print header

סימנים שיעזרו לכם לזהות האם 7 מוצרי המזון הבאים טריים ואיכותיים

 בתקופה האחרונה עולה המודעות לאיכותם של מוצרי מזון שונים, כשאנו שומעים בתקשורת על יותר ויותר מסעדות שמגישות מנות לא טריות שעלולות להזיק לנו. התופעה הזו גורמת לרבים מאיתנו לתהות כיצד ניתן להבדיל בין מזון איכותי לבין מקולקל, והיא בהחלט צריכה להדיר שינה מעינינו. בשל כך, חשוב לנו לעשות סדר בדברים, ולעזור לכם לזהות את המרכיבים הטובים והטריים שכדאי לכם להכניס הביתה ובעיקר לפה ולבטן. במדריך הבא, תכירו סימנים ושיטות שמעידות על איכותם של 7 מוצרי מזון נפוצים, ואתם מוזמנים להרחיב את הידע אודות מאכלים נפוצים נוספים גם בכתבה המפורטת הבאה.
איכות מוצרי מזון: פירות פרוסים על מגש מעץ

1. חלב

כבר בגיל צעיר חונכנו לשתות חלב כדי לחזק את גופנו עם סידן, מינרל נפלא שמסייע לשמור על בריאות השן ולחץ דם תקין, ומועיל לגופנו בדרכים רבות נוספות. כדי ליהנות מהן, יש לדעת כיצד לבחור בחלב טרי ובאיכות גבוהה, והדרך שאתם ודאי מכירים ונעזרים בה בעצמכם, היא לבדוק שאין לו ריח חמוץ מדי וטעם מוזר. לצדן, ישנן שיטות פחות ידועות, כמו טפטוף מספר טיפות חלב על אצבע, ושפשופן לבדיקת המרקם; אם יש בהן יותר מדי קצף ובועות, כנראה שמדובר במוצר מהול ולא טהור. דרך נוספת יעילה יותר, היא ערבוב 2 כפות מלח בכוס או קנקן חלב, ואם הנוזל מקבל גוון כחלחל – כנראה שהוא באיכות נמוכה ומועשר בכימיקלים. אם גיליתם שאין שום בעיה בחלב שלכם והוא באיכות מעולה, הכינו עימו ארטיקי בננה פוסטר מרעננים וטעימים!

2. עגבנייה

רבים מאיתנו אוהבים לאכול עגבניות ולשלב אותן במנות שונות לא רק כי יש להן טעם נפלא, אלא גם כי הן נחשבות לבריאות במיוחד, זאת הודות לוויטמינים ולמינרלים הרבים שיש בהן, כגון ויטמין C, אשלגן ובטא-קרוטן. כדי ליהנות מכל האושר הזה, חשוב שתבחרו את העגבנייה הטובה ביותר, ותוכלו לעשות זאת בשלושה שלבים; תחילה, בדקו האם יש בעגבנייה פגמים מעוררים חשד, כפי שאתם כנראה עושים בכל מקרה בעת קניות. לאחר מכן, מחצו אותה מעט ואם היא רכה מאוד, היא כנראה לא טובה. לבסוף, הריחו אותה, בידיעה שככל שיש לה ניחוח חזק וטוב יותר, כך היא איכותית יותר. אתם מוזמנים להיכנס למדריך הבא כדי להכיר את הסוגים השונים של פרי זה שרבים מאיתנו מחשיבים בטעות כירק, ולנסות מתכון נהדר לעגבניות ממולאות בבשר ובאורז.
איכות מוצרי מזון: עגבניות

3. אננס

אננס הוא פרי נפלא שגורם לנו לחוש בכל ביס כאילו אנחנו על אי טרופי בודד, וניתן לאכול אותו כחלק מקינוחים, מנות בשר או אפילו ככה סתם. בנוסף לטעמו הנהדר והמרענן, יש לו ולמי אננס יתרונות בריאותיים רבים כמו סיוע בירידה במשקל, שיפור ראייה ועוד רבים וטובים שמופיעים בכתבה הבאה. כדי לזכות בהם, כדאי שתדעו תחילה כיצד לבחור את האננס המנצח, ויש לכך כמה סימנים. ראשית, אם יש עליו מעין אבקה ונקודות לבנות, כנראה שהוא טרם הבשיל וכדאי לכם לחכות עימו מעט. אם הוא בגוונים מוזהבים ומדיף ניחוח מתוק, כנראה שהוא באיכות טובה וכדאי לאכול אותו כמה שיותר מהר. אם תחתית האננס חומה, והפרי במרקם רך במיוחד ולא מריח טוב, כנראה שהוא לא איכותי. מצאתם את האננס המושלם? נסו להשתמש בו להכנת עוף מוקפץ עם אננס ופלפל שירענן לכם את הארוחה!

