header

מתכון לסלט בטטה צלויה מתקתק

לא חסרות סיבות שיגרמו לכם להתאהב בסלט הזה; הוא עשיר ברכיבים מזינים, מרענן, מתקתק ולא מתרכך גם לאחר יום במקרר – זאת על אף שיש בו רוטב עם שילוב טעמים שכמותו טרם חוויתם. המרכיבים כולם פשוטים מאוד, אך יחדיו הם יוצרים סלט צבעוני שקשה להתעלם ממנו במרכז השולחן, ושוב נדגיש ונציין שגולת הכותרת שלו היא הרוטב, מייפל ויניגרט, שהוא בהחלט אחד הטעימים שיצא לנו להכין ולטעום – מומלץ בחום!

זמן הכנה: חסר
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
רכיבים למתכון לרוטב לסלט:
סירופ מייפל - 1 כף (ניתן להמיר בדבש או בנקטר אגבה)
שן שום - 1 (כתושה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קמצוץ
רכיבים למתכון לבטטה צלויה:
בטטה - 680 גרם (2 בינוניות או 3 קטנות – קלופות וחתוכות לקוביות בעובי 1-1.5 ס"מ)
שמן זית - 1 כף
סירופ מייפל - ½ כף (ניתן להמיר בדבש או נקטר אגבה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
רכיבים למתכון לסלט:
קייל - 65 גרם
תפוח עץ גולדן דלישס - 1 (פרוס דק – ניתן להשתמש גם בכל תפוח אחר)
אגוזי פקאן - 50 גרם (ניתן לקלות מעט - למדו איך במתכון )
חמוציות מיובשות - 60 גרם (ניתן להמיר בזרעי רימון)
גבינים עיזים - 55 גרם (מפוררת)
אופן הכנת המתכון לרוטב לסלט:
  1. ערבבו בקערה קטנה או בצנצנת את כל המרכיבים, לפי סדר הופעתם ברשימה. ערבבו היטב בכל פעם שאתם מוסיפים רכיב. אל תחששו אם מספר דקות לאחר שתסיימו לערבב בפעם האחרונה יהיה נראה שרכיבי הרוטב נפרדים אחד מהשני.
אופן הכנת המתכון לבטטה צלויה:
  1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות והניחו נייר אפייה על מגש אפייה גדול.
  2. העבירו את קוביות הבטטה לקערה וזלפו מעליהן שמן זית וסירופ מייפל. בזקו גם מלח ופלפל וערבבו היטב.
  3. פרשו את קוביות הבטטה על גבי תבנית האפייה ואפו בתנור החם למשך 30 דקות. כדי לוודא שהבטטה תיצלה היטב משני הצדדים, הפכו את קוביות הבטטה אחרי 20 דקות של צלייה.
  4. לבסוף הוציאו את הבטטה מהתנור והשאירו אותה בצד להתקרר לפני שתוסיפו אותה לסלט.
אופן הכנת המתכון לסלט:
  1. אם ברצונכם לקלות את אגוזי הפקאן, עשו זאת על מחבת יבשה ומעל ללהבה בינונית. הקפיצו כל כמה דקות את הפקאן עד שהוא הופך לזהוב ומעלה ניחוח. לבסוף העבירו לצלחת לקירור.
  2. היפטרו מהגבעולים של הקייל, שטפו אותו וייבשו אותו היטב. לאחר מכן קצצו אותו לרצועות דקות והעבירו לקערה גדולה.
  3. ערבבו היטב את הרוטב שהכנתם וזלפו ¾ ממנו על הקייל.
  4. ערבבו עם שני מזלגות את כל תוכן הקערה עד שהקייל מתרכך מעט, מאבד כרבע מהנפח שלו ומכוסה באופן אחיד ברוטב. השאירו את הקערה בצד למשך 15 דקות על מנת שהרוטב ייספג היטב בקייל.
  5. לאחר מכן הוסיפו לקערה את הבטטה שהכנתם וכן את שאר מרכיבי הסלט – אגוזי הפקאן (כשהם קרים), פרוסות התפוח, החמוציות המיובשות וגבינת העיזים.
  6. ערבבו את שאר הרוטב שנותר לכם, זלפו אותו מעל לסלט והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: