maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

9 הרגלי אכילה בריאים מהעולם

הסקרים מגלים לנו כי בארצות מסויימות יש נטייה להשמנה, למחלות לב ולרמות כולסטרול גבוהות, בעוד שלמדינות אחרות יש דווקא נטייה הפוכה. הגורם להבדל הוא הרגלי האכילה השונים של כל תרבות ומדינה. בכתבה הבאה תוכלו להכיר כמה הרגלי אכילה בריאים במיוחד מהעולם, שכדאי לנו לאמץ.

 
יפן - נראות המנות
אחד היתרונות המפתיעים של הדיאטה היפנית, פרט לדגש הבריא על דגים, הוא ההצגה המושקעת של המנות. היפנים מקפידים על מנות קטנות וויזואליות במיוחד, שעושות שימוש במגוון הצורות והצבעים של הירקות העונתיים כדי להעניק למנה מראה מיוחד. גודל המנות אמנם עוזר לשמור על כמות קלוריות מוגבלת, אך היתרון האמיתי של המנות הויזואליות הוא השימוש בצבעים הרבים. ירקות בצבעים שונים מכילים ויטמינים שונים, כך ששימוש במגוון גדול של צבעים גורם לצריכה של ויטמינים רבים ומגוונים.

אוכל עולמי

sheri chen
 
סין - מקלות האכילה
כולם יודעים שבסין נהוג לאכול את המנות בעזרת מקלות אכילה, אך מעטים מבינים את הגאונות החבויה בשיטת אכילה זו. השימוש במקלות אכילה, מיומנות שאינה קשה ללמידה, גורמת לנו לאכול לאט יותר ובביסים קטנים יותר. האכילה האיטית הוכחה מדעית כגורמת לצריכת קלוריות קטנה יותר בגוף. בנוסף, למוח שלנו לוקח קצת זמן להבין שהבטן מלאה, ולכן, כאשר אנו אוכלים מהר מדי אנו אוכלים יותר מהכמות הדרושה לנו.

אוכל עולמי

Joseph Pitz
 
צרפת - העונג שבאוכל
סקר בינלאומי שנערך במספר ארצות קבע כי בצרפת האוכל נתפס אצל האנשים כקשור בעיקר לתענוג, ואילו במדינות אחרות האוכל מתקשר יותר דווקא לבריאות, עם זאת, מקרי השמנת היתר ומחלות הלב נדירות יותר בצרפת מאשר במדינות ששמות דגש על הפן הבריאותי. במקום לאכול כמות גדולה ממזון שנחשב בריא, כמו יוגורט, נסו לאכול מנות קטנות אותן אתם מחשיבים למענגות במיוחד, למשל פרלין שוקולד מריר. תחושת העונג מספקת את התיאבון שלנו וכך גורמת לנו בסופו של דבר לאכול פחות.

אוכל עולמי

Amy
 
אתיופיה - סודות הטף
במטבח האתיופי נפוץ במיוחד השימוש בדגן הטף, במיוחד כדי להכין את לחם האנג'רה המפורסם, אך גם מאכלים נוספים, כעיבוי למרקים עשירים או כתחליף לאורז. הטף עשיר במיוחד בסיבים תזונתיים, בויטמינים שונים (בעיקר בויטמין C) ובחלבונים, אך אין בו גלוטן, מה שהופך אותו למזון על של ממש. בנוסף לטף, התזונה האתיופית שמה דגש על ירקות שורש וקטניות ואין בה הרבה שימוש במוצרי חלב ובשר.

אוכל עולמי

Garrett Ziegler
 
הודו - תבלינים ועוד תבלינים
הבישול ההודי עושה שימוש בכמות גדולה של תבלינים, אשר פרט להוספה של טעם וצבע למנות, הם מוסיפים גם בריאות רבה. הכורכום והג'ינג'ר עוזרים להוריד את רמות הכולסטרול וירקות שורש כמו בצל או שום יכולים להוריד את רמות השומנים בדם. לחצו כאן כדי להכיר את יתרונותיהם הבריאותיים של כמה מהתבלינים הנפוצים ביותר.

אוכל עולמי

Rajesh_India
 
איטליה - יין לצד הארוחה
במסעדות העממיות באיטליה נהוג להגיש לצד המנות גם קנקן מים וקנקן יין. שתיית היין, במיוחד יין אדום, הוכחה כתורמת רבות לבריאות, כל עוד שותים אותו במתינות. היין האדום מאריך את תוחלת החיים שלנו, משפר משמעותית את בריאות הלב, מכיל אנטיאוקסידנטים וטאנינים. הכמות המומלצת היא כוס יין לנשים ושתי כוסות לגברים בכל יום, אך חשוב להקפיד לשתות אותה לצד הארוחה, כיוון שאז הגוף מקבל את החומרים המזינים בצורה הטובה ביותר.

אוכל עולמי

Quinn Dombrowski
יוון - שליטה בכמויות
המנות היווניות המסורתיות מכילות בדרך כלל שמן זית, גבינה ובשרים, אך יש הגבלה על הכמויות בהן משתמשים. החלק העיקרי של המנות היווניות מורכב בדרך כלל מירקות, דגנים וקטניות, בזמן שהבשר ושמן הזית מהווים את מוקד הטעם של המנה. השילוב בין אבות המזון השונים הוא כמובן בריא במיוחד, בעיקר כאשר יש הקפדה על אכילה של הרבה ירקות, ומעט בשר. אפשר לומר שהמטבח היווני עובד בדיוק לפי פירמידת המזון.

אוכל עולמי

timlewisnm
 
שוודיה - לחם השיפון
למרות שהדיאטה הסקנדינבית לא מכילה ירקות רבים, יש בה גם אלמנטים בריאים, כגון הדגים השומניים העשירים באומגה-3, אך בעיקר ההקפדה על אכילה של לחם שיפון. לחם מחיטה מלאה נחשב לבריא, אך לחם השיפון מהווה מתחרה שווה, אם לא חזק יותר, בתחרות על התואר "הלחם הבריא ביותר". השיפון מלא בסיבים תזונתיים רבים, גורם לתחושת השובע להישאר יותר זמן, מוריד את הסיכון לחלות בסוכרת, משפר את בריאות הלב ומערכת כלי הדם ונלחם ביעילות בסרטן.

אוכל עולמי

mystuart
 
ישראל - ארוחת הצהריים
כן, מסתבר שגם לנו הישראלים יש הרגל אכילה בריא. בניגוד למקומות רבים, בהם ארוחת הערב ולעיתים הבוקר הן הארוחות הגדולות, אצלנו ארוחת הצהריים נחשבת לארוחה המרכזית ביום. מחקרים מצאו כי הגוף מגיב פחות לאינסולין בשעות הלילה, כך שהגוף מפרק סוכרים פחות טוב בשעות המאוחרות, ואנו משמינים יותר גם אנו צורכים אותה כמות קלוריות. אם אתם נוהגים לאכול ארוחת צהריים, בעקבות שעות העבודה שלכם או כל סיבה אחרת, שנו את ההרגל והקפידו לאכול ארוחה מסודרת, גדולה ובריאה.

אוכל עולמי

Edward

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: