המתכון הזה ישתלב נהדר בארוחת ערב (חלבית, למי ששומר כשרות) או אפילו כנשנוש נהדר בזכות עצמו. רצועות תפוחי האדמה, בניחוח הבצלצלים והטימין יפתיעו אתכם לטובה, הן בטעם והן בפשטות ההכנה.
אופן הכנת התפוחי אדמה:
-
חממו את התנור לחום של 190° מעלות.
-
בקערה קטנה, ערבבו את החמאה והשמן יחדיו, והברישו תחתית של תבנית אפיה.
-
בעזרת סכין חדה, פרסו את תפוחי האדמה לרוחבם, לפרוסות דקות מאוד, וסדרו אותם בצורה אנכית לתבנית, כשלרוחבם פזורים הבצלים.
-
פזרו מלח ופתיתי צ'ילי (במידת הצורך) והברישו עם שאר תערובת החמאה.
-
אפו כ-60 דקות, הוסיפו טימין, והמשיכו לאפות עד שתפוחי האדמה מבושלים וחלקם העליון פריך, זמן מוערך של כ-35 דקות נוספות.
מקור: קובי ל.