פסטה היא אחד המאכלים היותר פופולריים שיצאו מהמטבח האיטלקי, ורבים מאיתנו אוהבים להתפנק בכל פעם על קערת פסטה אחרת, מתוך שלל גרסאות וטעמים שונים שהוענקו לה. אם אתם חובבים מושבעים של פסטה ואוכל איטלקי, אנחנו בטוחים שתאהבו את המתכון שלנו לפסטה אל דנטה עם דלורית וקייל בתוספת פריכות מהנה של פקאנים ופירורי פנקו אפויים.
רכיבים למתכון לפסטה עם דלורית וקייל:
אופן הכנת המתכון לפסטה עם דלורית וקייל:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות, כשבשליש העליון ובשליש התחתון מוצבות תבניות אפייה.
-
הוציאו בזהירות את התבנית החמה שנמצאת בשליש העליון, הניחו עליה נייר אפייה ופזרו עליה את אגוזי הפקאן והפנקו. אפו אותם במשך כ-7-9 דקות, עד להזהבה - במחצית הזמן הוציאו את התבנית וטלטלו אותה קלות כדי להבטיח הזהבה אחידה.
-
בסיום האפייה העבירו את אגוזי הפקאן הקלויים לקערה קטנה, אפשרו להם להתקרר במשך כמה דקות ואז הוסיפו מעליהם גרידת לימון, 1 כפית שמן זית ומעט מלח והניחו בצד.
-
העלו את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות. שימו את קוביות הדלורית בתוך קערה גדולה, זלפו מעליהן 2 כפות שמן זית, אורגנו, מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב.
-
חלקו את קוביות הדלורית המשומנות והמתובלות בין 2 תבניות אפייה שעליהן מונח נייר אפייה, אפו במשך 25-30 דקות עד להתרככות. במחצית הזמן הוציאו את קוביות הדלורית מהתנור, טלטלו קלות כדי להבטיח אפייה אחידה והחזירו.
-
בינתיים, שימו את הספגטי בתוך סיר גדול מלא במים רותחים וממולחים היטב, ובשלו אותו כ-2 דקות פחות מהזמן שנקוב על האריזה, עד שהוא הופך "אל דנטה" (מבושל אך מעט קשה). העבירו את הספגטי דרך מסננת לייבוש - אך שמרו כוס אחת ממי הבישול לשלב הבא.
-
חממו את כף שמן הזית האחרונה בסיר גדול, הוסיפו את פרוסות השום ובשלו אותן במשך כדקה עד להתרככות. הוסיפו את הקייל, ערבבו ובשלו במשך 2 דקות עד להתרככות.
-
הוסיפו כוס אחת משאריות המים של הספגטי ובשלו כ-4 דקות נוספות עם מכסה סגור. הוסיפו את החמאה וערבבו עד להתמוססות. הוסיפו את הפרמז'ן והספגטי, ערבבו היטב וכעבור 2 דקות הסירו את הסיר מהלהבה.
-
הוסיפו לתוך סיר הספגטי את הדלורית, הפטרוזיליה ומיץ הלימון. הוסיפו מלח או פלפל לפי הטעם. כשהכל מוכן, העבירו מנה נכבדת של פסטה לצלחת, פזרו מעליה פקאנים ופירורי פנקו והגישו - בתאבון!