אם מתחשק לכם לגוון במאכלים שלכם ולהכניס בהם קצת פלפל, המטבח הטריפוליטאי בהחלט יכול לענות על הדרישות שלכם. עם שפע של מנות מיוחדות וקינוחים נהדרים, תוכלו לראות עד כמה מטבח אתני יכול להיות מפואר, משובח ועשיר, וכדי שתוכלו ליהנות גם אתם ממטעמי העדה, ליקטנו עבורכם 5 מתכונים נהדרים ומיוחדים שאתם מוזמנים לנסות ולהכין לסעודה המשפחתית הקרובה. עם לא הרבה מאמץ, תוכלו להתענג על ארוחת מלכים שתגרום לכם ללקק את האצבעות.
סלט המשאוויה הוא אחד הסלטים הטריפוליטאים המוכרים ביותר לכל יוצאי העדה, ובשנים האחרונות הוא הפך ללהיט גם בקרב ישראלים רבים בני עדות אחרות. אופן ההכנה פשוט וקל, והטעם הנהדר של צליית הירקות יוצר את אחת ממנות הסלט הטעימות שייצא לכם לטעום. לאחר שתכינו את הסלט הזה פעם אחת, אתם תרצו להכין אותו כמעט בכל פעם שיזדמן לכם.
לדלעת יש אינספור שימושים במטבחים רבים בעולם, כשניתן להכין ממנה מרקים, ריבות, מאפים וכמובן סלטים שונים. אחד הטעימים שבהם מגיע מהמטבח הטריפוליטאי שעושה הרבה כבוד לירק הגדול והמיוחד הזה, ונקרא "צ'רשי קראע". המחית הכתומה והטעימה הזו עושה פלאים לכריכים שמכינים איתה, לכן כדאי שתנסו את המתכון לסלט דלעת ותוכלו ליהנות ממרח נהדר שכמותו עדיין לא טעמתם.
כשאומרים לבן העדה הטריפוליטאית את המילה בָּזִין, הוא מיד חושב על תבשיל בשרי עם רוטב אדום וכדורי בצק מבושלים. למעשה, הבזין הוא בעצם כדור הבצק המבושל במים ולא הרוטב והבשר, אך השילוב הזה נתן את השם לכל המנה עצמה. המרקם הנימוח של התבשיל עם הנגיעות המעקצצות של הפלפל, יתנו לכם רצון לאכול ממנו עוד ועוד ואפילו לנגב את הצלחת עם החלק הלבן של הלחם ממש כמו טריפוליטאי אסלי.
את שושני הבצק האלה אנו מכירים ממטבחים רבים ובשמות שונים, אך אין בית טריפוליטאי שבו יוותרו עליהם במהלך חג הפורים. את הדבלה מגישים ביחד עם סירופ מתוק שהופך את חוויית האכילה לנפלאה עבור בלוטות הטעם ועבור הנשמה, ואחרי שתטעמו בעצמכם תבינו בדיוק למה.
בני עדות צפון אפריקה ידועים בעוגיות המתוקות והטעימות שלהם, אך תתפלאו לשמוע שיש להם גם עוגיות מלוחות טעימות לא פחות. אם שבעתם די ממתוק ומתחשק לכם חטיף מלוח קליל שמשתלב נהדר עם מאכלי חלב ומטבלים, אתם מוזמנים להכיר את ה"קאק מליח", או בעברית "עוגייה מלוחה". המתכון הפשוט כשלעצמו הוא קסם כאשר השילוב עם הטעם הנהדר הופך אותו לחוויה של ממש. אז למה אתם מחכים? רוצו אל המטבח ונסו את המתכון הנהדר הזה עוד היום.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: