובת הארטישוק ואת המיצים שנותרו בתבנית. קשטו עם גרגירי השומשום הקלוי, עלי אורגנו, סומאק ושאר עלי הנענע. שימו בקערית קטנה רוטב איולי, הגישו את המנות עם סלט הצנונית בצד - ואכלו בתיאבון!