מתכון העוגיות שלפניכם מוכר לרבים במקומות שונים בעולם, אך אצלנו בישראל הן מוכרות כעוגיות מכונה או עוגיות מרוקאיות. המרקם הפריך והריח המתוק של העוגיות מהווים קינוח טעים וממכר שתרצו שתמיד יהיו בביתכם.
אופן הכנת העוגיות מכונה:
-
הכניסו את רכיבי הבצק, מלבד השמן, לקערת מיקסר וערבלו עד ליצירת בצק מעט חולי.
-
צקו את השמן לקערת הקמח באיטיות תוך כדי ערבול, עד לקבלת בצק רך, אחיד ומעט שמנוני.
-
הניחו לבצק לנוח כ-5-8 דקות.
-
בינתיים הכינו את המכונה עם הראש המתאים של צורת העוגיות שאתם מעוניינים בה.
מקור תמונה:
רחבי הרשת
-
חממו את התנור ל-160 מעלות ורפדו תבניות בנייר אפייה.
-
חלקו את הבצק למספר חתיכות בגודל בינוני עד קטן. הכניסו חלק אחד של הבצק וסובבו את הידית עד ליציאת הבצק מצדי המכונה עם הצורה הרצויה.
-
חתכו את העוגיות באורך המתאים לכם והניחו אותן על התבניות (יש לדאוג לאורך ועובי אחידים, כדי שהאפייה תהיה אחידה אף היא).
-
לאחר שסיימתם ליצור עוגיות מכל כמות הבצק, הכניסו את התבניות לתנור למשך כ-30 דקות או עד להזהבה.
טיפ השף:
להכנת המתכון ללא סוכר יש להחליף אותו בכמות זהה של תחליף סוכר.
מקור: מוטי רז