אופן ההכנה:
קרפים וקצפת:
1. על להבה בינונית ובסיר בינוני, המיסו את החמאה ומזגו אותה לכלי קטן.
2. מזגו לתוך אותו הסיר בו הייתה החמאה את החלב, חממו והסירו מהאש.
3. בקערה גדולה ערבבו קמח, אבקת קקאו, וסוכר. הוסיפו את הביצים וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה. לתוך הקערה, מזגו בהדרגה ולסירוגין את החמאה המומסת ואת החלב.
4. במחבת נון סטיק מעל להבה בינונית, צקו ¼ כוס מהבלילה והטו את המחבת לפיזור אחיד שלה. טגנו עד שחלקו התחתון של כל קרפ משחים, הפכו וטגנו שוב בצד השני.
5. הקציפו את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
6. הניחו קרפ על צלחת, מרחו עליו קצפת באופן אחיד, הניחו מעליו קרפ נוסף והמשיכו כך עד שכל הקרפים ייגמרו. (אין למרוח קצפת על הקרפ העליון).
7. הניחו צלחת הפוכה על העוגה ולחצו אותה מעט להידוק השכבות. הסירו את הקפצת העודפת מצדי העוגה וישרו אותה ככל האפשר.
גנאש:
1. בסיר בינוני, הביאו את השמנת המתוקה והסוכר לרתיחה.
2. הכניסו את השוקולד והחמאה לקערה עמידה בחום ומזגו מעליהם את החלב החם. ערבבו עד להמסה מלאה, מזגו מעל העוגה ומרחו את הגנאש גם על צדיה.
3. המתינו לצינון ופזרו אבקת סוכר מעל המגדל אם תרצו.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא:
01
אוהב מתוק
נחמד , אבל אנו כבר במאה 21 ברשימת רכבים צריך להשתמש : לא בכוסות – משקל בסרט הדגמה משתשים בכד עם מידות כפות,כפיות לכל אחד מידה שונה היום על המדף בסופר קמח מטרה כמו בחו'ל על איזה קמח את ממליצה?
הגב