maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 יתרונות בריאותיים של עשב החיטה

 כאשר מדברים על עשב חיטה נוטים לדמיין חלקת אדמה עמוסה בשיבולים ירוקות או כוס משקה עם נוזל בעל גוון ירוק עז. את החיטה רובנו מכירים בשל תוצריה אשר מהם מכינים תבשילים ומאפים שונים, אבל השימוש בעשב החיטה לא מוכר לכל. לאחר שתקראו את יתרונותיו הבריאותיים של הצמח המופלא הזה, אתם תרצו לשלב אותו כמעט בכל מה שתאכלו או תשתו, כמו במתכון המצורף לכתבה. את עשב החיטה תוכלו למצוא בחנויות הטבע והמרכולים בצורות שונות כגון: אבקה, כמוסות או מיץ, וניתן אף לגדלו בבית באדנית. כעת אתם מוזמנים להכיר את 6 יתרונותיו הבריאותיים של עשב החיטה, שיעזרו לכם להבין עד כמה הוא בריא.
 
יתרונות בריאותיים של עשב החיטה: עשב החיטה

1. עשיר בחומרים נוגדי חמצון

רדיקלים חופשיים הם חלקיקים זעירים ומזיקים שנמצאים באוויר שאנו נושמים, באוכל שאנו מכניסים לגופינו וכן בלא מעט דברים נוספים הנמצאים בסביבתנו. השפעתם מזיקה מאוד לבריאותנו, דבר העלול לגרום למספר רב של מחלות קשות כגון: סרטן, דלקת פרקים, מחלות לב ומחלות ניווניות, שעל פי מחקרים שונים יכולים להימנע אם מפחיתים מתח חמצוני על ידי צריכת מאכלים המכילים נוגדי חמצון, כמו אלה הקיימים בעשב החיטה. כמו כן בעשב החיטה מצויים מינרלים וויטמינים שונים כגון: A ,C ו-E בכמות גבוה במיוחד, והוא עשיר בברזל, סידן, מגנזיום ו-17 חומצות אמינו ש-8 מהן גופנו לא יכול לייצר בעצמו והוא חייב לקבלן ממזון.
 

2. מפחית את רמת הכולסטרול "הרע"

הכולסטרול הוא מצרך הכרחי לגופנו אם הוא נמצא ברמה תקינה, ואנו זקוקים לו לביצוע תפקידים שונים וחשובים כמו ייצור הורמונים, סטרואידים ועוד. אך כאשר רמת הכולסטרול בדם גבוהה עלול להיווצר מצב בו ישנה חסימה של זרימת הדם בעורקים ועל ידי כך גדלים הסיכונים להיווצרות מחלות לב למיניהן. חוקרים גילו כי שתיית מיץ המופק מעשב החיטה במשך 10 שבועות יכולה לגרום להורדת רמת הכולסטרול "הרע", ה-LDL, ולהגביר את רמת הכולסטרול "הטוב", ה-HDL. חשוב לציין כי למרות תוצאות מבטיחות אלו, עדיין נדרשים מחקרים נוספים על מנת לקבוע כיצד הוספת עשבי תיבול לרבות עשב החיטה לתפריט היומי, עלולים להשפיע על רמות הכולסטרול בבני אדם.

3.מסייע בוויסות רמות הסוכרים בדם

רמות גבוהות של סוכר בדם יכולות לגרום למגוון רחב של תסמינים, כולל כאבי ראש, צמא, השתנה תכופה ועייפות. השימוש בעשב החיטה יכול להועיל בבעיות הנגרמות ממחלת הסוכרת בשל הריכוז הגבוה של נוגדי החמצון הגבוהים שבו. אותן בעיות עם הזמן יכולות לגרום להשלכות חמורות כמו נזק עצבי, דלקות עור ובעיות ראייה. במחקר שנעשה על חולדות הלוקות בסוכרת, נמצא כי מתן עשב חיטה במשך 30 יום גרם לשינוי רמות האנזימים שמסייעים בהפחתת הסוכרים בדם.
יתרונות בריאותיים של עשב החיטה:  צנצנת סוכר ומכשיר למדידת רמת סוכר בדם

4. מסייע במניעת התפתחות תאים סרטניים

מחקרים שבוצעו בתנאי מעבדה גילו שקיים יתרון מרשים בעשב החיטה הנוגע למניעת התפתחותם של תאים סרטניים, ואף הפחתת הסיבוכים הנוצרים כתוצאה מהטיפולים הכימותרפיים. במחקר שפורסם ביוני 2017, הצליחו החוקרים לעכב ב-41% את התפשטותם של תאי סרטן הפה, אשר מוגדר כגורם הסרטני השישי הנפוץ בעולם ומוביל לתמותה בעיקר במדינות מתפתחות. במחקר אחר שפורסם בשנת 2007 נמצא כי מיץ עשב החיטה הפחית את הסיכון לפגיעה בתפקוד מוח העצם, סיבוך שכיח של כימותרפיה.
 

5. מפחית דלקות

דלקת היא תהליך טבעי ונורמלי שמסייע לגוף לרפא את עצמו מפני פגיעות וזיהומים. עם זאת ישנה דעה רווחת שדלקת כרונית עלולה לתרום להתפתחות מחלות כגון סרטן, מחלות לב והפרעות במערכת החיסונית. ישנם מספר מחקרים המראים כי עשב החיטה ורכיביו עשויים לסייע בהפחתת דלקות, כמו המחקר שנערך בשנת 2002 על 23 אנשים הסובלים מקוליטיס כיבית, מחלה המאפיינת דלקת במעי הגס, שהתבקשו לשתות חצי כוס של מיץ עשב החיטה במשך חודש ימים, כשבסופם נרשמה הפחתה משמעותית של הדלקת.  
יתרונות בריאותיים של עשב החיטה: סרט מדידה מסביב למתניים

6. מסייעת לירידה במשקל

אנשים רבים החלו להוסיף מיץ עשב חיטה לתזונה שלהם כדרך מהירה ונוחה להגברת הירידה במשקל. עשב החיטה מכיל תילקואידים, שהם תאים זעירים המצויים בצמחים, שמכילים כלורופיל אשר סופג את אור השמש בתהליך הפוטוסינתזה. במחקרים נמצא כי הוספת תיקלואידים לתזונה מעניקה תחושת שובע המובילה לירידה בכמות צריכת המזון, שבעקבותיה מתרחשת גם הפחתה במשקל, אך אין ראיות חותכות לכך שעשב החיטה לבדו גורם להורדה במשקל, ועם זאת הוא אינו גורם להשמנה.
לאור כל הנאמר על העשב המיוחד הזה ועל ההשפעות המדהימות שלו על גופנו ובריאותנו, כמו ירידה במשקל, הפחתת דלקות ושליטה בלחץ הדם, ישנם כמה סייגים שכדאי לבדוק בטרם תתחילו לצרוך את עשב החיטה:
  •  עשב החיטה לא נחשב כמכיל גלוטן, אולם יש לנקוט אמצעי זהירות מיוחדים אם יש לכם רגישות לגלוטן ולהתייעץ עם רופא לפני צריכתו.
  • אם ידוע לכם על רגישות לצמחים העלולים לפתח עובש, מומלץ להימנע ממנו.
אם צרכתם עשב חיטה ונתקלתם באחד או יותר מן התסמינים הבאים; בחילה, כאבי ראש או שלשולים, עליכם להפסיק לצרוך אותו ולפנות להמשך טיפול רפואי. 
 
לחצו על התמונה למעבר למתכון טעים ובריא לשייק עשב החיטה
יתרונות בריאותיים של עשב החיטה: שייק ירוק בצנצנת

מקור לתמונות: hyperlinkguerrilla

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו