כולנו מכירים את הטלפון הזה מהדוד או החברה, שמציעים לקפוץ כי הם בדיוק בסביבה. אם אלו אנשים שאתם מחבבים ואם זו שעת צהריים או ערב, בטח תשמחו להגיש להם דבר מה לשולחן. כדי לעשות לכם חיים קלים, אספנו כמה רעיונות לפיצות שקל להכין וטעים לזלול, שגם אנשים עסוקים במיוחד יוכלו לסדר לעצמם. לא צריך לחשוב בגדול וברמה מורכבת מדי, כי פיצות אישיות הן פתרון מעולה למי שרוצה לאכול משהו טעים ומהר, ויש כמה דרכים להכין אותן, בלי ללבוש סינר ובלי לרדת למכולת.
הפיצה פיתה הנצחית
הדרך הפשוטה ביותר היא פיצה פיתה, המנה הפופולרית בכל בית שלא תימאס לעולם. כל מה שיש לעשות הוא לחצות כמה פיתות לרוחב (כל גודל יעבוד כאן: מיני פיתות, פיתות רגילות ואפילו פיתה עיראקית אם אחת כזו נקרתה בדרככם). לאחר מכן, על כל חצי מרחו רוטב מוכן מהקופסה ופזרו גבינה בנדיבות. הניחו על תבנית מרופדת לאפייה קצרצרה בחום גבוה, עד ששכבת הגבינה מזהיבה.
תחתיות בצק בשלוף
דרך נוספת לפנק את האורחים שלכם עם פיצה ברמה, אמנם דורשת הכנה מראש, אבל מחזירה את ההשקעה באירועים ספונטניים מהסוג הזה. הכינו מבעוד מועד בצק שמרים וצרו ממנו תחתיות קטנות שיהיו מוכנות להפשרה וחימום בשעת הצורך. אם האורחים טבעוניים אין בעיה, רוטב עגבניות עם תוספת בצל, פטריות ופלפלים יהפוך כל תחתית לפוקצ'ה מפתה בפני עצמה.
אם הסועדים שלכם לא רגישים לחלב ותרצו לקצר את התהליך אף יותר, תוכלו לאפות את כל התחתיות חצי אפייה, ולהקפיא אותן כשהן כבר "בלבוש" מלא של רוטב ופתיתי מוצרלה. כך או כך, גם תחסכו לכם את ההתעסקות עם הכנת רוטב וקניית גבינה ברגע האחרון, וגם תצליחו לשמור על בגדי האירוח שלכם נקיים.
פיצה בניחוח תימני
עוד רעיון לפיצה שיוצא מהקופסה (תרתי משמע), הוא פיצה מלוואח - עם בצק שמנוני שעושה הכל יותר טעים. רק להוסיף רוטב חמצמץ מעגבניות מרוסקות עם גבינה קשה מכל סוג שכבר יש במקרר, ותוכלו להוציא לאורחים שלכם בכמה דקות פיצה עם טוויסט מפתיע שתגרום גם לאורחים מאיטליה לרצות לאמץ את הגרסה הזו של פיצה מרגריטה.
תזמינו אותה עד הבית
הדרך הקלה מכולן, לאנשים שרוצים להרשים את האורחים מבלי לעמוד במטבח אפילו שתי דקות, היא להרים טלפון ולהזמין כמה פיצות אישיות שתרצו, שיחכו לכם בדלת תוך חצי שעה ויגרמו לאורחים שלכם לבוא לבקר לעיתים יותר קרובות.
עשר דקות השקעה
אם בכל זאת תרצו להשקיע את המינימום, תוכלו להכין בצק במהירות הבזק, שיגרום לכולם לתהות למה בכלל הכנת בצק לפיצה נחשבת לכזה סיפור מסובך. מחומרים שתמיד יש בבית; קמח, שמרים, שמן זית וקצת סוכר ומלח, תוכלו להכין בצק מהיר ללא התפחה. להכנת כמות גדולה שתשביע את כל האורחים תוכלו לשטח את הבצק על תבנית ולחתוך אותו לריבועים כשהוא יוצא מהתנור. באופן הזה, כל אורח ירגיש שהכינו את הפיצה הזו במיוחד עבורו, ואתם תוכלו לענות על כל המחמאות: "שטויות, זה לקח 10 דקות" (ולהתכוון לזה).
מסתדרים עם מה שיש
לא חשוב איך תבחרו להכין את הפיצה, בזמן ההפשרה של הפיצות הקפואות או בזמן הלישה של הבצק המהיר, תוכלו לשלוח את אחד הילדים למכולת לקנות את אחת התוספות האהובות עליכם במשפחה: זיתים, פטריות או אפילו אננס, אם אתם משפחה נועזת במיוחד, ולהספיק לפזר אותן בקלילות עוד לפני שהאורח הראשון מגיע לדלת. גם אם אין לכם אפילו תוספת אחת בבית, וגם אם כל הילדים מחוץ לבית - לא נורא, תמיד תוכלו להגיש פיצה חלקה ולהגיד שרציתם להישאר נאמנים למקור.