maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כל מה שצריך לדעת על שמן החריע

יתכן שארון המטבח שלכם מלא בשמנים מסוגים רבים שמשמשים אתכם לצרכי בישול שוניםאך רוב הסיכויים הם שאת שמן החריע אינכם מכירים. לצד השמנים האחרים שבהם ניתן להשתמש בבישול, שמן החריע מספק יתרונות בריאותיים רבים ומחקרים עדכניים מוכיחים כי יש לו סגולות ייחודיות שניתן לזכות בהן בשימוש יומיומי.

גם אם אתם משתמשים לרוב בשמן הזית המוכר לתיבול סלטים או בשמן האבוקדו המזין לטיגון עמוק בחום גבוה, מומלץ שתכירו את שמן החריע, שיוכל לשמש אתכם בבישולים מסוג אלו ולשפר את בריאותכם אם תשתמשו בו באופן יומיומי. בנוסף השמן הזה יוכל לשמש אתכם גם בתחום הקוסמטיקה ובמתן עיסוי מפנק מבלי לפגוע בעורכם, ואף יעזור לשקם אותו ולהעניק לו מראה צעיר ומלא ברק. המשיכו לקרוא וגלו את כל מה שאתם צריכים לדעת על שמן החריע.

 

מה זה שמן חריע?

שמן החריע הוא שמן צמחי המופק מצמח קורטם הצבעים, הידוע בכינויו "חריע". השמן צלול ונטול ריח, עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות, ויטמין E ויוד, ודל בחומצות שומן רוויות. בתכונותיו הוא דומה מאוד לשמן החמניות ומשתמשים בו לרוב לטיגון בטמפרטורות גבוהות ולתיבול סלטים. ניתן להשתמש בו גם לטיגון בשמן עמוק ובמרינדות למנות שונות, הוא מופיע בתוספי תזונה רבים ומשמש כשמן לעיסוי וכתכשיר שמספק לחות לעור אך אינו סותם את הנקבוביות. 

היתרונות הבריאותיים של שמן החריע

שמן החריע מכיל יתרונות בריאותיים רבים, ומלבד לשימוש בו ברפואה הסינית להפחתת כאבים, אלו הן שלל היתרונות הבריאותיים שהוא יכול לספק לכם בצריכה יומיומית:

1. מסייע לבריאות הלב וכלי הדם

שמן החריע מכיל כמויות גבוהות של חומצות שומן אומגה 6, אשר חיוניות לשמירה על איזון רמת הכולסטרול בגוף. לכן השימוש בו בבישולים מפחית את הסיכוי להתפתחות טרשת העורקים ומחלות רבות אחרות שקשורות לחסימת עורקים, כמו שבץ והתקפי לב.

2. חיוני לחולי סוכרת ולמניעת המחלה

חומצות האומגה 6 שמצויות בשמן החריע מסייעות בוויסות רמות הסוכר בדם, וכך הוא עוזר לחולי סוכרת לשמור על רמות סוכר מאוזנות. בנוסף הוא חיוני גם עבור מי שאינו חולה בסוכרת, בכך שהוא מסייע במניעת המחלה.

3. מונע השמנת יתר

אנשים שמקפידים על דיאטה יפיקו תועלת רבה משמן החריע. חומצות האומגה 6 המצויות בשמן מסייעות בשריפת שומן ומונעות את אגירתו. עובדה זו הופכת את שמן החריע לשמן צמחי רב ערך עבור מי שמנסה לשמור על המשקל.

 

4. מזין את הקרקפת והשיער

שמן החריע מכיל גם כמות מכובדת של חומצה אלואית אשר חיונית מאוד לבריאות הקרקפת והשיער. החומצה הזו מגבירה את זרימת הדם בקרקפת, מעודדת צמיחת שיער ומחזקת את זקיקי השיער. כתוצאה מכך השמן מסייע בשמירה על שיער מבריק, ולעתים קרובות משתמשים בו גם בתכשירים קוסמטיים שמזינים את השיער.

5. מעניק ברק לעור הגוף

הכמות הגדולה של החומצה הלינולאית שבשמן החריע היא בדיוק מה שהעור שלנו צריך כדי לשפר את מראהו ואיכותו. חדירת החומצה הלינולאית לבלוטות החלב שבעור עוזרת לפתוח את הנקבוביות ומפחיתה את הופעת הקומדונים ("שחורים") ואקנה. יתרה מזאת, החומצה הלינולאית ממריצה את ייצור תאי העור החדשים, כלומר היא עוזרת לרפא צלקות ונזקי עור אחרים במהירות. ניתן למרוח את השמן ישירות על העור.

6. מרגיעה את תסמיני המחזור

כאבי מחזור תוקפות נשים רבות אך אם צורכים את השמן באופן יומיומי, החומצה הלינולאית שבשמן החריע מסייעת בוויסות הורמון הפרוסטגלנדין, אשר אחראי לתסמינים הקשורים לכאבי מחזור. כך שמן החריע מסייע בהפחתת הכאבים ומתפקד כחומר שמווסת את המחזור החודשי ללא שימוש בתוספי מזון או תרופות הורמונליות עם תופעות לוואי לא רצויות ומסוכנות.

7. מחזק את המערכת החיסונית 

כאמור, שמן החריע מווסת את ייצור הורמון הפרוסטגלנדין, והוא עושה זאת בעזרת חומצות השומן אומגה 6 שקשורות לתהליך יצירתו. כשהורמון זה מופרש בכמות הנכונה, הוא מסייע בחיזוק המערכת החיסונית, וכך הוא עוזר לגוף להגן על עצמו מפני מחלות שונות שעלולות לתקוף אותו.

מינון מומלץ לצריכת שמן חריע

במחקרים נמצא כי צריכת שמן חריע במינון יומי של ¾1 כפית מספקת לגוף את כל היתרונות הבריאותיים שבכוחו לספק, ואם משתמשים בו כך למשך 16 שבועות רצופים הוא אף מגדיל את כמות רקמות השרירים שבגוף. עם זאת, כדאי לדעת שאם אתם אלרגיים לצמח האמברוסיה, מומלץ שלא תשתמשו בשמן החריע משום שהוא מגיע מאותה המשפחה הבוטנית וצריכתו יכולה לגרום להופעת תסמיני האלרגיה. בנוסף, אם אתם סובלים מבעיות לב מומלץ להתייעץ עם רופא לפני שאתם מתחילים את השימוש בו, שכן הוא יכול לגרום להורדת לחץ דם קלה שעלולה להזיק לחולים מסוימים. לנשים בהריון מומלץ גם כן להימנע משמן החריע, שכן הוא עשוי לזרז את הלידה שלא כמתוכנן. גם במקרה הזה מומלץ להתייעץ עם הרופא לפני תחילת צריכתו. 

כיצד לאחסן את שמן החריע?

את שמן החריע מומלץ לאחסן בקירור. חשוב מאוד שהוא יקבל כמה שפחות אור ואוויר כדי להפחית את סיכוייו להחמיץ. שלא כמו שמן הזית, הוא אינו מתגבש בקירור וניתן לשמור אותו לאורך זמן, אולם מומלץ לצרוך אותו כמה שיותר קרוב למועד פתיחת הבקבוק שלו, שכן אחרי מספר חודשים הוא מתחיל לאבד מאיכותו.

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: