אין כמו עוגיות חמאה נימוחות כדי להמתיק לנו את היום ולהעלות חיוך על פנינו, וכשמוסיפים להן עיטורים טעימים ומיוחדים בצורות וצבעים שונים, החגיגה גדולה פי כמה! המתכון הבא לעוגיות אקווריום יאפשר לכם להכין קינוח חמאתי וטעים במיוחד עם אפקט תלת ממדי הודות לחלונות "זכוכית" דרכם תוכלו לראות סוכריות שתטמינו ביצירה שלכם. את עוגיות האקווריום הבלתי נשכחות האלו תוכלו להכין למסיבות ימי הולדת לילדיכם, לאירועים מיוחדים או פשוט כשמתחשק לכם משהו מתוק ולא שגרתי, לנער אותן ולשמוע את הסוכריות משקשקות להן יחדיו. שיהיה בתיאבון!
מקור תמונה:
tastemade
רכיבים לבצק (עבור 6 עוגיות גדולות תלת שכבתיות):
רכיבים לקרם סוכר (להדבקת העוגיות):
אופן הכנת בצק (עבור 6 עוגיות גדולות תלת שכבתיות):
-
הכניסו את הסוכר והחמאה לקערת מיקסר וטרפו אותם יחדיו במשך 6-8 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה.
-
הוסיפו לקערה ביצה, תמצית וניל ותמצית שקדים וערבלו יחדיו במשך 2-3 דקות. הוסיפו את הקמח לקערה והפעילו את המיקסר שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מקור תמונה:
tastemade
-
הניחו את בצק העוגיות במרכז של נייר אפייה, כסו אותו בקצוות של הנייר, שטחו מעט והכניסו למקרר לצינון במשך שעה אחת לפחות.
-
חממו תנור ל-170 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה והוציאו את הבצק המצונן מהמקרר. קמחו קלות משטח שטוח, הניחו עליו את הבצק ושטחו אותו לעובי של כחצי סנטימטר.
-
קרצו צורות רצויות מהבצק באמצעות חותכני עוגיות גדולים, והשתמשו בחותכנים קטנים יותר באותה צורה כדי ליצור חלון במרכז העוגיות. הכניסו את העוגיות לתנור למשך 20 דקות, ובינתיים הכינו את זיגוג הזכוכית וקרם הסוכר.
מקור תמונה:
tastemade
אופן הכנת הזגוגיות:
-
הרתיחו מים בסיר בינוני ועל להבה בינונית, והכניסו לתוכו סיר קטן שהתחתית שלו תיגע בפניי המים ליצירת אמבט מים חמים (באן מארי).
מקור תמונה:
B9hetare
-
הכניסו את הסוכריות הקשות או את סוכריות הג'לי לתור הסיר העליון וערבבו עד להמסה (חשוב להמיס את הסוכריות באופן הזה בלבד ולא במיקרוגל).