maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 יתרונות בריאותיים של טרגון

  את עשב התיבול הזה אתם מכירים כטרגון, על אף ששמו המלא של הצמח בעברית הוא "לענה דרקונית", אך לא משנה איך תקראו לו, מומלץ מאוד להוסיף אותו לתזונה שלכם. לתבלין יש טעם שמזכיר את זה של האניס, וניתן להשתמש בעלים טריים או יבשים שלו או כדי להוסיף את טעמו לבישולים. יש בו תכולה גבוהה של נוגדי חמצון, ויטמין A, ברזל, אשלגן וסידן, ומחקרים רבים הוכיחו את יעילותו בשמירה על הבריאות, לכן אספנו עבורכם 8 סגולות מדהימות וחשובות שהוא עשוי לספק לגופכם.
 
יתרונות בריאותיים של טרגון: טרגון מיובש בצנצנת

1. משפר את הרגישות לאינסולין

אינסולין הוא הורמון שמסייע להעביר גלוקוז לתאי הגוף שלנו על מנת שיוכלו להשתמש בו כאנרגיה, וגורמים שונים, כמו דלקות או תזונה שאינה בריאה, מובילים לתנגודת לאינסולין – מצב שבו רמות הגלוקוז בדם עולות. הטרגון נמצא כתבלין שמשפר את הרגישות לאינסולין ולספיגה יעילה של גלוקוז בגוף, וזאת הוכח במחקר משנת 2006 שנערך על חיות עם סוכרת, בו התגלה כי תמצית של טרגון הפחיתה את כמות הגלוקוז בדמן ב-20% יותר מאשר תרופת הדמה. 

2. משפר את איכות השינה

שינה שאינה מספקת מקושרת לבריאות לקויה ועלולה להגביר את הסיכון למחלות שונות, לרבות סוכרת ומחלות לב. בעיית שינה אף עלולה להחמיר בעקבות לחץ ועומס, אך צריכת טרגון עשויה לפתור אותה באופן טבעי. במחקר שפורסם בשנת 2015 בקוריאה הדרומית נמצא כי צמחים מסוג ארטמיסיה, שביניהם הטרגון, יכולים לשמש כתרופה לשלל הפרעות שינה וכחומר מרגיע שמסייע לשפר את דפוסי השינה. עם זאת, חשוב לציין כי המחקר נערך על בעלי חיים ועדיין לא נבדק על בני אדם.

3. מגביר תיאבון 

אף על פי שרוב האנשים מחפשים דרכים לדכא תיאבון, ישנם כאלה שאצלם הבעיה היא הפוכה, כמו למשל אלו שסובלים מדיכאון או שעוברים טיפולי כימותרפיה. הסיבה להפחתה בתיאבון היא חוסר איזון בין שני הורמונים חשובים – גרלין, שגורם לתחושת רעב, ולפטין, שמסמן לגוף על שובע. במחקר משנת 2011 בארה"ב נמצא כי תמצית טרגון מסייעת לעודד את התיאבון על ידי הפחתת הפרשת הורמון הלפטין בגוף, ואף נמצא כי עכברים שזכו בהשפעה שכזו וערכו דיאטה עתירת שומן, אכן העלו במשקל לאורך הזמן.
יתרונות בריאותיים של טרגון: אישה מחזיקה מקרון

4. מפחית כאבי דלקות מפרקים

כבר שנים רבות שהרפואה המסורתית משתמשת בטרגון כתרופה טבעית נגד כאבים, אולם השפעתו זו הוכחה באופן מדעי רק לאחרונה, במחקר שפורסם בשנת 2016 בניו זילנד ונמשך 12 שבועות. הנחקרים שצרכו 150 מ"ג של תוסף תזונה שכלל תמצית טרגון פעמיים ביום, הראו הרבה פחות תסמינים של כאב מאשר אלו שצרכו 300 מ"ג של תרופת דמה, והחוקרים אף טוענים כי גם כמויות נמוכות יותר של התוסף יכולות להיות יעילות. 

5. מונע הרעלת מזון

חברות מזון רבות מחפשות כיום תחליפים טבעיים לכימיקלים שבהם הן משתמשות לשימור המזון שלהן, וכך מומן מחקר משנת 2012 שבמסגרתו נבדקה השפעת שמן טרגון על חיידקי מזון שקיימים בגבינה לבנה. התוצאות הראו כי ביחס לפלסיבו, לשמן הטרגון היו השפעות אנטיבקטריאליות למניעה יעילה של התרבות של חיידקים אלו, ולפיכך ניתן להשתמש בטרגון לצורך שימור מוצרי חלב והכחדת חיידקים שמובילים להרעלת מזון, כמו למשל אי קולי.

6. מפחית דלקות

בגופנו יש חלבונים שנקראים ציטוקינים, שלוקחים חלק חשוב בהתפתחות דלקות. במחקר שנערך על עכברים ופורסם בנושא בשנת 2016נבדקה ההשפעה של תמצית טרגון על אותם חלבונים, ונמצא כי רמותיהם הופחתו באופן משמעותי אחרי צריכה של 21 יום. הנושא עדיין לא נחקר לעומק על בני אדם, אך החוקרים משערים כי ההשפעות יהיו דומות. 
יתרונות בריאותיים של טרגון: איור של ברך עם עיגול אדום עליה

7. מטפל בכאבי שיניים

כבר במשך דורות, ולמעשה עוד מימי יוון העתיקה, משתמשים בטרגון כתרופה נגד כאבי שיניים, וזאת בשל יכולתו לעמעם כאבים בחלל הפה. באותם ימים היה נהוג ללעוס את העלים, ותחושת הכאב הייתה נעלמת בזכות השתחררות חומר בשם אאוגנול שנמצא בתוכם, אולם מומחים ממליצים שלא לעשות זאת למשך יותר מ-4 שבועות ברצף. אם אינכם מעוניינים ללעוס את העלים, תוכלו להוסיף כמה טיפות של שמן אתרי טרגון לכוס מים ולגרגר בחלל הפה – זה גם יסייע לרענן את הפה שלכם.

8. מסייע לבניית מסת שריר

במחקרים שנערכו בשנים האחרונות על טרגון רוסי נמצא כי צריכתו מסייעת לגוף לספוג ממזונות אחרים חומר בשם קראטין, שמשמש את הגוף לבניית שרירים. ההשפעה הזו זהה לזו שמתקיימת אצל אדם שצורך קראטין יחד עם כמויות גבוהות של פחמימות, ומשמעות הדבר היא שעל ידי צריכת טרגון רוסי ניתן להפחית את כמות הפחמימות שצורכים כדי לבנות מסת שריר. יש לציין שהטרגון שנקנה בישראל כתבלין הוא טרגון צרפתי, ואילו את הגרסה הרוסית תוכלו למצוא כאבקה בחנויות למוצרי טבע.

איך לאחסן טרגון?

אם קניתם עלים טריים, אחסנו אותם במקרר. תוכלו לשמור עליהם לחים כפי שהם אמורים להיות על ידי שטיפה במים קרים, עטיפה במגבת נייר לחה ואחסונם בשקית ניילון. בדרך זו, העלים יישמרו טריים למשך 4-5 ימים, וברגע שהם יתחילו להשחים מומלץ להיפטר מהם. אם קניתם תבלין מיובש תוכלו לאחסן אותו בתוך אריזה אטומה במקום קריר ומוצל למשך 4-6 חודשים.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו