maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

13 דרכים יצירתיות להשתמש בזבל של המטבח

קניות ובישול הם שני דברים שאנחנו נהנים מהם במיוחד, אבל לצערנו הם גורמים לבזבוז רב ויקר. בסופו של יום אנחנו מוצאים את עצמנו זורקים לזבל את הקליפות או האריזות של ירקות או מאכלים שונים, אך לנו יש פתרון אחר. 13 ההצעות הבאות לא רק שיתנו לכם רעיון לשימושים חכמים בזבל שלכם, אלא גם יחסכו לכם לא מעט שקלים. ואם זה לא מספיק – אתם גם עושים משהו טוב בשביל הסביבה.

 

1. קליפות קלמנטינה

אחרי שנהנינו מהפרי המתוק נשמח להשתמש בקליפות הריחניות שלו.
  • הוסיפו את הקליפות למיקסר כשאתם מכינים שייקים, להוספת סיבים תזונתיים ונוטריאנטים נוספים.
  • פזרו את הקליפות בפינות הבית כדי לדחות חרקים ביעילות.
  • ייבשו וטחנו את הקליפות, להכנת תבלין מתקתק וייחודי.

שימוש חוזר זבל

 

2. קרטון חלב

רוב קרטוני החלב מצופים בפלסטיק או בשעווה מבפנים, מה שנותן להם קשיחות מסוימת, ניתן לנצל זאת כדי לבנות בית ציפורים לגינה או למרפסת.
  • קשטו את הקרטון מבחוץ.
  • חוררו חור כניסה, וחרך בו תתקעו מקל של ארטיק, כדי שציפור תוכל לעמוד עליו.
  • למי שלא אוהב ציפורים, אפשר לחצות את הקרטון ולהשתמש בו בתור עציץ קטן ונאה.
שימוש חוזר זבל

 

3. קליפת הבצל והשום

אם זה טוב לזגורי, זה טוב גם לנו. בקליפות הדקות של השום ושל הבצל יש יותר חומרים מזינים מאשר בבשר שלהם.
  • אספו את הקליפות במשך שבוע.
  • הוסיפו את הקליפות לצירי ירקות כדי להוסיף להם מנת ויטמינים מועילה.
שימוש חוזר זבל

 

4. קליפות בננה

גם אחרי שסיימנו את הבננה, עדיין יש שימושים רבים שנוכל לעשות בקליפה.

  • שפשפו קליפת בננה על העור כדי לשכך פריחות, פסוריאזיס ועקיצות של יתושים.
  • השתמשו בקליפות בתור מבריקי נעליים וכלי כסף, על ידי שפשוף החלק הפנימי עליהם. קליפות הבננה טובות גם בתור דוחי חרקים, תוכלו לפזר חתיכות קטנות שלהן בבית או בגינה.
  • הקליפות מצויינות בתור דשן לעגבניות - עטפו גבעולי עגבנייה בהן וצפו לתוצאות טובות.
שימוש חוזר זבל

 

5. עטיפות של חמאה

גם אם נדמה לנו שסיימנו את חבילת החמאה, עדיין ניתן למצוא חמאה רבה שנמרחה על פנים העטיפה.
  • לאחר שסיימתם להשתמש בחמאה, קפלו את העטיפה הכסופה ושמרו אותה במקרר.
  • בפעם הבאה שתצטרכו לשמן תבנית לפני אפייה, העטיפה הזאת תהיה שימושית ביותר, פשוט מרחו את שאריות החמאה מהעטיפה בקלות וביעילות.
שימוש חוזר זבל

 

6. קליפות תפוח

אומרים שמי שלא אוכל את הקליפה מפסיד את כל הויטמינים, אבל אם אתם בכל זאת דואגים לקלף את התפוח, במקרה הזה הרווחתם.
  • יבשו את קליפות התפוח והכינו מהן חליטת תה מדהימה ובריאה.
  • השתמשו בקליפות התפוח כמסיר כתמים לסירי ומחבתות אלומיניום.
  • קליפות התפוח טובות גם להורדת עיגולים שחורים מתחת לעיניים – הניחו אותן על העיניים למשך 5-10 דקות.
שימוש חוזר זבל

