maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

עשבי תיבול שלא הכרתם וכל מה שטוב בהם

אין תענוג גדול יותר מלתבל את האוכל שלנו בעשבי תיבול, שמשדרגים את המנה בטעם, במראה וכמובן בבריאות. על אחת כמה וכמה אם מדובר בעשבי תיבול שגידלנו בעצמנו. הכירו עשרה עשבי תיבול בריאים וטעימים שכנראה לא הכרתם, אותם תוכלו לרכוש בשווקים או לגדל בעצמכם. 

1. חמציץ: חמציץ, הנקרא גם חומעה הוא עשב תיבול חמצמץ שמוסיף טעם ייחודי למרקים, סלטים וחביתות ירק. החמציץ הוא תרופה טבעית למערכת השתן.  עשבי תיבול מיוחדים
 Burschik
עשבי תיבול מיוחדים
Raulbot
2. מיורם: מיורם (המוכר גם כמיורן) הוא תבלין מתקתק ועדין, המזכיר גרסה מתוקה יותר של האורגנו והזעתר. נהדר לדגים, גבינות, פסטות ובישול ים תיכוני. מיוחסות לו תכונות מרגיעות, משככות כאבים ומשפרות עיכול.
3. זוטה לבנה: צמח מרענן השמש בעיקר לחליטות תה, מצוין להתעוררות בבוקר, כהפסקת התרעננות ולפתיחת אף סתום.  עשבי תיבול מיוחדים
 גדעון פיזנטי
עשבי תיבול מיוחדים
masahiko

4. מיזונה: מיזונה, הנקראת גם חרדל יפני, הנקרא גם מיזונה היא עשב תיבול שהולך מעולה עם סלט עלי בייבי, וגם בירקות מוקפצים ותבשילים אסייאתים. המיזונה עשירה בויטמינים A,K ו-C החיוניים לתפקוד מערכות הגוף, קרישת הדם, בניית העצמות וייצור רקמות הגוף. כמו כן, מחקרים מצאו שלמיזונה תכונות מונעות סרטן.

5. לווג':  לווג', המוכר גם בשם לאושטיאן, נפוץ בעיקר במטבח הרומני כמרכיב חובה במרק הצ'ורבה. הלווג' הוא עשב תיבול טעים המזכיר מעט את הסלרי. הוא מתאים לסלט ירוק, תבשילים ומרקים. מיוחסות לו תכונות אנטיספטיות, ונהוג למרוח חליטת לווג' על פצעים ודלקות. עשבי תיבול מיוחדים
4028mdk09
עשבי תיבול מיוחדים
Rasbak
6. תמכה: תמכה או סייגית הוא עשב תיבול נפוץ במטבח הצרפתי עם טעם עדין של אניס. התמכה הולכת נהדר עם דגים, עוף וחביתות ירק ופעמים רבות תמצאו אותה מקשטת צלחות. מיוחסות לה תכונות מטהרות, ומשתמשים בה כדי לנקות את העור והפנים.
7. סליקורניה: סליקורניה או פרקן עשבוני היא צמח תבלין מלוח ופריך, שלאחר בישול או החמצה נאכל בטובות שבמסעדות הגורמה. הסליקורניה מתאימה מאוד לשומרים על הבריאות ולסובלים מלחץ דם גבוה, כתחליף למלח נתרן. עשבי תיבול מיוחדים
Marco Schmidt
עשבי תיבול מיוחדים
Bogdan
8. צתרה: צמח תבלין המזכיר בטעמו את האורגנו, הולך נהדר עם דגים, בשרים, רוטב עגבניות ותבשילי קטניות. הצתרה משמש כתרופה טבעית לבעיות עיכול, כאבי ראש והרגעה.
9. רשאד: נבט חריף במקצת המזכיר חרדל, נהדר לתיבול דגים ובשר, ולקישוט מאכלים שונים. ברפואה הטבעית מיוחסות לו תכונות רבות, והוא משמש כחומר מעורר, תרופה לשיעול, טיפול בעקיצות חרקים ונגעי עור וכמגביר חשק מיני.  עשבי תיבול מיוחדים
Tillwe
עשבי תיבול מיוחדים
10. בזיליקום אדום: בזיליקום אדום הוא זן של ריחן שצבעו סגול עז וטעמו כשל הבזיליקום הירוק המוכר. סגולותיו הבריאותיות גדולות יותר משל הבזיליקום הירוק כיוון שהוא מכיל אנתוציאנינים – פיגמנטים אדומים הידועים כנוגדי חימצון חזקים במיוחד. בנוסף, פיגמנטים אלו מסייעים לאיזון רמות הסוכר והכולסטרול, ומפחיתים תגובות אלרגיות. אם אתם אוהבים בזיליקום באוכל שלכם – שווה לכם לעבור מירוק לאדום.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: