את שושני הבצק האלה אנו מכירים ממטבחים רבים ובשמות שונים, אך אין בית טריפוליטאי שבו יוותרו עליהם במהלך חג הפורים. את הדבלה מגישים ביחד עם סירופ מתוק שהופך את חוויית האכילה לנפלאה עבור בלוטות הטעם ועבור הנשמה, ואחרי שתטעמו בעצמכם תבינו בדיוק למה.
למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"
מקור תמונה:
yehudit-aviv
אופן הכנת הבצק:
-
שימו בקערה את הביצים וטרפו אותן קלות. הוסיפו תוך כדי הטריפה את אבקת הסודה לשתייה ואת תמצית הווניל.
-
לושו את התערובת והוסיפו קמח בהדרגה, תוך כדי הלישה. המשיכו ללוש עד לקבלת בצק עדין וחלק.
-
הניחו את הבצק מכוסה בצד למשך חצי שעה.
-
חלקו את הבצק ל-4 חלקים שווים, קמחו משטח עבודה בקורנפלור או קמח והתחילו לרדד בעזרת מכונת פסטה או עם מערוך לעלה דק וארוך. במידה שאתם עובדים עם מכונת פסטה, התחילו עם השלב העבה ביותר (מספר 1) והגיעו עד למספר 8. על העלה להיות ברוחב של 3 ס"מ ובעובי דק מאוד שיגרום לו להיראות שקוף.
-
חממו שמן עמוק בסיר טיגון על אש בינונית-נמוכה והתחילו לטגן את הרצועות עד להזהבה קלה. היזהרו מטיגון יתר – הדבלה אמורה להיות זהובה ולא שחומה. כשנוצרות בועות על העוגיות זה סימן לדבלה מוצלחת. תוכלו להיעזר בסרטון הבא כדי לדעת כיצד לגלגל את הבצק:
-
כעת התחילו להכין את הסירופ.
-
לאחר שהסירופ מוכן טבלו את העוגיות בזהירות בסירופ במשך כמה שניות מכל צד. היזהרו שלא לשבור אותן.
-
העבירו את העוגיות לצלחת והניחו אותן במרווחים קטנים אחת לצד השנייה על מנת שלא ידבקו או ישברו.
מקור תמונה:
yehudit-aviv
אופן הכנת הסירופ:
-
בשלו מים יחד עם סוכר במשך כ-20 דקות.
-
לאחר מכן הוסיפו מיץ לימון ובשלו במשך 10 דקות נוספות, עד שמתקבל סירופ צמיגי.
טיפ השף:
* ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום למשך כשבועיים.
* אם יש מישהו שעוזר לכם, ניתן להכין את כל כמות הבצק לטיגון ולטגן (האחד מרדד והשני מטגן). בכל מקרה אחר, מומלץ שתכינו חלק אחד מהבצק, טגנו אותו ואז הכינו את הבצק השני וכן הלאה, זאת על מנת שלא יתייבש.
* מומלץ גם לכסות את הבצק באופן כללי על מנת שלא יתייבש.
מקור: יהודית אביב