maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מדריך תחליפי החלב המלא

אחרי המים, החלב הוא המשקה הנצרך ביותר בישראל, בצורתו הטבעית ובמגוון צורות העיבוד שלו. החלב עשיר בסידן ובחלבונים, אך לאחרונה עולים יותר ויותר קולות הקוראים להוציא את החלב מהתפריט בגלל שומן, כולסטרול ועוד. רבים מעדיפים דווקא את החלופות הצמחיות לחלב הפרה, בינהן חלב סויה, שקדים ואורז, אך באיזה מהחלופות כדאי לבחור? קראו את המדריך המלא כדי לבחור את החלב המתאים ביותר עבורכם.
תחליף חלב

חלב סויה

חלב סויה הוא התחליף המוכר והפופולרי ביותר לחלב פרה, כיום כמעט ואין חנות מכולת בה לא ניתן למצוא לפחות סוג אחד של חלב סויה. חלב הסויה הוא תחליף החלב העשיר ביותר בחלבונים, הוא עשיר יחסית בסידן ובמינרלים, הוא דל שומן, אינו מכיל כולסטרול וכמובן אין בו לקטוז. למרות יתרונותיה הרבות, הסויה היא גם גורם אלרגני, ולא מומלץ לצרוך ממנה יותר מדי, במיוחד אם אתם צורכים מוצרי סויה רבים אחרים (כמו טופו).

תחליף חלב

חלב אורז

חלב האורז הוא התחליף הפופולרי ביותר בקרב האלרגים לסויה והטבעונים והוא מיוצר על ידי השרייה של אורז חום במים לתקופה ארוכה. יחסית לחלב פרה, חלב האורז הוא הרבה יותר פחממתי ואינו מכיל כמויות ניכרות של סידן וחלבון. לרוב מותגי חלב האורז מוספים ויטמינים וסידן באופן מלאכותי, אך קליטת סידן זה בגוף פחות טובה מאשר סידן הנמצא בחלב באופן טבעי. רוב מותגי חלב האורז ממותקים בסירופ קנה סוכר. כמו חלב הסויה, גם בחלב האורז אין כולסטרול או לקטוז. 

תחליף חלב

חלב אגוזי לוז

חלב אגוזי הלוז עשוי ממים, אגוזי לוז קלויים ואורז חום, כך שתכולת הויטמינים והמינרלים שבו דומה לזו של חלב האורז. יש שמעדיפים אותו על פני חלב האורז עקב הטעם האגוזי שבו.

תחליף חלב

חלב שקדים

חלב השקדים הוא משקה העשוי משקדים טחונים, מים ולעיתים גם ממתיקים שונים. חלב השקדים מכיל סידן רב (אך עדיין פחות מאשר בחלב הפרה). בנוסף לתכולה גבוהה של ויטמין E, מכיל חלב השקדים גם מינרלים רבים, בינהם ברזל, מגנזיום, אבץ וזרחן. במידה ושותים את חלב השקדים שאינו ממותק, זהו תחליף החלף עם התכולה הנמוכה ביותר של קלוריות וסוכרים. חלב השקדים עמיד זמן רב יותר מאשר חלב פרה, וניתן להכין אותו בקלות בבית.

כדי להכין חלב שקדים בבית, השרו שקדים במים למשך הלילה, טחנו אותם במעבד מזון יחד עם מים והממתיק הרצוי וסננו דרך בד גאזה.

תחליף חלב

חלב שיבולת שועל

חלב שיבולת השועל עשיר בסיבים תזונתיים בנוסף לתכולת חלבונים, ויטמינים ומינרלים גבוהה. הוא בריא למערכת העיכול, ועשוי גם לזרז את פעילותה. חלב שיבולת השועל הוא דל שומן, ועוזר גם לאזן את רמות השומנים, הטריגליצרידים והכולסטרול בגוף. למרות שהוא דל בשומן, לחלב זה תכולה גבוהה יחסית של סוכר וקלוריות.

תחליף חלב

חלב קנבוס

הקנבוס, תת מין של צמח הקנביס המפורסם שאינו מכיל את החומר המשכר, משמש במגוון תחומים בתעשייה כבר מאות שנים. לאחרונה נוסף לו שימוש חדש, כמקור לתחליף חלב. חלב הקנבוס עשוי מזרעי הצמח שהושרו ונטחנו. חלב הקנבוס הוא מקור מצויין לאומגה-3 ואומגה-6 וחומצות אמינו, אך אינו עשיר בחלבונים.

תחליף חלב

עכשיו כשאתם יודעים על סוגי החלב השונים המוצעים למכירה, תוכלו לעשות בחירה מושכלת בין המוצרים השונים. רצוי להתייעץ עם רופא או תזונאי לפני שעושים שינוי מלא בדיאטה.

 

מקור: נעמי קלר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: