אין כמו משקה חם ביום קריר כדי לחמם את הגוף ואת הנפש וכשהוא מכיל רכיבים לא שגרתיים, חווית השתייה עולה בכמה דרגות. עם החורף המתקרב, מומלץ לנסות גם מתכונים למשקאות חמים בנוסף לקפה והתה המסורתיים, כמו המתכון הנפלא שלפניכם ליין מתובל עם שוקולד. השילוב בין יין אדום מתקתק לשוקולד מריר ותבלינים אהובים יוצר משקה נפלא ולא שגרתי שיש לו גם סגולות רפואיות שיטיבו עם גופכם. שיהיה לרוויה!
יתרונות השוקולד
קשה למצוא אדם שלא אוהב שוקולד מסוג כזה ואחר ומלבד טעמו הנפלא, לממתק הכהה הזה יש גם יתרונות בריאותיים רבים. כאשר אוכלים שוקולד מריר, מתרחשים בגופנו מספר תהליכים שמיטיבים עמנו החל מחיזוק הלב, קבלה של חומרים חשובים כמו אבץ ואשלגן ואיזון רמות הסוכר בדם. משמירה על מוח בריא ועד ריפוי של שיעול, לחצו כאן כדי לקרוא על היתרונות הרבים והנוספים של השוקולד המריר וללמוד כיצד הוא יכול לתרום לבריאותכם.
יתרונות היין אדום
בצרפת ידוע זה מכבר שכוס אחת של יין אדום ביום משפרת את מצב הרוח וגם את הבריאות. במשקה האדמוני הנהדר הזה יש נוגדי חמצון רבים שעוזרים לשמור על תפקוד תאים תקין וגם על מראה צעיר, הוא תורם לשינה בניגוד למשקאות אלכוהוליים אחרים וגם מתאפיין בתכונות אנטי סרטניות. ממרפא לחתלואות שונות ועד ירידה במשקל, לחצו כאן כדי ללמוד על יתרונות נוספים ומדהימים של יין אדום ועל הסגולות הרפואיות שלו.
אופן הכנת המשקה המתובל:
-
בסיר קטן, ערבבו את היין, הסוכר, הקקאו, ותבלינים, והניחו לתערובת להגיע לרתיחה.
-
חתכו את התפוח לשניים והוסיפו אותו לסיר (או את פלחי התפוז).
-
הכניסו את השוקולד לסיר וערבבו עד שהוא יימס ותתקבל תערובת אחידה.
-
הניחו למשקה לרתוח על אש נמוכה כ-10 דקות. חלקו ל-2 כוסות והגישו חם.