print header

חשיבותה של פעילות גופנית בגיל הזהב

הגעתם לגיל הזהב, עברתם כברת דרך, השנים חלפו להן והינה אתם בגיל שבו החיים עוברים לפאזה אחרת. קצב שקט ורגוע יותר, שבו תוכלו לעסוק בכל העולה על רוחכם. יש אנשים מבוגרים רבים שעוסקים בפעילות גופנית כחלק משגרת החיים שלהם. פעילות גופנית תורמת לגוף ולנפש. מחזקת את השרירים, מסייעת לגמישותם וגורמת להנאה. לפניכם מידע רב לגבי פעילות גופנית בגיל השלישי ויתרונותיה. 

כושר בגיל השלישי: אישה מבוגרת
התחילו להיות פעילים
עם הטכנולוגיה הכה מתקדמת שיש כיום ניתן לראות עלייה ניכרת בתוחלת החיים, ולכן החשיבות לשמור עליהם איכותיים ובריאים חשובה שבעתיים. זאת כדי שתוכלו להישאר עצמאיים, מתפקדים באופן שוטף, בסיכון נמוך יותר לפציעות או נפילות וגם מניעת מחלות שהן כרוניות ולא כרוניות. כדי לעשות זאת, גם לשמר את איכות החיים וגם למנוע מצבים פיזיים שאינן מומלצים חשוב לבצע פעילות הגופנית.

מדוע כה חשובה פעילות גופנית?

נמצא כי יש קשר הדוק בין פעילות גופנית לבין שיפור מהותי במדדי הגוף השונים. כך למשל פעילות גופנית מסייעת לשפר את יכולות התפקוד שלכם, מפחיתה את הסיכון של מצבים שבעקבותיהם עלולים להגיע לנכות פיזית, מונעת מגוון רב של מחלות ביניהן כל מה שקשור בלב וכלי דם, מסייעת להתמודד ואף למנוע סוגים שונים של מחלות הסרטן, מסייעת למנוע הפרעות מטבוליות בגוף וגם וסיבוכים קוגניטיביים, מנטליים ובריאותיים. אנשים מבוגרים אשר מקפידים על ביצוע פעילות גופנית כחלק משגרת יומם, מצליחים לשמר את הניידות שלהם מבלי להיות תלויים בגורם נוסף (מטפל סיעודי, מט"ב וכדומה).

מהם היתרונות של שגרה ספורטיבית בגילים מבוגרים?

 יש לא מעט יתרונות לקיומה של פעילות ספורטיבית אצל מבוגרים, לפניכם מספר יתרונות:
  • שיפור מערכות הגוף כגון מערכת כלי הדם, הלב ומערכת הנשימה. 
  • חיזוק הגוף עצמו הכולל חיזוק של השרירים, הרצועות והעצמות. 
  • חיזוק שרירי הליבה ושרירי רצפת האגן – למשל בעת ביצוע תרגילי קיגל
  • הפחתת הסיכון ללקות במחלות שונות כגון: סוכרת, לחץ דם גבוה, שבץ, סרטן, מחלות לב, דיכאון ועוד.
  • שיפור היציבות של הגוף, שיפור בשיווי המשקל וגם באיזון, דבר המפחית באופן משמעותי את הסיכון לנפילות.
  • מסייעת לשמור על משקל גוף תקין ומונעת עלייה במשקל או השמנה.
  • מסייעת לשמור על הגמישות של השרירים ומפרקי הגוף.
  • מסייעת בשמירה על היכולות התפקודיות וחיים עצמאיים ללא תלות.
  • מסייעת לשפר את מצב הרוח ולרומם את הנפש.

מהן הפעילויות המומלצות לגילאי הזהב?

מי שרק מתחיל לעסוק בפעילות גופנית, מומלץ שיתחיל באופן מתון ויתקדם כפי יכולתו. אנשים מבוגרים שעוסקים בפעילות גופנית כחלק משגרת חייהם יכולים לעסוק בפעילות נמרצת יותר המותאמת ליכולות הפיזיות שלהם ומצבם הבריאותי. חשוב להקפיד על סך שעות שבועי מצטבר שבהן אתם עוסקים בפעילות גופנית. לפניכם מספר אפשרויות:
 

1. פעילות גופנית מתונה הכוללת אימון של חצי שעה (מינימום) ביום. פעילויות כאלו הן הליכה וריצה קלה, שיגרמו לכם להאיץ את הנשימה וזרימת הדם ולהעלות לכם את הדופק אך תוכלו לשוחח במהלכן. בפעילות גופנית מתונה חשוב להגיע לסך דקות מצטבר שנע בין 300-150 דקות שבועיות. 

2. פעילות גופנית נמרצת הכוללת אימון של רבע שעה (מינימום) ביום. פעילויות נמרצות הן כאשר הנשימה שלכם והדופק מואצים ותמצאו שקשה לכם להשלים משפט תוך כדי האימון עצמו. בפעילות גופנית נמרצת חשוב להגיע לסך דקות מצטבר שנע בין 150-75 דקות שבועיות. 

3. מי שמעוניין יכול לשלב בין שני הסגנונות לאלתר.

לסיכום נציין שחשוב מאוד שתבחרו בפעילות גופנית שגורמת לכם הנאה. אתם יכולים לעסוק בפילאטיס, יוגה, ריקוד, שחייה, אופני כושר ופעילויות גופניות נוספות שאתם נהנים מהן.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.