maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון!

תקופת ההריון רצופה בסימפטומים פיזיים לא נעימים שגורמים לנשים חוסר מנוחה ובלבול רב בקשר למצבן. בנוסף לתחושה הכללית, נראה כי צרור של שאלות צפות ועולות מתוך חשש ודאגה לעובר. אף אמא לא רוצה לעשות דבר שיפגע בתינוקה, אף אחת לא רוצה להפגע בעצמה.
מסיבה זו ערכנו עבורכם רשימת מאכלים שמומלץ לנשים בהריון שלא לצרוך:

 

-גבינות רכות-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

אכילה של גבינות רכות במהלך ההריון עלולה להיות מסוכנת. גבינות שנוצרו על בסיס חלב לא מפוסטר עלולות להכיל חיידקי 'ליסטריה'. סוג של חיידקים אלה נקשר עם מצבים מסוכנים בהריון שיכולים לגרום להפלה מוקדמת. המנעי מגבינות ברי, קממבר, פטה, גבינות כחולות. שימי לב על גבי האריזה, שהחלב ממנו עשויה הגבינה הינו מפוסטר. במקרה של ספק או אכילה מחוץ לבית, עדיף שתשאלי ולא תסתכני.

 

-בשר נא-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

ייתכן שדווקא את אוהבת את הפילה שלך מדיום-ראר, ייתכן שאת אוהבת שהוא מדמם לך על הצלחת ממש לפני שאת הולכת לטרוף אותו, אך בתקופת הריון מומלץ מאוד לאכול בשר ברמת עשייה גבוהה. זה הזמן להתחיל להזמין 'וול-דאן'. בבשר נא עלולים להמצא מגוון רב של חיידקים, בינהם ה'טוקסופלזמה'. כאשר את בחוץ, וודאי שהבשר שמוגש לך עשוי מספיק. בבית, השתדלי לבשל אותו טוב, בטמפרטורה של 160 מעלות לפחות.
 

 

-מיץ טרי-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

מיץ סחוט וטרי הינו תענוג אמיתי בחודשי הקיץ, אך הוא בהחלט משקה שאינו מפוסטר. במיצים מסוג זה יכולים להמצא חיידקים מסוכנים כגון ה'סלמונלה' וה'אי-קולי'. השתדלי לצרוך רק משקאות מפוסטרים שנמצאו בקירור ומצויים בבקבוק או קרטון סגורים.

 

-סושי-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

סיונרה סושי, שלום לך ל-9 חודשים. גם אם סושי הינו המאכל האהוב עלייך, החזיקי מעמד והימנעי ממנו לכל תקופת ההריון. על אף כי במאכלי ים קיימת כמות גבוהה של חלבונים, יכולים להמצא שם גם כמות גדולה של חיידקים מזיקים. מחקרים מראים כי מאכלי ים שאינם מבושלים מספיק יכולים להוות סכנה אמיתית לעובר ולאם, המצויים במצב רגיש.

 

-בצק של עוגה-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

בזמן שאת מבשלת, את נוטה לעיתים לטעום את הבלילות, לגלגל על לשונך את המרקם כדי לדעת מה להוסיף, איך לשפר. בבלילות הללו עלולים להמצא כמות לא מבוטלת של חיידקים, בגלל שיש שם ביצים טרופות שלא בושלו. לידיעתך, בביצה אחת מכל 20,000 ביצים, יש 'סלמונלה'. כדי להיות בטוחה שאינך פוגעת בעצמך ובתינוקך, המנעי מטעימת הבלילה. החדשות הטובות הן שכעת יש לך תירוץ לרוץ למכולת ולרכוש אותן מוכנות...

 

-רטבים תוצרת בית-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

רבים הם הרטבים שעשויים מביצים שאינן מבושלות. בינהם רוטב קיסר לסלט, מיונז, הולנדז, רוטב ביארנז. לצערנו, הדבר אומר שרוטב בעשייה ביתית מסוכן בעליל. בחודשי ההריון עדיף לך לרכוש את הרטבים, במקום להכין אותם בבית,
מאחר שבחנות הרטבים מפוסטרים.

 

-קינוחים בעשייה ביתית-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

קינוחים בעשייה ביתית כגון מוס, מרנג וטרמיסו מכילים ביצים שאינן מבושלות.

 


-דגים-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

אומנם בדגים קיימת כמות גבוהה של אומגה 3, שחשובה להריון בריא, אך  עלולה להמצא בהם גם כמות לא מבוטלת של כספית. הימצאות הכספית עלולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים במערכת העצבים והחיסון של האם והתינוק. מומלץ לנשים בהריון לצרוך דגים הידועים ברמת הכספית הנמוכה שבהם, כגון סלמון וטונה משומרת, שאינה לבנה (אם בכל זאת את מעדיפה טונה לבנה, הגבילי את עצמך לכמות של 6 גרם בשבוע). במידה ואת מחליטה ליטול תוספים של אומגה 3 במקום צריכת הדגים אנא התייעצי עם רופא.

 

-מוצרי בשר ששהו זמן מה מחוץ להקפאה וממרחי בשר-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

בשונה מרוב החיידקים, חיידק ה'ליסטריה' יכול להתפתח גם בטמפרטורה נמוכה מאוד, כמו במקרר. בשר שהיה מצוי ללא בישול או אפייה במקרר והופשר שם, עלול להיות מסוכן מאוד עבור נשים בהריון. גם בממרחי הבשר השונים, עלולים להתפתח חיידקי ליסטריה - נשים בתקופת הריונן רגישות מאוד לליסטריה.

 

-ירקות ופירות לא שטופים-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

הריון אינו הזמן לקמץ בצריכת הירקות והפירות ובמיוחד לא בשטיפתם! חשוב מאוד לשטוף את הפירות והירקות טרם אכילתם מאחר וטפיל בשם 'טוקסופלזמה' עלול להתפתח עליהם. טפיל זה עלול לגרום למחלה בשם "טוקסופלזמוזיס", מחלה מסוכנת מאוד עבור תינוק שטרם נולד, שגורמת למומים ולהפלות. מומלץ שלא להשתמש בסבון לשטיפת הפירות והירקות, אלא במברשת צחצוח.

 

-נבטים-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

נשים בהריון צריכות להמנע מאכילת נבטים מכל סוג שהוא, לרבות אספספת, תלתן וצנון. חיידקים רבים מתיישבים ונכנסים לפנים הזרעים, עוד טרם גדילתם. לא ניתן לשטוף חיידקים אלה. רק בישול ארוך מאוד מצליח להרוג את כולם.

 

-מאכלים ששהו מחוץ למקרר-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

מאכלים ששהו מחוץ למקרר יותר משעתיים, מסוכנים מאוד עבור נשים בהריון. מאכלים שהטמפרטורה ההתחלתית שלהם הייתה מעל 90 מעלות, מותרים לאכילה עד שעה מאז יצאו מהמקרר.

 

-צריכת קפאין-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

כמות גבוהה של קפאין עלולה לגרום להפלה, מהסיבה הברורה כי לא כל אחת יכולה למדוד במדויק את הצריכה היומית שלה, רופאים ממליצים להמנע כליל מצריכת משקאות עם קפאין. הצריכה המותרת לנשים בהריון הינה עד 200 מ"ג ביום. להזכירך, קפאין מצוי גם בשוקולד, סודה, תה ומשקאות אנרגיה שונים, לרבות קפה.

 

-צריכת אלכוהול-

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

וודאי ששמעתן על האיסור המוחלט שיש בצריכת אלכוהול בתקופת ההריון, אך רבות לא יודעות כי אפילו הכמות הקטנה ביותר של אלכוהול תזיק לך מאוד. כמו מאכלים שונים שהזכרנו לכם, גם באלכוהול מצויה כמות מספיקה של ביצים שאינן מבושלות שעלולות לפגוע בך ובעוברך.

 

אוכל "טייק אווי"

מה לא כדאי לאכול בזמן שאת בהריון! (בעריכה)

רובנו נוהגים ללכת למסעדה, להשאיר חצי מהמנה על הצלחת ואז לבקש שיארזו לנו את זה. אוכל כזה מתחמם במכונית במהירות גדולה ומאיץ התרבות של חיידקים. עבור נשים בהריון מומלץ לאכול מזון שהוצא ישר מהמקרר. אם במקרה הוא הוכנס לאוטו, מותר לך לאכול אותו תוך שעה בודדה.
 

כתבה וערכה: חן שאול.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: