maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מאכלים מגבירי תיאבון שכדאי להימנע מהם

דיאטה היא התייחבות שגם ככה קשה לדבוק בה, אז למה להקשות על עצמכם עוד יותר. ישנם מאכלים שעלולים לגרום לכם נזק כפול - לא רק שהם לא כל כך בריאים כשלעצמם, הם יכולים לגרור אתכם לאכול עוד ועוד דברים שכלל לא היו בתכניות שלכם...

 

1. משקאות דיאט מוגזים

הממתיק המלאכותי שנמצא במשקאות הדיאט יכול להיות מתעתע. הוא מסלף את תחושת התיאבון שלנו ומשאיר אותנו עם תשוקה עזה למנת סוכר שתגיע ממקורות אחרים. הממתיקים המלאכותיים יכולים גם לבלבל את תאי המוח האחראיים על תחושת השובע בנוסף לעובדה שמחסור בסוכר אמיתי יכול גם הוא לפגוע בתחושת השובע.
תחליף מומלץ - מי סודה עם כמה טיפות לימון ונענע.

מאכלים מגבירי תיאבון שכדאי להימנע מהם
 

 

2. עוף מטוגן

לא העוף הוא הבעיה כאן אלא הטיגון ומה לעשות ששניצל הוא אחד המאכלים הלאומיים של המטבח הביתי בארץ. השומן הרווי שמגיע אלינו מהטיגון בשמן, שולח מסר מאוד איטי של שובע, כיוון שלוקח לו זמן רב להתפרק. לכן תמיד מתחשק לנו לחטוף עוד אחד ועוד אחד. בזמן שהמוח מספיק לקבל את המסר שאנו מלאים, כבר אכלנו יותר ממה שאנו זקוקים לו.
תחליף מומלץ - עוף צלוי בגריל.

מאכלים מגבירי תיאבון שכדאי להימנע מהם
 

 

3. נודלס

או כל המנות המוכנות לאכילה בזמן קצר. הסיבה שהן גורמות לנו לרצות לאכול עוד היא הרכיב הקיים בהן - מונוסודיום גלוטמט. מחקרים מצאו שהרכיב הזה קשור להגברה של רמת האינסולין בדם. התפקיד של האינסולין הוא לאזן את רמת הסוכר בדם כשהיא גבוה, ולכן התפרצות פתאומית של אינסולין תביא לצניחה של הגלוקוז בדם, מה שמתפרש במוח כמחסור במזון ובסופו של דבר, יגרום לנו לרצות לאכול יותר.
תחליף מומלץ - אורז חום וירקות.

מאכלים מגבירי תיאבון שכדאי להימנע מהם
 

 

4. מוצרים "דלי שומן"

זה נשמע אבסורד, אבל הידבקות רק למזונות שממותגים כדלי שומן יכולה לגרום לאפקט הפוך. פעמים רבות המזונות הללו חוסכים לנו רק קומץ קלוריות, בעוד הם מחליפים שומנים בריאים בפחמימות לא איכותיות. הפחמימות הללו מתעכלות בגוף מהר מדי, מה שגורם לעלייה מהירה ברמת הסוכר, אך גם צניחה מהירה. אותה צניחה מביאה לנו תחושת רעב 'בריבאונד'.
תחליף מומלץ - ירקות ממלאים כמו אבוקדו, תפוח אדמה או חצילים.

מאכלים מגבירי תיאבון שכדאי להימנע מהם
 

 

5. לחם לבן

תכולת הסוכר הגבוה שקיימת במוצרי קמח לבן בכלל, מביאה לעלייה באינסולין וכתוצאה מכך לירידה מהירה בסוכר. כאמור, כאשר התנועות של רמת הסוכר והאינסולין בדם הן קיצוניות, המוח מפרש את זה כמחסור ומפעיל את התיאבון שלנו מחדש.
תחליף מומלץ - מוצרים מדגן מלא.

מאכלים מגבירי תיאבון שכדאי להימנע מהם
 

תמונות: freedigitalphotos.net - Grant CochraneRawich,rakratchada torsap,Victor Habbick,

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: