maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מחקר הוכיח שלתפוח אדמה סגול היכולת להילחם בתאים סרטניים

 כמה מכם אולי עדיין לא שמעו על תפוח האדמה הסגול (ויטולט), אבל עכשיו הגיע הזמן שתעשו זאת מכיוון שבמחקר שנערך במכון פן סטייט הרשיי לחקר הסרטן שבפנסילבניה (Penn State Hershey) נמצא כי בירק הזה נמצאים הרבה מאוד רכיבים רבי עוצמה שהוכחו כיעילים לטיפול במחלת הסרטן. אמנם נכון לעכשיו המחקר בחר להתמקד בסרטן המעי הגס, אולם החוקרים סבורים כי הממצאים מבטיחים תוצאות חיוביות גם עבור טיפולים בצורותיה הנוספות של המחלה. אז מה בעצם חשף המחקר אודות תפוח האדמה הצבעוני הזה? אילו יתרונות בריאותיים נוספים גלומים בו? ומה עוד אנחנו צריכים לדעת על הפלא הסגול שכבר מזמן כבש את המטבח של אמריקה הלטינית?
 
תפוח אדמה סגול
 
בעוד שהם אינם שכיחים במטבח הישראלי הממוצע, תפוחי האדמה הסגולים גדלים בתפוצה נרחבת בפרו ובבוליביה ונחשבים לפופולריים למדי במטבח הדרום אמריקאי. כעת, נראה שגם לנו מומלץ להוסיף את הירק המשונה לתזונה היומית, כיוון שמעבר לצבעו הסגול העמוק המסוגל לקשט כל מנה, מחקרים עדכניים שנערכו אודותיו הראו שהוא בעל יכולות להיות תשובה טבעית מושלמת לבעיית הטיפול במחלת הסרטן. כבר במחקר הראשוני עלו ממצאים חיוביים שהראו כי תמציות מתפוח האדמה הסגול דיכאו את התפשטותם של תאי גזע סרטניים במעי הגס. החוקרים לא הסתפקו בכך והחליטו לשוב על המחקר פעם נוספת עם עכברי מעבדה, ואלו אימתו את השערותיהם החיוביות עם תוצאות זהות. את הידיעה המרעישה הסביר ג'ייראם ואנאמלה (Jairam Vanamala), אחד מן המדענים שהובילו את מחקר בהשוואה הפשוטה: "אנחנו יכולים לקצץ את העשבים כמה שנרצה, אבל בפועל הדשא ימשיך לצמוח מן השורש. לתפוח האדמה הסגול יש את הכוח לעקור את תאי הגזע הסרטניים מן השורש ובכך אנו עשויים למצוא פתרון למניעת התפשטותם".
 
ההסבר ליכולת הזו שתיאר ג'ייראם, מקושרת לעובדה שזן תפוחי האדמה הזה עשיר באנתוציאנין, פיגמנט המקנה לירק את צבעו הסגול הכהה אשר מתפקד כנוגד חמצון חזק הפועל כנגד מחלת הסרטן. אל פיגמנט זה מצטרף העמילן העמיד, מרכיב נוסף המצוי בו בכמויות גבוהות במיוחד ונחשב אף הוא לחומר פעיל אנטי-סרטני מובהק. שילובם של השניים, על פי סברת המדענים, הביא לתוצאותיו המדהימות של הניסוי והפך את תפוח האדמה הסגול לתרופה טבעית בעלת השפעות חד משמעיות על המחלה.
תפוחי אדמה סגולים בסלסלות
 

אז מי אתה תפוח האדמה הסגול?

הם אמנם נראים משונים, אבל אל חשש, תפוחי האדמה הסגולים, שמוכרים גם בשם ויטולט, יכולים להיות תוספת מעולה למגוון רחב של מנות מן המטבח הישראלי בדיוק כמו תפוחי האדמה הלבנים המוכרים לנו. גודלם של התפוחים קטן מעט מגודלו של תפוח האדמה הרגיל, אך טעמם איננו שונה ממנו במידה מיוחדת. במטבח הדרום אמריקאי נהוג להרתיח, לאפות ולצלות את תפוחי האדמה הסגולים ולהכין מהם פירה, צ'יפס ושלל מטעמים שאינם נבדלים מן המתכונים המוכרים לנו. אז מה אתם אומרים, כדאי לנסות? אנחנו חושבים שכן.

יתרונות בריאותיים נוספים

מלבד הגילוי החדש אודות יכולתם להגן על הגוף מפני תאים סרטניים, לתפוחי האדמה הסגולים נהוג לייחס מספר תועלות בריאותיות נוספות שיכולות להפוך אותם למרכיב מצוין בתזונתנו היומיומית:
 
  • תפוח האדמה הסגול עשיר באשלגן, מינרל חיוני לגוף האדם הידוע ביכולתו לסייע בוויסות לחץ הדם. במחקר שנערך על ידי משרד החקלאות האמריקאי בקרב משתתפים בעלי עודף משקל ולחץ דם גבוה, נמצא כי אלו שצרכו במשך חודש בין שישה עד שמונה תפוחי אדמה סגולים ליום, הפגינו תוצאות חיוביות כשלחץ הדם שלהם ירד בשיעור ממוצע של 4%.
  • מעבר ליכולותיהם כנגד מחלת הסרטן, נוגדי החמצון המצויים בתפוח האדמה הסגול ידועים גם כמרכיבים הפועלים לחיזוק המערכת החיסונית ובמניעת מחלות לב וכלי דם.
  • תפוחי אדמה סגולים הם מקור מעולה לסיבים תזונתיים המסייעים לתפקודה התקין של מערכת העיכול ויעילים במיוחד במקרים של עצירות.
  • ערכם הקלורי של שלושה תפוחי אדמה סגולים המרכיבים מנה משביעה הוא 131 קלוריות, ללא שומן וללא כולסטרול, דבר שהופך אותם למזון מעולה בזמן דיאטה.
ירקות חתוכים על מגש וביניהם גזר, חסה ומלפפון
ככל שהמחקרים בתחום הולכים ומתגברים, נדמה שהמאבק במחלת הסרטן עושה את דרכו, בתהליך איטי ומדורג, מן התרופות המוכרות הישר אל הצלחת. למרבה המזל, מלבד העובדה שעלינו להתרגל לצבעם יוצא הדופן, נראה שתפוחי האדמה הסגולים ישתלבו מעולה במטבח הישראלי, ויוכלו לתרום רבות לבריאותנו ומבלי לחולל שינוי בטעמים המוכרים לנו.
 

מקור: irisVasenkaPhotography

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: