תבשיל הירקות שלפניכם, שנקרא בבולגרית "קווארמה", מהווה מנת דגל שאותה אתם חייבים לנסות להכין. המתכון מוכן באופן מסורתי בחגים, וכיוון שבישראל יש לא מעט כאלו, תוכלו להכין אותו במועדים המיוחדים שתרצו.
מקור תמונה:
Alpha
רכיבים לתבשיל בשר וירקות:
אופן הכנת התבשיל בשר וירקות:
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד יין, מחית עגבניות, פפריקה ופלפל שחור לקבלת מרינדה אחידה והניחו בצד.
-
חממו שמן בסיר עמוק על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לו את הבשר והגזר. טגנו את הרכיבים יחד עד שהבשר יתחיל להשחים.
-
הוציאו את הרכיבים מהסיר לתוך הקערה עם המרינדה, ערבבו יחד והניחו בצד/במקרר למשך 30 דקות.
-
הכניסו את פרוסות הכרישה לתוך הסיר, מזגו עליהן ½ כוס מים ובשלו עד לריכוך (כ-5 דקות).
-
הוסיפו לסיר את הבשר והגזר ששרויים במרינדה ובשלו על להבה נמוכה עד שמרבית המים יתאדו.
-
הוסיפו לסיר את שאר הרכיבים, מלבד הפטרוזיליה, הגבירו את הלהבה לבינונית ובשלו את הנזיד עד לריכוך הבשר והירקות.
-
הסירו את הסיר מהלהבה, פזרו פטרוזיליה מעל הנזיד והגישו חם.