לחם נחשב למוצר בסיסי, כשכמעט לכל ארוחה ניתן לצוות אותו ובכך להעשיר אותה ולתת לה מימד נוסף של טעם. בעוד שרבים נוהגים לקנות את הלחם שלהם, יש כמה שמעדיפים להכין אותו בבית - לעיתים במיוחד לקראת שולחן שישי ולעיתים גם סתם כך לארוחות אמצע השבוע - ואת זה בדיוק תלמדו לעשות כעת, אך בדרך קצת חדשה ומרעננת. הבאנו בפניכם 5 מתכונים ללחמים מיוחדים מרחבי העולם, ואמנם חלקם חלביים, אך הם מומלצים מאוד לאכילה עם ממרחים ומטבלים, כך שמומלץ לנסות גם אותם בארוחת בוקר או ערב כזו או אחרת.
הלחם שתכירו במתכון הבא נקרא גם "נאן אי ברברי", והוא לחם פרסי שטוח ומסורתי שמצופה בזרעי שומשום. באיראן אפשר למצוא אותו בכל מאפייה, והוא מתאים לכל ארוחה ביום – ארוחת בוקר, צהריים או ערב. אתם תגלו שקל מאוד ליצור את צורתו הייחודית, כשכל מה שצריך לשם כך זה רק את אצבעות הידיים שלכם.
את לחם הצ'פאטי כל הודי מכיר, כי הוא אחד מסוגי הלחם הנפוצים ביותר בתת היבשת ההודית. הוא מזכיר מאוד פיתה, לאפה או טורטייה, כשלהכנתו משתמשים בקמח מלא והוא למעשה מחליף בארוחות מסורתיות את הסכו"ם. מדובר בלחם המושלם לניגוב או לאכילה עם ממרחים, אז אם אתם מחפשים תוספת חדשה ומקורית לשולחן השישי או סתם כך לארוחה המשפחתית, הנה היא לפניכם.
אם הכנת לחם תמיד נראתה לכם כמו משימה מורכבת וכמעט בלתי אפשרית, בעזרת המתכון הפשוט הזה תגלו שהשד ממש לא כזה נורא! מדובר במאפה נפלא ממטבחי אירלנד שדורש רק 6 רכיבים וכ-10 דקות עבודה לפני שהוא נכנס לתנור, ואחר כך ריחות הרוזמרין הגבינה שתוסיפו אליו בוודאות יתחילו לעורר את התיאבון שלכם. לא צריך להמתין בזמן שהוא תופח, לא צריך לעבוד קשה כדי לרדד אותו וממש לא צריך להסתפק בלחמים רגילים בזמן שכל אחד ואחת יכולים להכין את המתכון הפשוט הזה - אז קדימה למטבח!
את לחם הדאמפר מכינים כבר במשך דורות רבים באוסטרליה, כשהוא למעשה מעין שילוב של לחם וסקונס (לחמנית מתוקה), אשר נהוג להכין בדרך כלל בתנאי שדה. הוא טעים מאוד עם חמאה וריבה, ובאוסטרליה כמעט שאין ילד שלא מתנסה בהכנתו יחד עם הוריו בשלב כזה או אחר. כעת גם אתם תוכלו להכין אותו עם ילדיכם וליצור יחד איתם לחם נהדר לאכילה עם אחד או כמה מהממרחים האהובים עליהם.
השם של הלחם הזה די מטעה, כי אם חשבתם שטעמו זהה לזה של המלון, טעות בידכם. לחם המלון מקבל את שמו מצורתו, שמזכירה את קליפת הפרי, אך טעמו ומרקמו עדיין שווים את תהליך הכנתו, שלא לדבר על כך שמדובר בלחם מושלם להגשה בזכות צורתו הייחודית. בואו ללמוד איך מכינים לחם חדש ומיוחד שעוד לא יצא לכם להגיש כמותו.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: