print header

7 משקאות חמים ומפנקים לעונת החורף

אחד הדברים האהובים על כולנו בעונת החורף הוא שתיה של משקאות חמים ומנחמים, שעוזרים לנו להתחמם וגם מעלים בנו זיכרונות ילדות נעימים. כילדים נהגנו לשתות בעיקר אבקת קקאו וחלב חם, אך 7 המתכונים שלפניכם יכירו לכם עולם חדש לחלוטין של משקאות חמים טעימים ומנחמים. עם ג'ינג'ר, תותים ואפילו נענע, אלו הם המשקאות שיחממו אתכם החורף הזה ויצרו אצל ילדיכם זיכרונות נעימים, וגם טעימים, מהעונה הקרה הזו לעוד שנים רבות.
 
יד של אישה אוחזרת בכוס משקה חם
 

1. משקה שוקולד לבן ונענע

טעמו העדין של השוקולד הלבן מקבל שדרוג במתכון הבא בזכות תוספת של נענע מרעננת, שיהיה קשה לכם לוותר עליה ברגע שתנסו את הפינוק הייחודי הזה.
 
רכיבים (עבור 4-5 כוסות משקה):
  • 3 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 340 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 1 כפית תמצית נענע (ניתן להמיר ב-6 עלי נענע כתושים)
  • ¼ כפית תמצית ווניל
  • מרשמלו לעיטור (לא חובה)
משקה שוקולד לבן ונענע
 

אופן ההכנה:

1. הכניסו לתוך סיר גדול חלב ושמנת מתוקה וחממו מעל להבה בינונית עד שתתחיל רתיחה.

2. כאשר החלב והשמנת יתחילו לרתוח, הוסיפו לסיר את השוקולד הלבן הקצוץ. ערבבו עד שהשוקולד יימס לחלוטין.

3. הוסיפו לסיר את התמציות, ערבבו, מזגו לכוסות והגישו חם.

2. משקה תותים חם

התותים נמצאים בשיא עונתם בחורף, וזו הזדמנות מצוינת להשתמש בהם למתכונים מיוחדים, כמו המשקה החם הבא. השילוב המנצח בין תותים, חלב ושמנת יוצר משקה טעים ולא שגרתי שילדים יאהבו במיוחד.
 
רכיבים (עבור 2 כוסות משקה):
  • 1 כוס תותים חתוכים דק
  • ½ כוס סוכר (אל דאגה, לא כל הסוכר נכנס למשקה)
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • קצפת לעיטור (לא חובה)
כוס של משקה תותים עם קש בתוכה

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן, חממו יחד תותים, סוכר ומים עד שהם יתחילו לרתוח.

2. הניחו לתערובת התות לרתוח במשך 10 דקות וסננו אותה לתוך קערה קטנה.

3. בסיר קטן, חממו את החלב עם השמנת המתוקה וכבו לאחר הרתיחה.

4. חלקו את השמנת המתוקה והחלב ל-2 כוסות והוסיפו לכל אחת 3 כפות מסירופ התותים שבקערה. עטרו בשמנת מתוקה והגישו. (ניתן להשתמש בתותים שנותרו להכנת עוגות, פנקייקים וכל קינוח אחר שתרצו).

3. משקה קוקוס, וניל ורום

המתכון הבא נועד למבוגרים שאוהבים תוספת קטנה של אלכוהול במשקה שלהם. הקוקוס, הווניל והרום יחדיו הם התוספת המושלמת לארוחה חורפית לילית, או למסיבות בהן רוצים להגיש משקה חם ייחודי לעונה הקרירה בשנה.
 
רכיבים (עבור 2 כוסות משקה):
  • 90 מ"ל רום
  • ½1 כוסות חלב
  • ½ כוס חלב קוקוס
  • ½1 כפיות תמצית קוקוס
  • 1 תרמיל ווניל
  • שבבי קוקוס קלוי לעיטור (לא חובה)
משקה ווניל, קוקוס ורום על שולחן

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן, ערבבו יחד חלב, חלב קוקוס ותמצית קוקוס.

2. חתכו את תרמיל הווניל לאורכו, גרדו את תוכנו והוסיפו אותו ואת התרמיל החצוי לסיר. ערבבו היטב והביאו את תכולת הסיר לרתיחה במשך 2-3 דקות.

3. הסירו את הסיר מהאש והוציאו ממנו את תרמיל הווניל. 

4. חלקו את הרום בין 2 כוסות והוסיפו לו את תערובת הווניל והקוקוס. עטרו בשבבי קוקוס קלוי והגישו חם.

4. ליקר קפה ושוקולד חם

המשקה הבא גם הוא אלכוהולי, אך עדין יותר מקודמו בשל תוספת קטנטנה של ליקר קפה, שמגבירה את טעמו אך לא משתלטת עליו. ליקר הקפה והשוקולד הזה יכול לשמש כתוספת מושלמת לצד קינוח או כמשקה לארוחה רומנטית בליל חורף קריר.
 
