header

מתכון לנגיסי ארטישוק אפויים עם רוטב איולי

רובנו כנראה נסכים שמאכלים שמטוגנים בשמן עמוק הם טעימים, אבל חלקנו סולדים מהם בשל העובדה שהם לא מאוד ידידותיים לבריאותנו. אז כדי שתוכלו ליהנות מחטיף פריך שהוא לא מטוגן בשמן עמוק אלא אפוי, אנחנו רוצים להכיר לכם את המתכון הנפלא הבא - נגיסי ארטישוק אפויים עם פנקו וחמאה, שיספקו לכם את הפריכות שאתם משתוקקים לה, לצד מטבל איולי טעים ומרענן. בתיאבון!
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לנגיסי ארטישוק אפויים עם רוטב איולי:
פירורי פנקו - 1 כוס (50 גרם)
פתיתי גבינת פרמז'ן - ½ כוס (60 גרם)
חמאה - ½ כוס (מומסת, 125 מ"ל)
לבבות ארטישוק - 425 גרם (בהכנה ביתית או משומרים, שטופים ומסוננים)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה, 10 גרם ועוד קצת להגשה)
מיונז - ½ כוס (115 גרם)
שמן זית - 2 כפות
שום - 1 כפית (כתוש)
מלח - ¼ כפית
אופן הכנת נגיסי ארטישוק אפויים עם רוטב איולי:
  1. חממו מראש תנור ל-200 מעלות. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה והניחו עליה/בתוכה רשת אפייה.
  2. ערבבו בקערה בינונית את פירורי הפנקו ופתיתי הפרמז'ן.
  3. יבשו את לבבות הארטישוק, טבלו אותם בחמאה המומסת ואז העבירו אותם לציפוי מלא בתערובת פירורי הפנקו והפרמז׳ן.
  4. הניחו את לבבות הארטישוק המצופים על גבי רשת האפייה והכניסו לאפייה של 15 דקות.
  5. בתום הזמן הזה הנמיכו את עוצמת החום ל-170 מעלות, הפכו את הארטישוק והמשיכו לאפייה של 15 דקות נוספות, עד שהציפוי הופך זהוב ופריך.
  6. בינתיים, גשו להכין את רוטב האיולי: שימו בקערת ערבוב קטנה מיונז, שמן זית, שום, מיץ לימון, מלח ופטרוזיליה, ערבבו היטב עד להשתלבות וקבלת מרקם אחיד.
  7. העבירו את הארטישוק האפוי לצלחת גדולה, קשטו עם פטרוזיליה קצוצה והגישו עם רוטב האיולי בצד - אכלו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: אפוי , פירורי לחם , ארטישוק , איולי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.