רובנו כנראה נסכים שמאכלים שמטוגנים בשמן עמוק הם טעימים, אבל חלקנו סולדים מהם בשל העובדה שהם לא מאוד ידידותיים לבריאותנו. אז כדי שתוכלו ליהנות מחטיף פריך שהוא לא מטוגן בשמן עמוק אלא אפוי, אנחנו רוצים להכיר לכם את המתכון הנפלא הבא - נגיסי ארטישוק אפויים עם פנקו וחמאה, שיספקו לכם את הפריכות שאתם משתוקקים לה, לצד מטבל איולי טעים ומרענן. בתיאבון!
רכיבים לנגיסי ארטישוק אפויים עם רוטב איולי:
אופן הכנת נגיסי ארטישוק אפויים עם רוטב איולי:
-
חממו מראש תנור ל-200 מעלות. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה והניחו עליה/בתוכה רשת אפייה.
-
ערבבו בקערה בינונית את פירורי הפנקו ופתיתי הפרמז'ן.
-
יבשו את לבבות הארטישוק, טבלו אותם בחמאה המומסת ואז העבירו אותם לציפוי מלא בתערובת פירורי הפנקו והפרמז׳ן.
-
הניחו את לבבות הארטישוק המצופים על גבי רשת האפייה והכניסו לאפייה של 15 דקות.
-
בתום הזמן הזה הנמיכו את עוצמת החום ל-170 מעלות, הפכו את הארטישוק והמשיכו לאפייה של 15 דקות נוספות, עד שהציפוי הופך זהוב ופריך.
-
בינתיים, גשו להכין את רוטב האיולי: שימו בקערת ערבוב קטנה מיונז, שמן זית, שום, מיץ לימון, מלח ופטרוזיליה, ערבבו היטב עד להשתלבות וקבלת מרקם אחיד.
-
העבירו את הארטישוק האפוי לצלחת גדולה, קשטו עם פטרוזיליה קצוצה והגישו עם רוטב האיולי בצד - אכלו בתיאבון!