print header

ראש בראש: באילו מאכלים יש יותר שומן רווי?

  בשנה האחרונה חלה רפורמה משמעותית בכל מה שקשור למוצרי המזון שאנחנו קונים בסופרים ובחנויות: משרד הבריאות החל לחייב את היצרניות לסמן את מוצריהם המכילים כמויות גבוהות של סוכרים, נתרן ושומן רווי, בסימון ברור שמצהיר זאת על האריזה. למה הם עשו זאת? לגבי נזקי צריכת הסוכר והנתרן תוכלו לקרוא כאן וכאן (בהתאמה). לגבי נזקי השומן הרווי, נספר לכם שידוע שהוא מצטבר בדפנות כלי הדם, ולכן אם  אתם צורכים ממנו בכמויות גדולות הוא עלול להעלות את רמות כולסטרול ה-LDL (הכולסטרול הרע) בדמכם, ולגרום למחלות לב ואף לשבץ מוחי. בשל כך אגודת הלב האמריקנית ממליצה שלא להכניס יותר מ-5-6% שומן רווי מתוך מניין הקלוריות שאתם מכניסים לגופכם מדי יום, למשל שהוא יהווה 120 קלוריות בלבד מתוך 2,000 שאתם צורכים ביום.

אך למרות מהפכת הסימונים שמראה לנו אילו מוצרים בסופר מכילים כמויות גבוהות של החומר הזה, עדיין לא כולנו יודעים היכן בדיוק הוא מסתתר – ובדיוק לשם כך הכנו לכם את ה"חידון" הבא, המעמיד בפניכם ראש בראש שני מוצרים ומבקש מכם לזהות באיזה מהם יש יותר שומן רווי. לחיצה על התמונה תוביל אתכם אמנם לתשובה הנכונה ולהסבר מפורט, אך לפני שאתם עושים זאת נמליץ לכם לעצור רגע, לחשוב אם אתם יודעים את התשובה בעצמכם, ואז לבדוק האם צדקתם. יכול להיות שחלק מן התשובות יפתיע אתכם מאוד ויגרום לכם לחשוב על הרגלי התזונה שלכם מחדש.

 

מקור תמונות: canva.com

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.