4. תות

מי מאיתנו לא אוהב תותים? פירות אדומים ומתקתקים שהופכים כל קינוח לנהדר! בנוסף לטעמו הנפלא של התות, יש בו סגולות רפואיות מדהימות כמו ויסות רמות הסוכר בדם, שמירה על בריאות העין ושיפור המערכת החיסונית ובריאות המוח, לצד תועלות קוסמטיות מדהימות שהופכות את הפרי למושלם עבור הכנת תכשירי טיפוח ביתיים. כדי ליהנות מיתרונות אלו עלינו לצרוך את התות מיד עם קנייתו, מכיוון שהוא נוטה להתקלקל מהר יחסית. כיצד תדעו האם הוא עוד טוב ולא עבר זמנו? פשוט מאוד, נסו למחוץ אותו מעט עם האגודל והאצבע המורה, ואם הוא רך – כנראה שהוא כבר לא טרי במיוחד. בנוסף, אם יש לו ניחוח מתוק, כנראה שהוא עדיין טוב, גם אם יש לו צורה מעט מוזרה שלא מעידה על ריקבון מתקדם, כמובן. עם התותים הטובים שמצאתם, תוכלו להפתיע את האורחים שלכם עם מתכון נפלא וקליל לתותים מצופים במקפא יוגורט.
איכות מוצרי מזון: תות על שולחן

5. עשבי תיבול

אוהבים לשדרג את המנות שלכם עם עשבי תיבול? מעולה, כי מתברר שהם לא רק הופכים את האוכל שלכם לטעים יותר, אלא גם לבריא ולמועיל לגופכם. החל מסיפוק אנרגיה, דרך שיפור זיכרון וריכוז ועד לחיזוק העצמות, לעשבי התיבול כמו פטרוזיליה ורוזמרין יש סגולות רפואיות רבות שתוכלו למצוא במדריך המפורט הבא. עם זאת, חשוב לדעת לאתר את העשב האיכותי והטוב, ותזהו אותו בעזרת כמה סימנים כמו גוון ירוק שאינו כהה מדי, גבעולים שאינם ארוכים במיוחד ועלים זקופים. אם מצאתם עשב תיבול באיכות טובה, כמו פטרוזיליה, בזיליקום ורוזמרין, כדאי לכם להכין לחם שום מיוחד עם תבלינים וגבינה – אתם לא תצטערו על כך...

6. דבש

רובנו אמנם צורכים דבש בעיקר בראש השנה, אך ישנם גם כאלו שמשתמשים בו בימים אחרים, בדרך כלל להכנת מנות שונות. כשאנו קונים דבש, חשוב לדעת להבדיל בין סוגיו הגולמיים לאלו ה"רגילים", ובעזרת המדריך הבא תגלו איך לעשות זאת בקלות. אם כבר קניתם צנצנת דבש ואין לכם מושג האם היא גולמית ואיכותית, ישנן דרכים שונות שיסייעו לכם למצוא את התשובה. ניתן, למשל, למרוח כמה טיפות דבש על האגודל, ואם הן נוזלות מטה – כנראה שמדובר בחיקוי. שיטה נוספת היא לשפוך לקערה 2 כוסות מים, להכניס לתוכה כף מלאה בדבש, ואם הוא מתמוסס בנוזל כעבור כמה דקות, ייתכן שהוא מזויף ועתיר בסוכר; אם הוא שוקע בתחתיתה – כנראה שהוא גולמי ובאיכות טובה. תוכלו להשתמש בו להכנת עוגיות חמאת בוטנים בדבש שימתיקו את יומכם ויגרמו לאורחים שלכם לחייך.
 
איכות מוצרי מזון: דבש נוטף על כף וקערה

7. ביצים

רבים מאיתנו צורכים ביצים כמה פעמים בשבוע כחביתה או במנות שונות, וזהו בהחלט הרגל נהדר בהתחשב בכך שיש להן תועלות בריאותיות רבות כמו שיפור בריאות העין, השיער והציפורניים. כדי ליהנות מהן, בדקו קודם כל את מרקם הביצה, שצריך להיות כמה שיותר מבריק וחלק. בנוסף, למרות שרוב קופסאות הביצים נשמרות במכולות ובסופרים בארונות, כדאי שתעדיפו לקנות את אלו שנשמרות במקרר, אם מצאתם כאלו. ומה באשר לביצים שכבר רכשתן? ובכן, איכותן מוגדרת לפי צורת החלמון, כאשר ככל שהוא יותר יציב ועגול, כך הוא יותר טרי ואיכותי; אם הוא מתפזר על הצלחת לאחר שבירת הקליפה ויש עליו מעין שכבה שקופה, כנראה שהוא חיכה בחנות זמן רב ולכן עליכם לזרוק אותו בלית ברירה. מצאתם ביצים איכותיות? מעולה, כי כעת תוכלו להכין עימן פריטטת חלבונים איטלקית נהדרת עם ירקות שתהפוך את ארוחת הבוקר או הערב שלכם למושלמת!

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו