maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 שילובי מזון טעימים לבריאות שיא

הגוף שלנו מקבל את המינרלים והוויטמינים שהוא זקוק להם בעיקר מהמזון אותו אנו צורכים ורובנו פשוט משתדלים להקפיד על תזונה בריאה באופן כללי ומסתפקים בכך. אך האם ידעתם שישנה דרך בה אפשר לגרום ליתרונות הבריאותיים להכפיל ואף לשלש את יעילותם והשפעתם החיובית על הגוף? שילובי המזון הבאים משפיעים זה על זה בצורה שמשדרגת משמעותית את יתרונותיהם הבריאותיים ומומלץ לנסותם כבר בארוחה הבאה שלכם.

 

1. תה עם לימון

התה, ובמיוחד התה הירוק, נמצא בראש רשימת המזונות המכילים נוגדי חמצון, חומרים אשר נלחמים ברדיקלים החופשיים הגורמים להרס הרקמות. כדי להוציא את המירב מהתה שלנו, מומלץ לשתות אותו יחד עם פרוסת לימון טרי. החומצה האסקורבית, המצויה בלימון, גורמת לגוף לספוג בצורה יעילה יותר את האנטיאוקסידנטים שבתה ומאזנת את רמות האנזימים במערכת העיכול.
 
הרתיחו לכם כוס תה ירוק מרגיע ומפנק והוסיפו לו פרוסת לימון טרייה כדי לנצל את יתרונותיו עד תום.
 
שילובי מזון בריאים
Vladimir Agafonkin

 

2. יוגורט עם בננה

יוגורט, ומזונות אחרים כגון כרוב חמוץ או טמפה, עוזרים למערכת העיכול לבצע את עבודתה על ידי אספקת חיידקים פרוביוטיים מועילים לגוף. חיידקים אלה עוזרים לנו לעכל ולפרק מזונות קשים לעיכול וגורמים לנו למצות את מלוא הערכים התזונתיים שבהם. כאשר משלבים את היוגורט עם בננה, אנו מוסיפים לגוף גם את האינולין, חלבון חיוני הניתן לפירוק אך ורק באמצעות החיידקים הפרוביוטיים, מה שהופך את השילוב למנה טעימה ומלאה בבריאות.
 
פרסו בננה לפרוסות בעובי בינוני והוסיפו אותה לקערת יוגורט פרוביוטי לבן. ניתן להוסיף למנה גם דבש, כדי לעזור לגוף להילחם בזיהומים.
 
שילובי מזון בריאים
Lotus Carroll

 

3. סלט ירקות עם שמן זית

סלט ירקות זו אחת המנות הבריאות ביותר שאתם יכולים לאכול, הודות למגוון המינרלים והוויטמינים שהירקות השונים מספקים לכם. נסו לשלב כמה שיותר צבעים שונים בסלט שלכם, כיוון שכל צבע מספק לגופנו מינרלים וויטמינים שונים. כדי למקסם את יתרונותיו של סלט הירקות, מומלץ להוסיף לו שמן זית, אבוקדו או אגוזים טריים. השמנים הצמחיים שבתוספות אלה עשירים בנוגדי חמצון, המורידים את הסיכון לחלות במחלות לב בכ-20%.
 
אין סלט טוב יותר מאשר הסלט הישראלי המוכר. קצצו לכם מלפפון ירוק, עגבנייה אדומה, בצל סגול, גמבה צהובה, גזר כתום וזיתים שחורים כדי להכין סלט מגוון במיוחד והוסיפו לו שמן זית ואגוזים כדי ליהנות מיתרונותיו.
 
שילובי מזון בריאים
Joshua Bousel

 

4. שעועית עם עגבניות

השילוב של קטניות וירקות אדומים מוכר לאנושות כבר שנים רבות והוא נחשב למזון בסיסי בתרבויות מרכז אמריקה. השעועית, כמו שאר הקטניות, מכילה כמויות גדולות של ברזל, החיוני לפעולת מערכת הדם והנשימה. הגוף מסוגל לספוג ברזל מכמה מקורות, כאשר המקור הבשרי הוא היעיל ביותר. כדי לגרום לברזל ממקור צמחי להפוך ליעיל ובריא כמו הברזל ממקור חי, יש להוסיף לו מנת ויטמין C, הגורם לייצור אנזים שעוזר לפרק את הברזל. ירקות אדומים הם עשירים במיוחד בוויטמין C, במיוחד העגבניה והגמבה האדומה.
 
הכינו לכם תבשיל מקסיקני של שעועית ברוטב עגבניות וגמבה, בתוספת בצל, שום והרבה פלפל חריף כדי ליהנות ממנת בריאות פיקנטית במיוחד.
 
שילובי מזון בריאים
jeffreyw
 

5. אורז מלא עם טופו

שילובי האורז והטופו מהווים את עיקר המטבח האסייתי, ויש לכך סיבה טובה. שילוב האורז והטופו מספק לגוף שניים מהמקורות הטובים ביותר לחלבון ולפחמימות, המהוות את הבסיס לתזונה מאוזנת. החלבונים הם הבונים את השרירים ואת רקמות הגוף ובנוסף הם מספקים לגוף את חומצות האמינו הנחוצות לו לייצור רצפי ה-DNA. הפחמימות הן בעצם מקור האנרגיה העיקרי שלנו, ולכן חשוב שאלה יהיו פחמימות מלאות, ולא פחמימות ריקות כמו שבאורז המעובד או בלחם הלבן.
 
הקפיצו לכם מנת אורז מלא מטוגן, עם קוביות טופו, מעט חלב קוקוס, גמבה, בצל ירוק ובוטנים כדי להכין מנה אסייתית מושלמת ומלאת בריאות מאוזנת.
 
שילובי מזון בריאים
Rain Rabbit

 

6. דגים עם יין

השילוב של דגים ויין מוכר לצרפתים ולאיטלקים כבר מאות שנים, אך רק בשנים האחרונות גילה המדע מדוע שילוב זה הוא חשוב כל כך לגוף. דגים שומניים, כגון סלמון, מקרל, הרינג וקרפיון, הם עשירים במיוחד בחומצות השומן אומגה 3, המפחיתות את הסיכון למחלות לב, סרטן, דלקות מפרקים ומחלות נוספות. אומגה 3 עוזר גם להילחם בדיכאון ומוריד את רמות הכולסטרול בדם. כאשר אנו משלבים את הדגים עם כוס יין, אנו זוכים למקסם את ספיגת האומגה 3 בגוף, ומקבלים את כל היתרונות הבריאותיים המצויים בו.
 
הכינו לכם פילה דג אפוי בתנור עם פרוסת לימון ועשבי תיבול והגישו אותו יחד עם כוס יין אדום כדי ליהנות מערב מושלם.
 
שילובי מזון בריאים
James

7. בשר עם עשבי תיבול ושמן זית

הבשר האדום נתפס בדרך כמזון לא בריא, בעקבות הימצאות חומרים מסרטנים ורמת כולסטרול גבוהה. למרות תפיסה זו, חוקרים מאוניברסיטת קנזס, שבארצות הברית, מצאו כי שילובים של בשר צלוי עם רוזמרין ועשבי תיבול שומניים נוספים יכול להוריד את הכמות של אותם חומרים ב-70% ואף יותר. הוספה של שמן זית לגריל תוסיף לכם נוגדי חמצון חשובים אשר ישדרגו את הבשר עם תוספת בריאות וטעם נפלא.
 
השרו נתח בשר במשרה של שמן זית, רוזמרין, לימון ותבלינים במשך 4 שעות כדי להכין את הסטייק המושלם.
 
שילובי מזון בריאים
Alicia

 

8. ברוקולי ושמש

נכון, אמנם השמש היא לא מזון, אך היא זו שמספקת לגוף שלנו את מנת הוויטמין D לה הוא זקוק. אחת ההשפעות המעניינות של ויטמין D על הגוף היא הגברת אחוז הספיגה של הסידן בעצמות. כאשר אנו מבלים 10 דקות ביום באור השמש, הגוף שלנו מפיק די ויטמין D כדי לעזור לעצמות שלנו להתחזק ולשמור על בריאותן. מזונות עשירים במיוחד בסידן הם מוצרי חלב, ירקות ירוקים כמו ברוקולי ותרד, טופו ושומשום.
 
לאחר ארוחת צהריים מלווה במנת ברוקולי ירוק וטעים, צאו למנוחה קלה באור השמש, כדי לעזור לתהליך העיכול וליהנות מיתרונותיו הבריאותיים של הסידן.
 
שילובי מזון בריאים
Daniel Eizans

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: