header

מתכון לטחינה ביתית

הטחינה היא מחית שמכינים מזרעי שומשום טחונים. זרעי השומשום יכולים להיות קלויים או בצורתם הטבעית כאשר רמת הקלייה משפיעה על הטעם וצבע הטחינה. הטחינה המלאה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר מהרגילה, אך היא סמיכה ובעלת טעם "כבד" יותר במקביל. שתיהן עשירות בברזל, סידן, סיבים תזונתיים ועוד. אך במלאה כמות כפולה. אם נתקלתם בשכבת שומן בטחינה אל דאגה, זהו השמן שנפרד ממוצקי השומשום. אל תחשבו שהטחינה מקולקלת, להפך זה סימן מעולה שמעיד על כך שאין תוספות מיותרות בטחינה ושהיא איכותית, ערבבו והשמן יתמזג ויעלם.

את הטחינה הטובה והאיכותית מפיקים על ידי טחינת השומשום באבני ריחיים, בחלק מהחברות שמוכרות טחינה משתמשים במכונות לכבישה קרה שפוגעות בטעם ובאיכות, לכן שווה להשקיע ברכישת טחינה גולמית משובחת. אפשר למצוא מגוון טחינות איכותיות ברשתות השיווק המכילות חומרים משמרים, אך הרבה יותר מומלץ להכין לבד וגם זה גם קל. בכמה דקות ערבוב יש לכם טחינה טרייה, טעימה ובריאה!

מתכון לטחינה: טחינה ושומשום

כמה נקודות לפני שנלמד איך מכינים טחינה ביתית:

טחינה גולמית: קיימים כמה סוגי טחינה גולמית:

  • רגילה: עשויה מזרעי שומשום קלופים.
  • מלאה: עשויה זרעי שומשום שלמים עם הקליפה, היא מרירה וכהה יותר.
  • אורגנית – משומשום שגדל בשיטה האורגנית.
  • אורגנית מלאה – כמו האורגנית, רק עם קליפה.
  • הטחינה האתיופית – עשויה משומשום אתיופי טהור.

מים: מומלץ להשתמש במים כמה שיותר קרים, הם מתמזגים בצורה טובה יותר עם השומנים שבטחינה ומסייעים בהגעה למרקם סמיך.

מיץ לימון: התאימו את מינון מיץ הלימון לטעמכם האישי, אם אינכם אוהבים טחינה בעלת טעם מעט חמצמץ, הפחיתו את כמות מיץ הלימון ולהפך.

לשדרוג הטעם: אפשר להוסיף שום כתוש, כף מיונז, להחליף את הפלפל השחור בפלפל לבן או להמיר את המים ביוגורט.

להוספת צבע: לטחינה אדומה הוסיפו פפריקה, לירוקה פטרוזיליה או כוסברה טחונים, לוורודה סלק, לכתומה מחית בטטה וגזר, לצהובה מעט כורכום.

מנות עם טחינה: הטחינה משתלבת בצורה מעולה עם מגוון מנות כמו חומוססביח, סינייה, סלט ירקות, סלט חצילים, עוגיות או עוגת טחינה, כרובית בטחינה, חלבה ולחם טחינה.

 

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לטחינה ביתית
רכיבים לטחינה:
מים - כוס (קרים)
מיץ לימון - מ ½ לימון
מלח - ½ כפית
אופן הכנת הטחינה:
  1. שמים בקערה את כוס הטחינה, מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, ומערבבים היטב. אם הטחינה סמיכה מדי מוסיפים מעט מים ואם דלילה מוסיפים מעט טחינה.
טיפ השף:
להכנה קלה ופשוטה ללא ערבוב ידני, הכניסו את כל הרכיבים לבלנדר לדקה, ותקבלו מרקם רך ואחיד בקלות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.