print header

דואגים למשהו מתוק אחרי הארוחה: 5 קינוחים טעימים מפירות שיעשו לאורחים שלכם את הערב

רובנו מכירים את הצורך לאכול משהו מתוק אחרי ארוחה גדולה. כדי להתמודד איתו בצורה בריאה במקום שוקולד או קינוח עתיר קלוריות אתם יכולים לקנות או להכין בבית קינוחי פירות טעימים ובריאים. ההכנה של רוב קינוחי הפירות אינה דורשת הרבה זמן, מאמץ או מכשירי מטבח חשמליים, ולכן הם נגישים וקלים להכנה. במאמר שלפניכם מפורטים חמישה קינוחי פירות מושלמים שהאורחים שלכם ואתם לא תרצו להפסיק לאכול.
 
קינוחי פירות: מגש פירות

1. מגש פירות

אין כמו מגש פירות עשיר ומפנק לאירוח שנותן טעם של עוד. על מגש מעוטר תוכלו להניח פירות חתוכים כמו אננס, קיווי, אבטיח או תותים, שיהיו קינוח מהודר לכם ולאורחים שלכם. הזמנה של מגשי פירות תסגור לכם את הפינה, ותהיה המנה המושלמת לנשנוש קליל לאחר הארוחה. הזמנת מגש פירות קצת יקרה יותר מאשר הכנה עצמית של מגש בבית, אך לרוב המגש המוזמן עשיר יותר ומסודר בצורה מרהיבה שתדהים אתכם ואת החברים. בנוסף מגש פירות הוא רעיון נפלא למתנת יום הולדת או לציון אירועים מיוחדים אחרים.

2. סורבה תוצרת בית

הקינוח הקר המושלם הוא סורבה. לסורבה יש מרקם גלידתי עשיר וטעם פירותי, וכיף לאכול אותו בכוס או בגביע גלידה. אפשר לקנות סורבה כמעט מכל גלידרייה, אך הכנת סורבה ביתי גם היא די פשוטה: טוחנים את הפרי הרצוי, מוסיפים סירופ סוכר ומלח לפי המתכון בו בחרתם להשתמש ומכניסים למקפיא לכמה שעות. אומנם הסורבה מכיל סוכר, אך הוא נחשב קינוח בריא יחסית ויש בו ויטמינים טבעיים מהפרי הטחון. אתם יכולים "לשחק" במרכיבים של הסורבה וליצור מרקם רך או קשה יותר, וגם לתת לו טעם חמצמץ או מתוק יותר. הסורבה מתאים לימי הקיץ החמים שבהם רוצים קינוח צונן אך לא מתוק מידי. 

3. פאי פירות

פאי הוא קינוח מהודר וחגיגי הדורש קצת יותר השקעה אך שווה כל רגע של מאמץ. פאי פירות עשוי מבצק שבתוכו מלית פירות, ומעליו עיטור קרם וניל או כל ציפוי אחר שתבחרו, ותוכלו לשים מעל גם את הפירות עצמם, כשהם חתוכים ומסודרים. אפשר להוסיף לפאי שכבות נוספות של פירות או רכיבים אחרים, ומומלץ לשמור אותו בקירור כדי שהפירות לא ישחירו. זהו קינוח איכותי וטעים, שגורם לכולם להתלהב ולרצות עוד. 

4. קלפוטי פירות יער

קלפוטי הוא קינוח צרפתי העשוי מבצק אפוי הממולא בפרי, לרוב דובדבנים או פירות יער. זהו מאפה מנוקד בפירות יער אדומים ש"צבעו" את הבצק בכתמים אדומים. קלפוטי הוא אחד הקינוחים הקלים יותר להכנה מהמטבח הצרפתי. הקינוח מבוסס על שמנת, ביצים ווניל בליווי פרי עסיסי. תוכלו להחליף פירות או להוסיף אחרים כדי לחזק את הטעם המתוק או החמוץ, לפי בחירתכם. הקלפוטי מוגש בדרך כלל כשהוא חמים, כאשר הפירות מעט חמצמצים ונותנים ניגוד למתיקות של הבלילה. 

5. סלט פירות בכוס

סלט פירות בכוס, הנקרא גם "קוקטייל פירות", מורכב ממגוון של פירות טריים חתוכים לקוביות קטנות, ומוגש לצד סירופ או לצד נוזלי הפירות עצמם. לא צריך לשבת ליד שולחן כדי לאכול אותו, והוא מתאים לכל אירוע שבו רוצים לעמוד או לרקוד, כמו happy hour במשרד ואפילו בחתונות. יש אין-ספור מתכונים ביתיים לסלט פירות בכוס, אז כל מה שצריך לעשות זה לבחור לפי הפירות האהובים עליכם.

לסיכום

סורבה, פאי וקינוחי פירות אחרים הם טרנד לוהט שאינו מתכוון לחלוף בקרוב. הם מתוקים וחמצמצים, בריאים וקלים להכנה, וכיף לאכול אותם אחרי ארוחה כבדה או לצד הקפה של הבוקר. אם אתם מארחים חברים ומחפשים קינוח מיוחד, תוכלו להכין קינוח פירות טעים שיגרום לכולם להחמיא לכם או להזמין קינוח פירות מעוצב יפה. 
 
מקור: בשיתוף פרי הדמיון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.