maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ג'ינג'ר - צמח תבלין וצמח מרפא!

הג'ינג'ר (זנגביל) הוא צמח עשבוני רב-שנתי המתנשא לגובה של מטר ויוצר קנה-שורש מעובה. הוא משמש כבר אלפי שנים כצמח תבלין אך גם כצמח מרפא. מהן סגולותיו של הגינג'ר?

זנגביל

 

הג'ינג'ר מעכב התכווצויות בקיבה, מפחית הקאות, עוזר בהפרעות עיכול עם גזים, נוגד דלקת, מחזק את שכבת הרירית בקיבה, לוחם בחיידקים, ואף חוסם רעלנים מסוימים מלגרום למוטציות ב-DNA ובכך מונע סרטן. כיוון שהג'ינג'ר מכיל חומר אנטי דלקתי חזק, הוא מסייע לשפר את תפקודם של אלו הסובלים מדלקות פרקים.

לא רק סגולותיו הן רבות, אלא גם הצורות בהן הוא מגיע. כך למשל ניתן להשיג ג'ינג'ר טרי, טחון, מיובש, מיובש ומסוכר, כסירופ או כשמן אתרי.

  • להרגעת הבטן וכאבים - לגרר שורש גינג'ר, לצקת על זה מים רותחים, להוסיף מעט דבש ולימון ולשתות כתה.
  • להשפעה נוגדת דלקת - עדיף את הצורה היבשה של השורש. ליצור חליטה של כף שורש ג'ינג'ר יבש בכוס מים רותחים, להניח להתקרר ולשתות.
  • כסירופ נגד שיעול, ליחה ומחלות דרכי הנשימה - מבשלים 100 גר' שורשים כתושים בליטר יין שולחני מתוק ומסננים. לשתות 3 כפות משקה ביום.
  • לטיפול בהצטננויות ולהפגת גזים - לחלוט 2\1 כפית ג'ינג'ר טחון ו-2\1 כפית קינמון בכוס מים רותחים, להמתיק בדבש, להשרות כ-3 דקות ולשתות.
     

 

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: