print header

יתרונות בריאותיים של פופקורן ודרכים טעימות להכין אותו

אנחנו זוללים אותו ללא הפסקה במהלך צפייה בסרטים, מתפתים מהריח הממכר שלו בדוכני הרחוב ומאמינים ששום יום הולדת לא שלם בלעדיו - הפופקורן הוא ללא ספק אחד המאכלים האהובים והפופולריים ביותר שיש. כמאכל שהיה נפוץ בעיקר בקרב ילידי אמריקה לפני אלפי שנים, הפופקורן הצליח בקלות לחצות גבולות ולצבור תהילה רבה ברחבי הגלובוס בזכות היותו חטיף טעים וזול. מאחר שההתמכרות אליו לא פסחה על אזרחי ישראל, רצינו שכל חובבי הפופקורן המקומיים ידעו שמעבר להיותו נשנוש טעים ומהנה, הוא גם בעל יתרונות בריאותיים מפתיעים במיוחד שאנחנו עומדים לספר לכם עליהם. כמו כן, לא שכחנו גם לפנק אתכם ב-3 מתכונים כיפיים במיוחד שישדרגו את ההתמכרות שלכם. 

1. הוא עשוי להיות החטיף האידיאלי עבור שומרי משקל

אתם ודאי שואלים את עצמכם מדוע השתמשנו במילה "עשוי", והתשובה לכך היא שזה תלוי במידה רבה בסוג הפופקורן שאתם בוחרים לאכול. אם מדובר בזרעים שנקלו במכשיר ייעודי שגורם להתפקעותם באמצעות שימוש באוויר חם, מדובר באחד החטיפים הבריאים ביותר שתוכלו לצרוך, שהוא גם בעל ערך קלורי נמוך (30 קלוריות בכוס). אך כדי לשמור עליו ככזה, עליכם להימנע מליפול למלכודת של אכילת פופקורן תעשייתי שנמכר בדוכני הרחוב או בקולנוע, שבהרבה מקרים מכיל כמויות גדולות של שמן או חמאה, דבר שמקזז באופן משמעותי את יתרונותיו הבריאותיים.
 
יתרונות בריאותיים של פופקורן ודרכים טעימות להכין אותו: קערת פופקורן

2. בריא יותר מפירות וירקות מסוימים

הכותרת ודאי הפתיעה אתכם, אבל בניתוח נתונים שהתבצע בשנת 2019 ופורסם בכתב העת המדעי "Antioxidants" התגלה כי הפופקורן גדוש בפוליפנולים, שהם תרכובות שמצויות בצמחים ופועלות כנוגדי חמצון המפחיתים את הסיכוי להתפתחות של דלקות. את התרכובות האלה ניתן למצוא גם בפירות וירקות, אך מאחר שהם מורכבים מכ-90% מים אזי שריכוזן בהם הוא נמוך בהשוואה לפופקורן, שמכיל רק כ-4% מים וכמות דחוסה יותר של פוליפנולים - שרובם מרוכזים בקליפה הקשה (כן, זו שנוטה להיתקע בין השיניים בעת האכילה). מנה אחת של פופקורן עשויה להכיל עד כ-300 מ"ג פוליפנולים, בהשוואה לחלק מהפירות והירקות שבהם תוכלו למצוא בין 218-255 מ"ג. לפי המומחים, כמות הצריכה היומית המומלצת לפוליפנולים נעה בין 500 ל-1500 מ״ג.

3. תורם לתחושת השובע ומונע עצירות

פופקורן הוא אחד מהחטיפים הבודדים שלא עוברים תהליך של עיבוד, והוא למעשה דגן מלא - עובדה שהופכת אותו למקור טוב לסיבים תזונתיים. מנה אחת קטנה של פופקורן (כ-30 גרם) מכילה כ-4.4 גרם של סיבים, מתוך כמות יומית מומלצת של 21-25 גרם לנשים ו-30-38 גרם לגברים. לסיבים התזונתיים יש תפקיד חשוב במיוחד ביכולת שלנו לנהל את כמות צריכת המזון, מפני שהם מעניקים לנו תחושת שובע ממושכת וכך גם תורמים ליכולת שלנו לרדת במשקל. בנוסף, הם דואגים לשמור על כמות נוזלים מספקת במערכת העיכול ומונעים עצירות - כפי שתוכלו גם להבין מהתמונה הבאה שפורסמה בעמוד האינסטגרם שלנו:
 

4. ידידותי עבור חולי סוכרת

לאור העובדה שהפופקורן הוא דגן מלא המכיל סיבים תזונתיים שמאריכים את זמן העיכול, הדבר תורם ליכולת שלו לווסת את רמת הסוכר בדם. בניגוד לפחמימות ריקות שנוטות להיספג, להתפרק ולהתעכל במהירות בקיבה שלנו וכתוצאה גם להעלות בחדות את רמת הסוכר בדם, מאכלים כמו פופקורן, שעשירים בסיבים תזונתיים, עוברים תהליך עיכול איטי יותר וגורמים לעלייה הדרגתית ברמת הסוכר ואז להתייצבות מתונה - ולכן הם נחשבים לנשנוש ידידותי ביותר עבור חולי סוכרת.

5. מכיל כמות ברזל גדולה יותר מתרד

אלה מבינכם שבקיאים ביתרונות בריאותיים של פירות וירקות כנראה יודעים שתרד הוא ירק עשיר בברזל, המכיל כ-0.81 מ"ג במנה של 30 גרם. אך אולי תופתעו לדעת שבמנה זהה של פופקורן ישנה כמות ברזל גדולה יותר המגיעה לכ-0.96 מ"ג! נכון, לא מדובר בפער גדול ואתם ודאי חושבים שמדובר בכמות קטנה למדי, אך זה רק לכאורה, כיוון שכמות הברזל המומלצת ליום עומדת על כ-7 מ"ג עבור ילדים, 8 מ"ג עבור גברים וכ-18 מ"ג עבור נשים. כך שמנה קטנה של פופקורן לצד התזונה היומית הרגילה שלכם תספיק לכם מינון נכבד של המינרל החשוב הזה. 
 
יתרונות בריאותיים של פופקורן ודרכים טעימות להכין אותו: פופקורן וזרעי תירס

שלושה מתכוני פופקורן מהנים במיוחד

אז אחרי שגיליתם שהפופקורן הוא בעל יתרונות תזונתיים רבים, אתם ודאי מתפתים לחם לעצמכם כמה זרעי תירס ולהתפנק על מנת חטיף טעימה ומזינה. אך רגע לפני שאתם עושים זאת, אנחנו רוצים להציג בפניכם 3 מתכונים מקסימים שיעזרו לכם לתת "טוויסט" קטן לנשנוש האהוב עליכם. עם זאת, כפי שכבר הזכרנו קודם, שימו לב שאת הגרסאות האלו מוטב לצרוך במידה ורק מדי פעם, מאחר שהם מכילים גם מרכיבים עם כמות סוכר גבוהה. בתאבון!
מתכון לפופקורן בוטנים וקרמל

אם חשקה נפשכם בנשנוש מלוח-מתוק, מתכון פופקורן עם קרמל ובוטנים הוא הפתרון עבורכם. הטעם המתוק והנהדר יסחרר לכם את בלוטות הטעם ויחזיר אתכם לילדות לחטיף הפופקורן האהוב על כולנו.

רכיבים לפופקורן:
פופקורן מוכן - 10 כוסות (שווה ערך לשקית אחת קנויה, רגיל, ללא מלח)
דבש - ½ כוס
סוכר - ½ כוס
מלח - ¼ כפית
חמאת בוטנים - ⅔ כוס
בוטנים - ⅔ כוס (קלויים - אופציה)
מתכון לפופקורן עם שמן זית ואבקת מאצ'ה

אם חשבתם להעביר ערב נחמד שכולל צפייה בסרט עם קערה ענקית של פופקורן, כדאי שתכירו את הדרך הטובה ביותר להכנת פופקורן, ואת התיבול הבריא והמיוחד שמופיע בהמשך המתכון.

רכיבים לפופקורן עם מאצ'ה:
שמן קנולה - 3 כפות (או שמן בוטנים)
אבקת תה מאצ'ה - ⅓ כפית
מלח - ⅔ כפית
שמן זית - מעט
מתכון טעים לפופקורן פקאן ומייפל

ילדים רבים צופים בטלוויזיה או משחקים במחשב בליווי חטיפים תעשייתיים. מתכון הפופקורן הבא, שניתן להכניס לשקית או לשים בקערה, יכול לשמש בקלות כאחד התחליפים הביתיים לחטיפים הללו. ניתן להכין ממנו כמות גדולה ולהגיש בעת אירוח, או לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך עד 3 ימים.

רכיבים לפופקורן מתוק:
פופקורן - 8 כוסות (גרעינים מפוצחים ללא תוספות)
אגוזי פקאן - 1 כוס (קלוי)
חמאה - 6 כפות (ללא מלח)
סירופ מייפל - ½1 כוסות
מלח - ½ כפית
תמצית מייפל - ½ כפית
קינמון - ½ כפית
מדחום סוכר - 1 (לא חובה, ניתן לרכישה בחנויות כלי בית או אפייה)
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.