print header

5 מתכונים מעולים של שפים נודעים מהעולם

ישנם שפים רבים ברחבי העולם שמכינים מטעמים עבור הסועדים במסעדות שלהם, אשר מחכים לעתים חודשים ברשימת המתנה כדי לאכול בהן. מלבד מנות פאר מורכבות, רבים מהשפים הללו ממציאים גם מנות מיוחדות שמשלבות בין יוקרה ובין ניחוח ביתי ויוצרים מתכונים שניתן להכין גם בבית. 5 המתכונים שלפניכם נוצרו על ידי שפים נודעים ואהובים מכל רחבי העולם, ובעזרתם תוכלו להכין מנות טעימות ומיוחדות שיכתירו אתכם בתור מלכי המטבח בביתכם. שיהיה בתיאבון!
 

מתכונים של שפים נודעים: שף עומד מול שולחן אוכל

 
מתכון לסלט סטייק מתובל - גורדון רמזי

גורדון רמזי נודע כיום בתור שף בריטי רגזן מתחרויות בישול טלוויזיניות, אך מעבר לכך הוא שף מנוסה ובעל שם. במהלך שנות הקריירה שלו גורדון נדד בין אנגליה לצרפת, צבר לעצמו מוניטין וניסיון עד שניהל מסעדה שזכתה לשלושה כוכבי מישלן. בסלט שלפניכם רמזי שילב בין ירקות וסטייק ליצירת מנה טעימה ומשביעה שתשאיר לכם וליתר הסועדים טעם של עוד. 

מתכון לסלט סטייק מתובל - גורדון רמזי מקור תמונה: gordonramsay
רכיבים לסלט סטייק:
סטייק סינטה - 2 (200-250 גר' כל אחד)
שמן זית - מעט (לטיגון)
גזרים - 2 (קלופים וחתוכים לרצועות דקות)
צנוניות - 6 (פרוסות דק)
עגבניות שרי - 200 גר' (חתוכות לשניים)
נענע - חופן (קצוצה - עלים בלבד)
בצל - 1 (קטן, פרוס דק)
בצלים ירוקים - 3 (חתוכים גס)
מלפפון - 1 (גדול, קלוף, נטול גרעינים ופרוס)
חסה - 10 עלים (שטופים וקצוצים)
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לרוטב:
שן שום - 1 (קצוצה)
צ'ילי אדום - 1 (ללא גלעינים, קצוץ)
סוכר חום - 2 כפיות (דמררה)
רוטב סויה - 2 כפות
מיץ לימון - מ-1 לימון (גדול)
 
מתכון לגרטן כרובית וגבינת עזים – בובי פליי

בובי פליי החל את הקריירה הנרחבת שלו בתור מכין פיצות ברשת מסעדות בארצות הברית, וכשהחל לפתח את האהבה שלו לבישול, בובי למד אמנויות קולינריות וקיבל תואר בתחום. לאורך השנים בובי פליי פתח מסעדות בשר פופולריות במיוחד וגם הופיע בטלוויזיה במגוון תכניות בישול, והמתכון הבא שלו הוא של מחית כרובית וגבינת עזים אפויה שתעשיר כל ארוחה ופשוט חובה לנסות.

מתכון לגרטן כרובית וגבינת עזים – בובי פליי מקור תמונה: foodnetwork
רכיבים לגרטן כרובית:
כרובית - 1 (גדולה, חתוכה לפרחים, ללא גבעולים)
שמנת מתוקה - 2 כוסות (או שמנת לבישול)
גבינת מונטריי ג'ק - 225 גר' (או גבינת צ'דר צהובה)
גבינת פרמז'ן - 2 כוסות (מגורדת)
גבינת עיזים - 170 גר' (חתוכה לקוביות קטנות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לעוף בנוסח ספרדי עם נקניקיות צ'וריסו ותפוחי אדמה

נייג'לה לוסון לא עברה הכשרה מקצועית, ואת כל מה שהיא מכינה היא למדה לעשות בכוחות עצמה. התכניות וספרי הבישול שלה, שמציגים גישה קלילה ונטולת יומרות לאוכל, זיכו אותה בפרסים רבים ובמעריצים בכל רחבי העולם שמכינים את המנות שלה בכל הזדמנות. המתכון שלה שלפניכם, של עוף עם נקניקיות ותפוחי אדמה, מושלם לאירוח או כארוחה דשנה והוא בהחלט ישביע אתכם בשעת רעב.

מתכון לעוף בנוסח ספרדי עם נקניקיות צ'וריסו ותפוחי אדמה מקור תמונה: nigella
רכיבים לעוף עם הנקניקיות:
שמן זית - 1 כף
ירכי עוף - 6 (עם עור ועצמות)
נקניקיות צ'וריסו - 375 גר' (חתוכות לחתיכות בגודל 2 ס"מ)
תפוחי אדמה - 500 גר' (קטנים, חצויים)
בצל - 1 (אדום, קלוף וקצוץ)
אורגנו - 1 כפית (מיובש)
גרידת תפוז - מ-½ תפוז
 
מתכון לסלמון עם בטטה בתנור בנוסח אסייתי של השף ג'יימי אוליבר

לג'יימי אוליבר הייתה התחלה צנועה בתור שף קונדיטור במסעדה באנגליה, ומשם הוא החל לשפר את היכולות שלו. ג'יימי התאהב במטבח האיטלקי, וכיום הוא נודע בזכות השימוש שלו ברכיבים טבעיים ואורגניים, כפי שדוגלים בבישול האהוב עליו. עם השנים ג'יימי התפרסם בזכות תכנית הבישול שלו "השף העירום" ומלבדה הוא חולל מהפיכה בהרגלי האכילה של ילדים ברחבי ארצות הברית ואנגליה, והוציא מספר ספרים של מתכונים שהמציא במהלך השנים. במתכון הבא של ג'יימי יש השפעות מהמטבח האסייתי, וכולם ייהנו מהטעמים המיוחדים שתכינו ממש במטבח הביתי שלכם.

מתכון לסלמון עם בטטה בתנור בנוסח אסייתי של השף ג'יימי אוליבר מקור תמונה: jamieoliver
רכיבים לסלמון:
בטטה - 1 (גדולה, קלופה ופרוסה לפרוסות דקות)
למון גראס - 2 (עלים כתושים)
ג'ינג'ר - ½2 ס"מ (שורש קלוף ומגורד)
שיני שום - 2 (כתושות)
שמן שומשום - 1 כפית
ציר ירקות - ¾ כוס (מתכון לציר ירקות, ניתן להמיר במרק עוף פרווה)
חלב קוקוס - ¾ כוס
מיץ ליים - מ-1 ליים
פלפל צ'ילי - 1 (חתוך גס)
פילה דג סלמון - 4 חתיכות (150 גר' כל אחת)
רוטב סויה - מעט (לזילוף - לא חובה)
מתכון לעוגיות פריכות עם רפרפת לימון של השף וולפגאנג פאק

וולפגנג פאק הוא אחד השפים הוותיקים והמוערכים ביותר בתחום הודות לניסיון ולידע הנרחב שלו בכל מה שנוגע בבישול. השף הנודע הזה מבשל באופן פרטי עבור עשירי העולם וגם מפורסמים מהוליווד, אך ניתן ליהנות מהמטעמים שלו באחת מרשתות המסעדות שלו שפועלות בארצות הברית. כדי להמתיק את סיום הארוחה, וולפגנג פיתח מתכון מיוחד לחטיפי לימון נימוחים עם תחתית פריכה וטעם ממכר. עם מעט מאמץ תוכלו ליהנות מקינוח מרענן בטעמו שתרצו לשחזר פעמים רבות.

מתכון לעוגיות פריכות עם רפרפת לימון של השף וולפגאנג פאק מקור תמונה: John
רכיבים לתחתית הפריכה:
קמח - ½2 כוסות
אבקת סוכר - 1 כוס
קורנפלור - ⅓ כוס
מלח - ½ כפית
חמאה - 280 גר' (חתוכה לגושים)
רכיבים לרפרפת לימון:
סוכר - ½2 כוסות
קמח - ⅓ כוס
מלח - ¼ כפית
גרידת לימון - ¼ כוס
מיץ לימון - ½1 כוסות (סחוט טרי)
חלב - ¾ כוס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.