מתכון לחטיף הנחשב לאחד הממתקים ההולנדים האהובים ביותר. וופלים דקיקים מלאים בסירופ קרמל עשיר.
אופן הכנת הוופל ההולנדי:
-
המיסו את השמרים במים הפושרים.
-
ערבבו את החמאה לתוך הקמח, הוסיפו את הסוכר, הקינמון, הביצים ותערובת השמרים. ערבבו היטב והניחו לבצק לתפוח במשך 30-60 דקות.
-
בינתיים, הכינו את סירופ המילוי.
אופן הכנת הסירופ:
-
הרתיחו במחבת את הסוכר החום, כוס חמאה, סירופ התירס והקינמון, תוך כדי ערבוב מתמיד.
-
הכינו מהבצק 12 כדורים קטנים. שטחו את הכדורים ואפו אותם במכשיר להכנת וופל בלגי במשך 30 שניות. במידה ואין לכם מכשיר שכזה, ניתן להשתמש בטוסטר פסים או משולשים.
-
פרסו כל וופל לשתי פרוסות דקות, מרחו בינהן את סירופ הקרמל וסגרו. מומלץ לאכול כאשר הוופלים מעט קרים.
מקור: סיוון בלוך