רכיבים (עבור 2 כוסות משקה):
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כפות סוכר
  • ½1 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
  • ¼ כפית קינמון
  • קורט אבקת אגוז מוסקט
  • 30 מ"ל ליקר קפה
  • מיני מרשמלו להגשה (לא חובה)
משקה חם עם מיני מרשמלו בפנים

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני ערבבו חלב, סוכר, אבקת קקאו, קינמון ואגוז מוסקט על להבה בינונית במשך 2-3 דקות. 

2. הסירו את הסיר מהאש, מזגו לתוכו את ליקר הקפה וערבבו. 

3. חלקו את התערובת בין 2 כוסות משקה והניחו בתוכן מיני מרשמלו אם תרצו. הגישו חם.

5. "לאטה" ג'ינג'ר

ה"לאטה" הבא לא מכיל קפה, והוא נקרא כך בגלל אופן הכנתו שמזכיר את זה של המשקה המעורר המפורסם. כדי ליהנות מהפינוק הנפלא הזה, תצטרכו להכין תחילה סירופ ג'ינג'ר טעים וגם בריא שתוכלו לשמור ולהשתמש בו להכנת מספר משקאות מתי שתרצו.
 
רכיבים (לסירופ ג'ינג'ר):
  • ½1 כוסות מים
  • כוס סוכר לבן
  • 1 כוס שורש ג'ינג'ר חתוך גס (כמות שוות ערך ל-1 שורש גדול)
עבור ה"לאטה" (1 כוס משקה):
  • 2-½1 כפות סירופ ג'ינג'ר
  • ¼1 כוסות חלב שקדים לא ממותק
  • קמצוץ קינמון
משקה ג'ינג'ר בצנצנת וכוס

אופן ההכנה:

סירופ ג'ינג'ר:

1. לתוך סיר בינוני, הכניסו את הג'ינג'ר החתוך, המים והסוכר והביאו אותם לרתיחה על להבה בינונית.

2. לאחר הרתיחה, הנמיכו את עוצמת הלהבה לנמוכה ובשלו את התערובת במשך 45 דקות.

3. סננו את התערובת לתוך צנצנת או כלי לשימור עד להכנת הלאטה.

לאטה:

1. בסיר קטן חממו את חלב השקדים עד לרתיחה.

2. מזגו 2-½1 כפות סירופ ג'ינג'ר לכוס, הוסיפו את חלב השקדים החם, פזרו מעל קמצוץ קינמון וערבבו היטב. הגישו חם.

6. משקה עוגיות וקצפת

המשקה הבא מזכיר בטעמו את גלידת הווניל העוגיות המפורסמת שכולם אוהבים לאכול בקיץ. בחורף תוכלו להכין את הגרסה החמימה לגלידה הזו על ידי שימוש בשמנת מתוקה ועוגיות אוריאו שכולם אוהבים.
 
רכיבים (עבור 2 כוסות משקה):
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 5 כפיות אבקת שוקו
  • 4-5 עוגיות אוריאו
  • שמנת מתוקה מוקפצת
  • עוגיות אוריאו כתושות לעיטור (לא חובה)
כוס משקה חם עם קצפת בתוכה

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן ומעל להבה בינונית, חממו את החלב והשמנת המתוקה.

2. הוסיפו את אבקת השוקו, ערבבו היטב וחממו (יש להימנע מהרתחה).

3. טחנו את עוגיות האוריאו במעבד מזון או בעזרת מערוך. הוסיפו את שברי העוגיות לסיר עם השמנת והחלב.

4. חממו את תכולת הסיר עד לסף רתיחה, הסירו מהאש, חלקו מיד לכוסות והוסיפו מעל קצפת ושברי עוגיות לעיטור.

7. משקה שוקולד ואגוזים

השימוש בממרח שוקולד ואגוזים במתכון הבא הופך אותו למשקה החורף המושלם שלא רק ילדים יאהבו. הגישו אותו עם חתיכות מרשמלו קטנות להשלמת המראה והטעם, ותתענגו על משקה מתוק וחמים שיעלה חיוך על פניכם בכל לגימה.
 
רכיבים (עבור 4 כוסות משקה):
  • 4 כוסות חלב
  • 2 כפות ממרח שוקולד ואגוזים
  • 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
  • 2 כפות סוכר (ניתן להמיר ב-2 כפות ממתיק טבעי)
  • מיני מרשמלו לעיטור
3 כוסות של משקה שוקולד ואגוזים

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני חממו את החלב על להבה בינונית-גבוהה עד שמתחילים להיווצר אדים.

2. הוסיפו לסיר עם החלב החם ממרח שוקולד-אגוזים, אבקת קקאו וסוכר וערבבו היטב עד להמסה מלאה של כל הרכיבים.

3. הסירו את המשקה מהאש, חלקו בין כוסות ועטרו בעזרת מיני מרשמלו. הגישו חם.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.