print header

כיצד לטפל בקרע במניסקוס?

קרע במניסקוס הוא אחת הבעיות הרפואיות הנפוצות ביותר, בעיקר בגילאים מבוגרים. הסיבה לכך פשוטה; ככל שאנו מתבגרים המניסקוס הופך לדק יותר ונחלש, כך שגם טראומות קלות ותנועות לא נכונות בעוצמה נמוכה, יכולות להוביל לקרעים במניסקוס. מהו המניסקוס וכיצד מטפלים במניסקוס שנקרע? הכירו את שיטת הטיפול הישראלית שמראה תוצאות!

קביים

הנתונים מלמדים שבקרב בני 60 ומעלה, כמחצית מהאוכלוסיה סובלת מקרעים במניסקוס. הבעיה נפוצה במיוחד בקרב הסובלים משחיקת סחוס בברכיים. גם בגילאים צעירים יותר ישנם לא מעטים הסובלים מקרעים במניסקוס, בעיקר בשל פציעות וטראומות.

קרע במניסקוס הוא אחד מסוגי הפציעות הנפוצות ביותר בקרב אלו העוסקים בפעילות ספורטיבית, בעיקר כזו הכוללת שינויי כיוון רבים ומהירים, כמו: כדורסל, סקי וטניס.

מהו בעצם המנסיקוס? זהו מבנה העשוי מרקמה סחוסית שנמצא במפרק הברך. הוא ממוקם בין עצם הירך לבין השוק. בכל ברך נמצאים שני מניסקוסים, שמסייעים בבלימת זעזועים ובפיזור העומסים במפרק. קרע במניסקוס גורם לפגיעה ביכולת התנועה של המפרק, לדלקות ולכאבים, ומכיוון שזרימת הדם במרבית המניסקוס חלשה, הוא מתקשה להשתקם לבדו.

כאמור, קרע במניסקוס הוא תוצאה של תהליך טבעי ונפוץ ומהווה לעתים קרובות חלק בלתי נפרד מהזדקנות הברך ושחיקת הסחוס. לא תמיד קרעים במניסקוס גורמים לכאב משמעותי ולהגבלה בתפקוד, והדבר משתנה מאדם לאדם בהתאם לפיזיולוגיה שלו, אך לעתים קרובות הקרעים יוצרים מגבלות קשות וגורמים לכאב ופגיעה בתפקוד היום-יומי.

הכאב שגורם קרע במניסקוס הוא במקרים רבים כאב חד ולעתים הוא מלווה בנפיחות באזור. לעיתים יופיעו גם "קנאקים". בדרך כלל לא מדובר בפגיעה המצריכה התערבות מהירה, אבל אם הבעיה נמשכת ופוגעת באיכות החיים, מומלץ מאוד שלא להזניחה.

קרע במינסקוס מכניס את הגוף למגננה והשרירים שבאזור הפגוע מתכווצים ומגבילים את התנועה בברך. הדבר מסייע בצמצום הבעיה לטווח הקצר, אבל בהמשך, לאחר שהנפיחות יורדת, הפעולה ההגנתית של השרירים משמרת את ההגבלה ואת הכאב בברך. בחלק מהמקרים, אין ברירה ויש צורך בהתערבות כירורגית על מנת לפתור את הבעיה, אבל בחלק אחר ולא מבוטל מהמקרים, שיקום של עבודת השרירים שמסביב לאזור הפגוע יכולה לספק הקלה משמעותית ברמת הכאבים ולסייע בחזרה לפעילות נורמלית.

טיפול אפוסתרפיה הוא טיפול ייחודי שפותח בישראל והוכח מחקרית כמסייע להקלה בכאבים בקרב הסובלים מבעיות ברכיים (כמו גם בעיות גב). הטיפול מבוסס על שימוש במערכת הליכה מתקדמת שמותאמת לכל מטופל ומטופל באופן אישי, כאשר ההתאמה נעשית לאחר בדיקה מקיפה שמבצע פיזיותרפיסט מומחה באפוסתרפיה (אפוסתרפיסט). מערכת ההליכה מורכבת משתי יחידות ביו-מכאניות קמורות שמוצמדות לסוליית נעל ייעודית, אותן נועל המטופל בבית, במשרד ולעיתים גם בהליכות בחוץ.

מטרת מערכת ההליכה היא לסייע בשיקום המערכת העצבית-שרירית, בחלוקת העומס ובשיפור תבניות ההליכה של המטופל. טיפול אפוסתרפיה מאפשר להביא את המפרק למצב בו העומסים בתוך המפרק מפוזרים ומוסטים מאזור השחיקה והקרע. השימוש במערכת אפוס מאפשר לגוף להגיע למנח שונה, מותאם אישית, המאפשר חלוקת עומסים נכונה לאורך הגפה התחתונה והגב. התוצאה - רמת הכאבים ותדירותם יורדת, כמו כן, הפחתת הכאב משתמרת לאורך זמן!

תפקוד והליכה עם מערכת אפוס מאפשרים לגוף ללמוד דפוסי תנועה נכונים אשר משתמרים לאורך זמן גם בזמן הליכה ללא מערכת אפוס. המשמעות היא שתוך פרק זמן קצר מרגישים רוב המטופלים הקלה בכאב ושיפור בתפקוד בכל שעות היממה.

 

לקבלת מידע על טיפול אפוסתרפיה

ולבדיקת ייעוץ והתאמה חינם - לחצו כאן!

 

* האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי והוא בבחינת מידע כללי בלבד. כל המסתמך על האמור לעיל, מבלי לקבל חוות דעת רפואית על בסיס כל העובדות הרלבנטיות, עושה זאת על אחריותו בלבד.


מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net / renjith krishnan

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.