print header

יתרונותיו הבריאותיים של הזעתר

זעתר

מחקר שנערך לפני מספר שנים במנהל המחקר החקלאי במכון הוולקני מצא כי הזעתר הישראלי, המופק מצמח האזוב המצוי, טוב ויעיל יותר מאנטיביוטיקה. מהמחקר עולה כי חומרי הטעם בצמח, תימול וקרבקרול, יכולים להתמודד עם חיידקים ופטריות בצורה יעילה יותר מכל אנטיביוטיקה.

הזעתר מסייע בטיפול בדלקות גרון, הצטננויות, נפיחות במעיים וכאבי בטן. הוא יעיל להקלה על בעיות במערכת הנשימה, אסתמה, ברונכיטיס כרוני, גודש וליחה. הוא נחשב מועיל לתהליך של ניקוי הדם ולטיפול בדלקות במערכת השתן.

לאחרונה, התגלו בזעתר רכיבים פעילים נוספים בשם מרובין וחומצת אורסוליק. נמצא כי רכיבים אלו פועלים כדי לעכב התפתחות גידולים סרטניים, כמו גם מעכבים את התפרצות וירוס ה-HIV.

השימושים המרכזיים בצמח הזעתר נעשים הן בבליעה והן בשימוש חיצוני.
לטיפול במחלות חזה ניתן להשתמש בו בשימוש חיצוני כתמיסה למריחה על בית החזה או כחליטה לשימוש פנימי לטיפול בדלקות גרון ושיעול. שמנים המופקים מהזעתר מטפלים בדלקות פרקים ובשאר המחלות בשימוש חיצוני ופנימי, כאחד.

להקלה על כאבי ראש וחיזוק הזיכרון, מומלץ לחלוט במים כף גדולה של עלים, או לחלופין להשרות עלי זעתר בתוך שמן זית.

מומחים סבורים כי על מנת למקסם את היתרונות מצמח המרפא, רצוי ועדיף להשתמש בכולו ולא רק בחלקים ממנו. 

מקור: רמי אלנבוגן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.