print header

לחם קופים - מתכון פשוט להכנה עם הילדים!

בישול עם ילדים - מתכונים שכיף להכין

מתכון פשוט להכנה עם ילדים -
לחם מתקתק שמכינים בכיף ובוצעים עם הידיים בהנאה...

 
מתכון ללחם קופים

מה צריך?

להכנת הבצק:
1+1/3 כוס חלב
4 כפות חמאה
1/4 כוס סוכר
1 שקיק של שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים
2 ביצים גדולות
4-5 כוסות של קמח
2 כפיות מלח

להכנת הזיגוג והמילוי:
1/3 כוס סוכר חום
2 כפות חמאה
2 כפות שמנת מתוקה
אגוזי מלך קצוצים
אגוזי פקאן קצוצים
5 כפות חמאה

מתכון ללחם קופיםחממו את החלב בסיר, כמעט עד לנקודת רתיחה (יש להקפיד לא לשרוף אותו) ואז שפכו אותו לתוך קערה גדולה.

הוסיפו את החמאה והסוכר תוך בחישה עד שהחמאה נמסה.

 

מתכון ללחם קופים פזרו את השמרים בתוך מים פושרים, ערבבו בקצרה והשאירו בצד לכ-5-10 דקות.

כאשר תערובת החלב מתקררת לטמפרטורת הגוף, הוסיפו את מי השמרים. הוסיפו 2 ביצים והוסיפו 3 כוסות קמח. ערבבו היטב בעזרת כף עץ.
כסו את הבצק בניילון נצמד והניחו בצד ל-10 דקות.

 

מתכון ללחם קופיםהכניסו את המלח לתוך הבצק וערבבו את הקמח שנותר (כשליש כוס בכל פעם עד שהבצק מתרחק מדפנות הקערה והוא נוח ללישה).

הניחו את הבצק על משטח מקומח ולושו אותו כ-10 דקות עד שהוא אלסטי וגמיש. שמנו קערה גדולה והכניסו את הבצק לתוכה. כסו בניילון נצמד והניחו בצד למשך שעה.

 

תבניתבזמן שהבצק תופח.
שמנו תבנית עגולה עם קיבולת גדולה של עד כ-12 כוסות.

 

מתכון ללחם קופיםלהכנת הזיגוג...
חממו בסיר קטן את הסוכר החום, החמאה והשמנת המתוקה תוך ערבוב רצוף.
כאשר הזיגוג מגיע לרתיחה, צקו אותו בתוך התבנית המשומנת ופזרו מעליו מחצית מהאגוזים הקצוצים.

 

מתכון ללחם קופיםכעבור שעה, כאשר הבצק מוכן, הוציאו אותו מהתבנית והניחו אותו על משטח מקומח. לושו במשך דקה ואז חתכו עיגולי בצק בגודל של כדורי גולף ולושו אותם לכדורים.

להכנת הציפוי... בקערה אחת שיפכו את החמאה המומסת ובקערה שנייה את הסוכר - טיבלו את כדורי הבצק, תחילה בחמאה ואז גלגלו אותם בסוכר והניחו בתוך התבנית. עבדו בצורה של שכבות, כך שרק כאשר סיימתם את השכבה התחתונה אתם יוצרים שכבה חדשה. אחרי שהשתמשתם במחצית מהבצק, פזרו את האגוזים הנותרים ואז המשיכו עד שהתבנית 2/3 מלאה.

 
מתכון ללחם קופים
כסו את התבנית בניילון נצמד ושוב, תנו לבצק לתפוח עד שהוכפלה הכמות שלו (כ-35-45 דקות).
 

מתכון ללחם קופיםחממו את התנור מראש ל-180 מעלות.

הסירו את הניילון הנצמד, הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 45 דקות. אל תדאגו אם השיכבה העליונה הופכת לחומה מדיי, במידה וזה כבר נראה חרוך, הניחו פיסת נייר כסף על הלחם.

 
מתכון ללחם קופים

הוציאו את התבנית מהתנור ושלפו את הלחם בצורה הפוכה. אם נשאר זיגוג בתחתית התבנית, שלפו אותו מיד והצמידו אל הלחם.

צננו את הלחם לכ-20 דקות ואז בצעו ממנו בהנאה...

בתיאבון!

 
מקור: צילה פלורזאדה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.