 

7. המיץ של החמוצים

אחרי שסיימתם לאכול את כל המלפפונים החמוצים, אל תשפכו את המיץ, הוא יכול לשמש אתכם בתור מחמיץ אוטומטי.
  • חתכו ירקות טריים לרצועות בעובי בינוני.
  • הכניסו את רצועות הירק לצנצנת עם מיץ החמוצים – תוך כמה ימים תקבלו חמוצים חדשים.
שימוש חוזר זבל

 

8. שקי רשת

לא רק שאריות האוכל יכולות לשמש אותנו, אלא גם העטיפות והאריזות עצמן.

  • חתכו תוויות או חלקי מתכת משק רשת משומש.
  • כווצו אותו והדקו בעזרת גומייה או אזיקון קטן ועדין, כדי שישמור על צורת ספוג.
  • השתמשו בספוג הרשת שיצרתם לקרצוף כתמים קשים מסירים וממחבתות.
שימוש חוזר זבל

 

9. ליבת תפוח

אחרי שאכלתם את הבשר העסיסי של התפוח, תוכלו להשתמש בליבה שלו כדי להכין חומץ תפוחים ביתי.
  • הניחו בצנצנת ליבות תפוח כך שימלאו חצי ממנה.
  • הוסיפו 1/4 כוס דבש וליטר מים חמים.
  • כסו את פתח הצנצנת במגבת והשאירו אותה בטמפרטורת החדר.ערבבו פעם ביום.
  • אחרי שבוע תראו שהנוזל נהיה כהה, הוציאו את התפוחים.
  • השאירו לשבועיים נוספים והקפידו לערבב פעם ביום.
שימוש חוזר זבל

10. ראש גזר

הכוונה היא לא לבן הג'ינג'י של השכנה, אלא ממש לראש הירוק של הגזר שאנחנו תמיד זורקים לפח.
  • הציבו אותם בתבנית מים וגדלו אותם מחדש.
  • קצצו אותם ולהכין מהם ממרח פסטו ביתי, בתוספת שמן זית וצנוברים.
  • הוסיפו אותם לצירי ותבשילי ירקות לשם תיבול והוספת חומרים מזינים.
שימוש חוזר זבל

 

11. קרטוני ביצים

אחרי שסיימנו את כל הביצים, נוכל להשתמש בקרטון הביצים כדי להכין מדליק מנגל טבעי וחסר כימיקלים.

  • שימו בכל שקע המיועד לביצים חתיכת פחם.
  • הציבו את כל התבנית המלאה, או חצי ממנה במקרה הצורך, בתוך המנגל.
  • הדליקו את התבנית בעזרת נייר עיתון, וקיבלתם אש בוערת אפילו בלי ללכלכך את הידיים.
שימוש חוזר זבל

 

12. שיירי קפה טחון

למשקעי הקפה שנשארים לכם יש שימושים רבים, גם אחרי שהכנו מהם קפה.
  • ערבבו אותם פעם בשבוע עם מרכך השיער שלכם, כדי להפוך את השיער ליותר חלק ובוהק.
  • קערה של שיירי קפה במקרר תספוג ריחות לא נעימים בזריזות.
שימוש חוזר זבל

 

13. גדמי חסה וסלרי

אמנם את הגדמים לא נוהגים לאכול, אך יש להם תפקיד חשוב ושימושי – אפשר לגדל מהם ירק חדש.
  • הציבו את הגדמים בקערת מים, כך שחלק בתוך המים וחלק בחוץ.
  • שימו לב שהחלק הצומח צריך להיות למעלה.
  • תוך שבועיים תקבלו כבר כמה עלים ירוקיםת רעננים ומצוינים לאכילה.
שימוש חוזר זבל

 

 

 

מקור: מורן יפה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: