maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 היתרונות הבריאותיים המפתיעים של הפרג

הפרג מוכר בישראל כתבלין שמוסיף טעם נהדר ומראה אסתטי לעוגות וללחמים, אך בנוסף לכך הוא מכיל יתרונות בריאותיים רבים שלא מספיק אנשים מכירים. זרעי הפרג יכולים לסייע לגופנו להתמודד עם לא מעט בעיות שעלולות להופיע ולפגום באיכות חיינו, כגון: מניעת אבנים בכליות, טיפול בנדודי שינה, הורדת הסיכון ללקות בהתקף לב ועוד. אין ספק שהגיע הזמן להתוודע ל-10 היתרונות המפתיעים של זרעי הפרג, שיגרמו לכם להכניס אותם לרשימת הקניות שלכם באופן קבוע. בנוסף, בסוף הכתבה תוכלו ליהנות ממתכון נהדר של לחמניית פרג, פקאן ודלעת. אז שיהיה לבריאות ובתיאבון!

 
יתרונות בריאותיים של הפרג
 
1. מחזק את העצמות
 
כפית אחת של זרעי פרג מכילה כ-4 אחוזים מהצריכה היומית המומלצת של זרחן וסידן, שהם 2 חומרים חשובים שמסייעים לגוף לשמור על עצמות ושיניים חזקות. השילוב של הזרחן יחד עם הסידן מסייע לבנייתן של העצמות ושומר על רקמות חיבור חזקות, מה שיסייע במניעת מחלות שמחלישות את העצם כגון אוסטיאופורוזיס. כמו כן, זרעי הפרג מכילים את מינרל המנגן שחיוני בתהליך של בניית קולגן; חלבון שמגן על העצמות מפגיעה.
 
 
2. מפחית את הכולסטרול הרע
 
פרג מכיל שמנים נדיפים חיוניים שעשירים בחומצה לינואלית, שהיא חומצת שומן חיונית לגוף. השילוב של החומצה הלינואלית יחד עם הסיבים התזונתיים שמצויים בפרג, מסייע בהורדת הכולסטרול הרע (LDL) ומעלה את הכולסטרול הטוב (HDL). בנוסף, הכמות הגבוהה של הסיבים התזונתיים בפרג מסדירים את ריכוזי האינסולין בדם, גורם נוסף שיסייע בהפחתת הכולסטרול הרע בגוף.
 
יתרונות בריאותיים של הפרג
 
3. מונע עצירות
 
הפרג עשיר בסיבים שמסייעים למערכת העיכול, מונעים עצירות ומפחיתים את ספיגת הסוכר והשומן המגיעים מהמזון. למעשה, 100 גרם של זרעי פרג מספקים כ-51% מכמות הצריכה המומלצת של סיבים ביום. כמו כן, במידה ושמעתם על מחלת המסעפת (בליטות של רירית בשכבת השריר של דופן המעי הגס), שאחד מתסמיניה השכיחים הינו עצירות, וודאי תשמחו לגלות שמחקר שנערך עוד בשנת 1998 הוכיח כי דיאטות שעשירות בסיבים עשויות להפחית את הסיכון ללקות במחלה באופן משמעותי.
 
 
4. מפחית את הסיכון ללקות במחלות לב
 
ברגע שתוסיפו כמה זרעי פרג לארוחה שלכם, תשפרו את בריאות הלב ותמנעו סיבוכים שונים המתבטאים במחלות והתקפי לב. מחקרים שונים מראים כי דיאטות שעשירות בסיבים יכולות להפחית את הסיכון ללקות במחלת לב, וכפי שנאמר בסעיף הקודם, הפרג מכיל כמות נכבדת של סיבים. כמו כן, הפרג מכיל חומצה אולאית, שכפי שצוין קודם לכן מסייעת בהורדת הכולסטרול ובשמירה על לחץ דם תקין, שהם שני גורמים שמגדילים באופן משמעותי את הסיכון לסבול ממחלות לב.
 
יתרונות בריאותיים של הפרג
 
5. מונע אבנים בכליות
 
מספיק שתצרכו כפית אחת ביום של זרעי פרג על מנת שתקבלו סיוע במניעת היווצרות של אבנים בכליות. הפרג עשיר באשלגן, שעוזר להגן על הכליות שלכם מפני הופעת אבנים. כמו כן, ידוע שאבנים בכליות נוצרות לעתים עקב חוסר סידן בגוף, וחשוב שתדעו כי תכולת הסידן בפרג גבוהה הרבה יותר ממוצרי חלב; 100 גרם של זרעי פרג מעניקים לגופנו 1,500 מיליגרם של סידן, לעומת גבינות שונות שלא מכילות יותר מ-500 מיליגרם לאותה הכמות.
 
 
6. מסייע לייצר תאים חדשים בגוף ותאי דם אדומים
 
זרעי הפרג מכילים נחושת, אשר מסייעת לגוף לייצר תאי דם אדומים, וכף אחת של זרעי פרג מכילה יותר מ-140 מיקרוגרם של נחושת, אשר מהווים כ-10% עד 15% מהצריכה היומית המומלצת. כמו כן, הפרג מכיל אבץ, שהוא מינרל חשוב שתומך במבנה של החלבונים, מסייע ליצור תאים חדשים ומעודד את ההתפתחות הנוירולוגית. כפית אחת של זרעי פרג מספקת כ-2% מהצריכה היומית המומלצת של אבץ לגברים וכ-3% לנשים. גם אם מינון זה נשמע לכם זניח, יש לזכור שגם הכמות הקטנה ביותר עוזרת לגוף.
 
יתרונות בריאותיים של הפרג
 
7. מסייע לגוף לגייס אנרגיה
 
פרג עשיר בפחמימות מורכבות, שהם חומר מזין שהגוף זקוק לו בכדי לגייס אנרגיה. יתרה מזאת, זרעי הפרג הינם מקור עשיר לברזל, אומגה 3 וחומצות שומן, אשר כולם חומרים שמסייעים לגוף לאחסן חמצן בשרירים שניתן להשתמש בו בעת הצורך. אם זה לא מספיק, הפרג מכיל ויטמינים שמסייעים לגייס אנרגיה, כגון: תיאמין (B1) שמסייע לייצר אנרגיה מפחמימות, ופירידוקסין (B6) שתפקידו לסייע בחילוף החומרים של הגוף. 
 
 
8. מטפל בדלקות עור
 
זרעי הפרג מכילים תרכובות אנטי דלקתיות שממלאות תפקיד מרכזי במאבק בזיהומי עור. הפרג מכיל ויטמינים שונים שמסייעים לגוף להשתמש בפחמימות, חלבונים ושומנים שביכולתם לשפר את בריאות העור. במידה ואתם סובלים מאקזמה, פריחות או גירוד בעור, כדאי לכם לנסות את המשחה הטבעית הבאה: טחנו כף זרעי פרג, הוסיפו כפית מיץ ליים וערבבו היטב. כשהתערובת תהפוך לאחידה, מירחו אותה בעדינות על האזור המגורה ושטפו אותה לאחר 10 דקות. לא יעבור זמן רב עד שתתחילו לחוש הקלה, והאדמומיות תדעך לאיטה.
 
יתרונות בריאותיים של הפרג
 
9. שומר על מערכת חיסונית חזקה
 
כפי שהוזכר קודם לכן, זרעי הפרג עשירים בברזל ובאבץ, ולכן ביכולתם לסייע בחיזוק המערכת החיסונית בגוף. ראשית, הברזל מועיל להתחזקות המערכת החיסונית בכך שהוא משפר את מערכת הנוגדנים בגוף ומפחית את החשיפה לווירוסים. שנית, מחסור באבץ בגוף הינו גורם שכיח שגורם להיווצרות מערכת חיסונית לקויה, לכן חשוב להקפיד לצרוך כמות מספקת. זרעי הפרג ישפרו את ייצור תאי מערכת החיסון, מה שבהמשך יגביר את חסינות הגוף בפני מחלות וזיהומים שונים. 
 
 
10. יעיל כנגד נדודי שינה 
 
הפרג מספק לגוף אלקלואידים (תרכובות אורגניות בעלות בסיס חנקני), המעניקים תחושה מרגיעה שיכולה להקל על נדודי שינה. כמו כן, יש בזרעי הפרג תכולה גבוהה של מגנזיום, אשר משפרת את איכות השינה ומשרה שלווה על הגוף. אם לא היה די בסיבות האלו, מחקר שפורסם בכתב העת האמריקאי לגריאטריה בשנת 2011, מצא כי צריכת אבץ ומגנזיום (המצויים בזרעי הפרג) משפיעה ותורמת לאיכות השינה. אז במידה ואתם מתקשים להירדם, שתו חלב חם עם מעט פרג ודבש, המשמש כתרופה טבעית נהדרת להרגעת הגוף, ואין ספק שיהיה לכם יותר קל להירדם. 
 
 
לאחר שהתוודעתם ליתרונות הבריאותיים של הפרג, ולפלאים שהוא יכול לחולל בגופכם, וודאי תשמחו להכיר מתכון נהדר ופשוט להכנה של לחמניות פרג, פקאן ודלעת שישביע את רעבונכם וידאג לבריאותכם.
 
מתכון ללחמניות פרג, פקאן ודלעת 
 
יתרונות בריאותיים של הפרג
 
רכיבים:
  • ¼1 כוס חלב / חלב סויה
  • כפית מיץ לימון
  • ½1 כוסות קמח לבן
  • כוס קמח מלא
  • 2 כפיות שמרים תזונתיים (ניתן לרכוש במחלקות האורגניות)
  • ¼ כף חרדל
  • ¾ כף מלח
  • 50 גרם מרגרינה / חמאה
  • כוס קוביות דלעת קלויה
  • ½ כוס בצל מקורמל
  • 1-2 כפות פרג לבצק ועוד פרג לפי הטעם לקישוט
  • ¼ כוס אגוזי פקאן קלוי וקצוץ

יתרונות בריאותיים של הפרג

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש על חום של 170 מעלות.

2. ערבבו חלב או חלב סויה יחד עם מיץ לימון והניחו אותם בצד.

3. הכניסו לקערה קמח, שמרים, חרדל ומלח וערבבו. הוסיפו בהדרגה מרגרינה או חמאה מומסת וערבבו מעט (לא עד כדי קבלת תערבות אחידה). לאחר מכן הוסיפו דלעת, בצל, אגוזי פקאן ופרג וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 

4. צרו חור קטן במרכז הבצק וצקו את תערובת החלב אל תוכו בכדי לרכך את הבצק. ערבבו היטב עד שתתקבל תערובת אחידה ורכה. 

5. הוציאו את הבצק מהקערה, הניחו אותו על משטח מקומח ורדדו אותו לעובי של סנטימטר וחצי. לאחר מכן השתמשו בכוס לפי הגודל הרצוי ובאמצעותה סמנו עיגולים על הבצק. חלצו את עיגולי הבצק והניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. הברישו מעט חלב מעל לכל עיגול בצק ופזרו מעט פרג לקישוט. שימו לב שאתם מניחים את הלחמניות במרווח של כסנטימטר אחת מהשנייה, בכדי שיתפחו כראוי. 

6. אפו את הלחמניות במשך 20-15 דקות, או עד שיזהיבו. 

7. לאחר שהלחמניות יתקררו מעט, הגישו אותם ותיהנו מטעמם הרך והנפלא, ובעיקר מהיתרונות הבריאותיים המצויים בהן.

הערה חשובה: במידה ורכשתם פרג טחון, יש לשים אותו בשקית בתוך קופסה אטומה ולהניח אותה במקפיא. תוכלו להשתמש בפרג הטחון במשך שלושה חודשים במידה ואיכסנתם אותו במקפיא, ואם השארתם אותו בחוץ ניתן להשתמש בו במשך יומיים.

 

 

מקור: רעות ד.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: