הגעתם לחופשת סוכות בלי הרבה מושג איך להעסיק את הילדים? הכניסו אותם למטבח! מתכון קל ופשוט להכנת פיצה ביתית נהדרת - זה פיצוץ של פיתרון!
מה צריך? להכנת הבצק:
להכנת הרוטב:
מה עושים? בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמלח. בקערה נפרדת, המיסו את השמרים והסוכר עם 3/4 כוס מים, עד לתפיחת התערובת. שפכו את השמרים והסוכר לקערת הקמח והמלח - והתחילו ללוש. הוסיפו בהדרגה את יתרת המים. המשיכו ללוש כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. כסו את הבצק והניחו לו להכפיל את עצמו בתפיחה.
במקביל, הכינו את הרוטב! קלפו את העגבניות וחתכו אותן לקוביות קטנות. הכניסו אותן לסיר והוסיפו את השום, הבזילקום, הפפריקה, הטימין והמלח. בשלו כשעתיים על האש, תוך ערבוב מפעם לפעם.
כאשר הבצק מוכן, חלקו אותו לשניים. רדדו את החצי הראשון, בהתאמה לגודל תבנית האפייה. (מהחצי השני ניתן להכין פיצה נוספת בתבנית נפרדת, או לשמור לשימוש מאוחר יותר). שמנו את התבנית במעט שמן זית והניחו את הבצק. מרחו מעל את רוטב העגבניות. פזרו מעל את הגבינות והתוספות. הכניסו לתנור שחומם ל-200 מעלות ואפו במשך 25 דקות. וודאו שהתחתית מוזהבת והוציאו מהתנור! זה הזמן להתענג... בתיאבון! תמונה: Scott Bauer |
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: