maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 היתרונות הבריאותיים של גרגירי החילבה

 גרגרנית יוונית, או בשמה העממי "חילבה", היא מצרך שניתן למצוא בדרך כלל במטבח התימני, ההודי או הפרסי, אך מעבר לשימוש בטעמה בבישולים, לאורך ההיסטוריה השתמשו בה גם במצרים, יוון, איטליה ודרום אסיה, בעיקר בשל היתרונות הבריאותיים הרבים שלה. החילבה מכילה חלבונים, סיבים, ויטמין C, ניאצין, אשלגן, אלקלואידים ברזל ואפילו תרכובת בשם דיוסגנין, שלה יש מאפיינים המזכירים את האסטרוגן. מה כל המרכיבים האלה מספקים? המשיכו לקרוא וגלו את 10 היתרונות הבריאותיים שבחילבה, שהפכו אותה ללהיט הבריאותי החדש בארה"ב.
 
גרגירי חילבה
 

1. תורמת לאיזון רמות הכולסטרול

לפי מחקרים עדכניים, החילבה עוזרת להפחית את רמות הכולסטרול הרע LDL. באחד המחקרים הראו כי אנשים שצרכו 56 גרם חילבה בכל יום במשך 24 שבועות הפחיתו את רמות הכולסטרול שלהם ב-14%. תוכלו בעצמכם לרסק ולפזר מעט מהזרעים על האוכל שאתם מכינים בכל יום, וכך לעזור לעצמכם לאזן את רמות הכולסטרול שבגופכם.

2. מפחיתה את הסיכויים לסבול ממחלות לב

מאחר שיש בה כמות גבוהה של גלקטומנן, וכן היא מקור מצוין לאשלגן, החילבה סותרת את פעולת הנתרן בגוף ועוזרת לשמור על לחץ דם וקצב פעימות לב תקינים. בנוסף, באותו מחקר שבדק את הירידה ברמת הכולסטרול, הבחינו החוקרים גם בירידה של 25% בסיכויים ללקות במחלה לבבית בעקבות 24 השבועות בהם צרכו הנבדקים 56 גרם של חילבה ביום.

3. עוזרת לחולי סוכרת לשמור על איזון רמת הסוכר בדם

חילבה מועילה ביותר לאנשים שסובלים מסוכרת, זאת משום שגלקטומנן, הסיב הטבעי שנמצא בחילבה, מאט את קצב ספיגת הסוכר בדם, ובנוסף החילבה מכילה גם חומצת אמינו שתורמת לייצור האינסולין. 

4. מחזקת את השיער ומונעת קשקשים ונשירה

אם אתם סובלים מנשירה או מקשקשים, תוכלו לטפל ב-2 הבעיות האלה עם תרופה אחת פשוטה. פשוט השרו גרגירי חילבה בשמן קוקוס למשך הלילה, הרתיחו את התמיסה ומרחו כמסכה על השיער. השאירו את המסכה למשך כ-3 שעות על הראש, וחזרו על הפעולה במשך שבוע.
גרגירי חילבה
 

5. מסייעת להורדה במשקל

אם אתם מנסים לרדת במשקל, הוסיפו חילבה לדיאטה שלכם. אם תלעסו כפית גרגירי חילבה ספוגים במים בכל בוקר על קיבה ריקה, תוכלו לנצל את הסיבים הממסים שבחילבה, אשר יתרחבו בקיבתכם וידכאו את תאבונכם בהמשך היום. 

6. מגבירה את ייצור החלב אצל נשים מניקות

החילבה נמצאת בדירוג גבוה בקרב המזונות שכל אישה צריכה לאכול במהלך חודשי ההנקה, ומחקרים הראו עלייה של יותר מ-500% בייצור החלב במהלך 24-72 שעות לאחר צריכת החילבה. הסיבה לכך היא האחוז הגבוה של תרכובת בשם דיוסגנין בגרגרים, אשר התגלתה כבעלת מאפיינים המזכירים את האסטרוגן.

7. מקלה על הלידה

חילבה הוכחה כמועילה במיוחד כתרופה מקלה טבעית במהלך לידה, משום שהיא גורמת להתכווצויות ברחם. היא גם עוזרת להפחית את כאבי הצירים, אבל חשוב מאוד שלא להפריז בכמויות ולהתייעץ עם הרופא שמלווה את מהלך ההריון, משום שצריכה של כמות גבוהה מדי עלולה לסכן את העובר.

8. מקלה על אי נוחות בתקופת המחזור

חילבה מכילה תרכובות בשם דיוסגנין ואיזופלבון, להן איכויות המזכירות את האסטרוגן, והן עוזרות להפחית את הסימפטומים המעיקים שבמחזור החודשי כמו התכווצויות, גלי חום ושינויי מצב רוח. בנוסף, נשים רגישות יותר למחסור בברזל במהלך המחזור, ההיריון וההנקה, והחילבה עשויה לעזור לפצות על כך. כדי לשפר את צריכת הברזל מהחילבה, השתמשו בה במתכונים עם תפוחי אדמה ועגבניות.
גרגירי חילבה

9. מרגיעה דלקות עור ומפחיתה צלקות

מחקרים הראו שהחילבה עוזרת לטיפול בבעיות עור שונות כמו מוגלות, שלפוחיות, כוויות, אקזמה ושיגדון. תוכלו להכין לעצמכם תמיסה שתטפל בכל הבעיות האלה בעזרת המדריך הבא:
 
  • קחו כף גרגירי חילבה וכתשו אותם לאבקה.

  • ערבבו את האבקה עם מים חמים.

  • קחו פיסת בד נקייה, טבלו אותה בתערובת ונקו איתה את העור. 

10. תורמת לתהליכי העיכול ומונעת צרבת

החילבה עוזרת לנקות את הגוף מרעלים, מרגיעה את הבטן בזמן העיכול ועוזרת למנוע עצירות. יש בחילבה גם רכיבים שונים אשר עוזרים להרגיע דלקות במערכת העיכול על ידי ציפוי קירות הקיבה והמעיים. בנוסף היא יכולה להקל על צרבות אם תשתו תה מחליטת גרגירי חילבה. כדי ללמוד כיצד לעשות זאת, פשוט עקבו אחרי המתכון הבא:

  • כתשו כפית גרגירי חילבה אחת עבור כל כוס תה שתרצו להכין.

  • הוסיפו את הגרגרים הכתושים למסננת תה יחד עם עלי תה נוספים או ללא עלי תה נוספים, אמנם מומלץ לשלב אותם עם צמחים אחרים בשביל הטעם.

  • הניחו את מסננת התה בתוך פינג'ן והוסיפו כוס מים עבור כל כפית של גרגירי חילבה שכתשתם. הרתיחו למשך 2-3 דקות, ותנו להם לנוח במים המתקררים עוד כ-15 דקות לאחר מכן, משום שלוקח לגרגירי החילבה זמן רב יחסית להיחלט.

  • שתו את התה חם (חממו אותו בשנית) או קר, תוכלו להוסיף ממתיקים או חלב בשביל הטעם. ניתן גם לשדרג את התה עם מעט מוסקט, דבש ולימון.

טיפ קטן לסיום:

אם הריח של גרגרי החילבה מפריע לכם, כדאי שתדעו שיש דרך פשוטה מאוד להעלים אותו מבלי לפגוע ביתרונות הבריאותיים או בטעם של החילבה. כל שעליכם לעשות הוא להשרות את הגרגרים (טחונים או במצבם הרגיל) במים למשך כיומיים, ולהחליף את המים לפחות פעם אחת. לאחר מכן יש לשטוף את הגרגרים במים (רצוי להשתמש במסננת) ובמידת הצורך לאזן את טעם החילבה עם קצת מלח או תיבול אחר.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: