header

מתכון לפוסט לימון

אתם תתאהבו מיד כשתטעמו מפוסט הלימון הזה, כי למרות שהוא כל כך פשוט, יש בו טעמים שיגרמו לכם להרגיש כמו בני מלוכה שמתענגים על קינוח מפנק ומושלם! מספרים שזה היה הקינוח האהוב על המלכה אליזבת' השנייה, ואפילו הוגש בחתונתה. אז תכניסו מנה מארמון המלוכה הבריטי לתוך הבית שלכם – זה כל כך קל שחבל שלא תנסו!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 10
רמת קושי: קל
מתכון לפוסט לימון מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים לפוסט לימון:
שמנת להקצפה - 475 מ"ל (42% שומן)
סוכר - 135 גרם
מיץ לימון - 5 כפות (בערך 3 לימונים)
קליפות לימונים מרוקנים - 5 (חתוכים לחצי - 10 חצאים)
פירות יער - לקישוט
אופן הכנת פוסט לימון:
  1. חתכו 5 לימונים לחצי ולאורך, והוציאו עם כף את הפרי מהקליפה. תוכלו כמובן להשתמש בחלק מהלימונים שסחטתם.
  2. את הפרי שהוצאתם מ-3 לימונים העבירו לכוס מדידה או קערה, ומעכו עם מועך תפוחי אדמה כדי לסחוט ממנו את המיץ. העבירו 5 כפות שלו לקערה נפרדת (בלי חתיכות פרי).
  3. הרתיחו בסיר קטן את השמנת והסוכר, וערבבו כדי שהסוכר יתמוסס.
  4. אחרי הרתיחה הנמיכו את עוצמת האש כך שהסיר לא יגלוש. המשיכו לבשל על אש בינונית למשך 5 דקות.
  5. הסירו את הסיר מהאש, הוסיפו פנימה את מיץ הלימון, ערבבו והשאירו בצד למשך 15 דקות.
  6. סננו את התערובת דרך מסננת דקה וישירות מעל לכוס מדידה שניתן יהיה למזוג ממנה.
  7. מלאו את חצאי הלימון בתערובת. אם נשארה לכם עוד ללא לימונים למילוי, תוכלו למזוג לכוס או קערת רמקין.
  8. קררו במקרר את הלימונים למשך שעתיים לפחות או עד שהפוסט מתייצב, ותוכלו להגיש עם קצפת או פירות יער.
טיפ השף:
אחרי שעתיים במקרר או אחרי שהפוסט התייצב, מומלץ לכסות אותו עם ניילון נצמד כך שלא יספוג ריחות מהמקרר. אפשר לאחסן במקרר למשך 3 ימים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.