maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

חשיבות הביצה בתפריט היומי


ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, כך אומרים, וביצים לארוחת בוקר כחלק מתזונה נבונה, תורמות לירידה מואצת במשקל עודף עד כפליים בהשוואה לארוחות בוקר ללא ביצים. חוקרים בריטים שניתחו 71 מחקרים בנושא ביצים הגיעו למסקנה שמדובר במזון על, ובהשוואה לגורמי הסיכון הידועים למחלות לב (גיל, גנטיקה, תזונה, עישון, חוסר פעילות גופנית ועוד...), תרומת הביצים לרמת הסיכון הינה אפסית - רק 0.6% בגברים ו-0.4% בנשים. מעבר לכך קיימים עוד 9 יתרונות בריאותיים לביצים שכדאי לכם להכיר, ואם תוסיפו לתזונתכם 5 ביצים בשבוע (למעט חולי סוכרת - 3 ביצים בשבוע), תוכלו להשיג את כולם.

ביצים

 

1. בעלות ערך תזונתי עשיר

לביצים ערך תזונתי עשיר מאוד. הן מכילות את כל אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים), ויטמינים חשובים (A, D, E, B1, B2, B12,), מינרלים חיוניים (סידן, גופרית, ברזל, יוד, סלניום, אבץ) וחומצות חלבון חיוניות שגופכם זקוק להן. 

 

2. בריאות לעיניים

ביצים תורמות לבריאות העיניים. מחקרים הוכיחו שבזכות שני מרכיבים המצויים בביצה: לוטאין שעוזר למיקוד הראייה וזאקסנטין שמעכב את הזדקנות העיניים, צריכת ביצה אחת ביום מסייעת במניעת ניוון הרשתית ובהקטנת הסיכון להתפתחות קטרקט

 

3. מכילות חלבונים רבים

ביצה אחת מכילה 6 גרם של חלבון איכותי ואת כל תשע חומצות החלבון החיוניות, והערך הביולוגי של הביצים (מדד יעילות הספיגה והשימוש בחלבון בגוף) הוא 100. לשם השוואה, הערך הביולוגי של בשר ודגים הוא 80, ושל מוצרי חלב הוא 80-90.

 

ביצים

 


4. מגנות מפני מחלות לב

מחקרים שבוצעו ע"י בי"ס לבריאות הציבור (School of Public Health) שבאוניברסיטת הארוורד, מורים על כך שאין כל קשר מזיק בין צריכת ביצים לבין מחלות לב, וההפך הוא הנכון. מחקרים אלה מראים שצריכת ביצים מסייעת במניעת קרישי דם, שבץ מוחי והתקפי לב.

 

5. מקור מצוין לכולין

ביצים הינן מקור נהדר של כולין. בחלמון אחד של ביצה יש כ-300 מיקרוגרם כולין שהוא סוג של ויטמין B המסייע לניצול שומנים וייצור הורמונים, מפחית את רמת הכולסטרול בדם, מונע אובדן זיכרון, מסייע לכבד בסילוק חומרים מהדם, תורם לבריאות הלב והמוח ועוזר לפעילות הכליות ושלפוחית השתן.
 

6. תורמות לעלייה ברמות הכולסטרול ה-"טוב"

בניגוד לדעה הרווחת, ממחקרים רבים עולה לא רק שביצים אינן תורמות לעודף כולסטרול "רע" (LDL), אלא הן תורמות לעלייה בכולסטרול ה-"טוב" (HDL) שעוזר להפחית את הסיכון לחלות במחלות לב.

ביצים

 


7. מכילות ויטמין D טבעי

ביצים מכילות ויטמין D טבעי שחיוני לבנייה ולבריאות העצמות והשיניים, נחוץ לבריאות המוח ומאט את התפתחותה של מחלת הסוכרת. את הויטמין D אנו יכולים לקבל באופן טבעי גם מחשיפה לאור השמש, אך אם אתם עובדים במשרד בכל שעות היום, הביצים יוכלו לספק לכם את מה שאולי חסר בגופכם.
 

8.  מקטינות את הסיכון לחלות בסרטן השד

ממחקרים שונים עלה כי נשים שאכלו לפחות 6 ביצים בשבוע הקטינו את רמת הסיכון שלהן לחלות בסרטן השד ב-44%, כלומר אם תאכלו אפילו ביצה אחת לארוחת בוקר בכל יום בשבוע, תפחיתו את סיכוייכן לחלות בסרטן השד.


9. שומרות על בריאות השיער והציפורניים

ביצים תורמות לבריאות השיער והציפורניים בזכות מגוון הויטמינים והמינרלים שבהן, וכן רמת הגופרית הגבוהה שבהן שעוזרת במניעת התקרחות.

 

מקור התמונות: Barb Lattin, RatRanch, Marcin Bajer, Gideon

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: