print header

5 מתכונים למנות בדואיות מסורתיות מרחבי המזרח התיכון

הם ידועים בכל רחבי המזרח התיכון, נחשבים לאחד מן השבטים הנודדים המפורסמים בעולם ואופן חייהם המסורתי והמדברי מרתק ומיוחד ביותר – אנחנו כמובן מדברים על הבדואים, אחת מן הקבוצות האתניות המוכרות באזורינו, שמהווה גם 3.5% מאוכלוסיית ישראל. כאמור, קהילות בדואיות מתפרשות על החלק הזה של העולם, מצפון אפריקה ועד חצי האי הערב – ולכן גם המטבח והמסורת הקולינרית שלהם רחבה מאוד. אנחנו מכירים בעיקר את הפיתה המפורסמת של בני השבט הזה, אך לבדואים יש עוד מנות מקוריות רבות נוספות מכל אזורי מושבם. אספנו עבורכם 5 מנות בדואיות מיוחדות במינן (כולל גם התה הבדואי המפורסם) שמקיפות מגוון רחב של מטבחים באזורינו - ואנו ממליצים לכם לנסות להכינן בביתכם כדי להעשיר את מטבחכם.

מתכון לאל ראשוף – מרק עדשים בנוסח ירדני-בדואי

מרק עדשים שכזה טרם טעמתם! הוא פופולרי מאוד בקרב קהילות בדואיות בצפון ירדן ומוגש שם בעיקר בימי החורף הקרים – אך אצלנו גם בקיץ, תחת המזגן המקרר, אפשר להכין ולאכול אותו בכיף. קוראים לו "אל-ראשוף" והוא כולל שלל פינוקים כגון בצל מקורמל, חמאה מזוקקת ושמן זית; לשם הכנת המרק הזה, משתמשים במקור בנוזלי אבן יוגורט - המכונה גם ג'מיד - אך מכיוון שהרכיב הזה לא נפוץ כאן בארץ, ניתן להשתמש ביוגורט רגיל. רק כשתכינו את האל-ראשוף ותטעמו ממנו תבינו את עומק הטעמים הנפלא שהוא מציע...

מתכון לאל ראשוף – מרק עדשים בנוסח ירדני-בדואי מקור תמונה: i love arabic food
רכיבים לאל ראשוף – מרק עדשים בנוסח ירדני-בדואי:
עדשים אדומות - 2 כוסות (שטופות ומיובשות)
אורז - ⅓ כוס (שטוף ומיובש)
בצלים - 2 (אחד קצוץ, אחד פרוס דק)
שמן זית - ¼ כוס (ועוד קצת להגשה)
יוגורט - 4 כוסות (בטעם טבעי)
מלח - לפי הטעם
קורנפלור - 1 כף
מתכון לעוף ממולא בנוסח בדואי

מנות עוף לבטח כבר יצא לכם לאכול בהרבה מאוד צורות וגרסאות – אך כנראה שלא כמו זו שאתם עומדים לפגוש כאן. יש לנו פה מתכון למנה של עוף ממולא בנוסח בדואי עם תבלינים ורכיבים מרעננים ביותר. נסו אותה במטבח שלכם, בין אם זה לכבוד סעודת שבת או עבור ארוחת ערב חגיגית, ותיהנו מעושר הטעמים שהמטבח הבדואי המיוחד מציע לנו.

מתכון לעוף ממולא בנוסח בדואי מקור תמונה: hanneica's kitchen
רכיבים לעוף ממולא בנוסח בדואי:
שמן זית - 5 מ"ל
בצל קטן - 1 (קצוץ דק)
גריסים - 60 גרם (מבושלים)
תפוח עץ - 1 (קטן, חתוך לקוביות)
תמרים טריים - 4 (ללא החרצן, קצוצים)
צימוקים - 30 גרם (שטופים היטב)
פלפל אנגלי - 2.5 גרם
עוף שלם - כ-1.4 ק"ג
מיץ לימון - מחצי לימון סחוט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון למקלובה עם בשר טלה

מנת האורז והבשר מקלובה ידועה בכל רחבי המזרח התיכון – ושורשיה בארצות ערב כמו עיראק וירדן, כשהיא גם מזוהה עם הקהילות הבדואיות שבאזורינו. זוהי מנה מיוחדת במינה, המשלבת בתוכה בשר טלה, אורז, ירקות צלויים ותבלינים רבים לכדי טעם יוצא דופן – וכל זה מתחזק עם הרושם המיוחד שהיא עושה כשהיא מונחת במסודר על הצלחת או המגש, לאחר שהופכים אותה ישירות מתוך הסיר. 

מתכון למקלובה עם בשר טלה מקור תמונה: allrecipes
רכיבים למתכון למקלובה:
מים - 7 כוסות
בצלים - 2 (קצוצים)
שום כתוש - 1 כף
קינמון - 1 כפית
כורכום - 1 כפית
גראם מסלה - 2 כפיות
פלפל שחור - קורט לתיבול
מלח - קורט לתיבול
שמן לבישול - 2 כוסות
בשר טלה - 2 כוסות (קצוץ לחתיכות)
חציל - 1 (גדול, פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ)
קישואים - 2 (פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ)
ברוקולי - 1 כוס
אורז יסמין - ½1 כוסות
מתכון לאימבקבקה – פסטה בנוסח בדואי

אם אתם רוצים להתענג על מנת פסטה מתובלת היטב, אפילו חריפה ועוקצנית, אנחנו ממליצים לכם לנסות את המתכון המיוחד הזה. הוא מגיע אלינו היישר ממדבריות לוב ומן הקהילות הבדואיות הרבות שם, ומלבד השילוב של הפסטה ורוטב העגבניות עם ירכי עוף עסיסיות, הוא גם כולל בתוכו את שפע טעמי התבלינים שהבדואים מתמחים בהם. נסו את המנה האקזוטית והלא שגרתית הזו – ותיהנו מחוויה בלתי רגילה של טעמים בבית!

מתכון לאימבקבקה – פסטה בנוסח בדואי מקור תמונה: proportional plate
רכיבים לאימבקבקה – פסטה בנוסח בדואי:
פסטה קונכיות - 250-450 גרם
שמן קנולה - 2-3 כפות
בצל בינוני - 1 (חתוך לקוביות)
פלפל קאיין - 1 כפית
קימל טחון - 1 כפית
כוסברה יבשה - 2 כפיות
פפריקה - ½ כפית
כמון - ½ כפית
ציפורן טחון - קורט לתיבול
אגוז מוסקט - קורט לתיבול
קינמון - קורט לתיבול
הל טחון - קורט לתיבול
כורכום - ¼ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - 1 כפית
פלפלי חלפיניו - 3 (2 שלמים ו-1 קצוץ דק)
מים חמים - 8 כוסות
מתכון לתה בדואי

אחת מן המסורות הכי ידועות של הבדואים היא הגשת תה לכל אורח המגיע להתארח במשכנם – וכל מי מכם שביקר באוהל בדואי בחייו לבטח זכה ללגום ממנו (אי אפשר לסרב). אז אם אתם אוהבים את התה הבדואי אבל חשבתם שלא תזכו לטעום ממנו בביתכם – אז הנה כעת יש לכם הזדמנות, כי האמת היא שהוא פשוט להכנה וגם אם לא מודבר בתה שמשחזר בדיוק את הטעם המקורי של הבדואים, הוא עדיין טעים, מריר במידה ונעים מאוד לחך. 

מתכון לתה בדואי מקור תמונה: steemit
רכיבים לתה בדואי:
עלי תימין - 2 כפיות (טריים או מיובשים)
עלי מרווה - 2 כפיות (טריים או מיובשים)
עלי תה שחור מיובשים - 4 כפיות (אם אין בנמצא, ניתן להשתמש בשקיק תה שחור)
מים - 4 כוסות
דבש - לפי הטעם

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.