3. צרכו סידן מן הצומח ולא ממוצרי חלב ושמנת
בתרבות המערבית בה אנו חיים, לימדו אותנו עוד מילדות כמה חשוב ובריא לצרוך מוצרי חלב על בסיס יומי, על הסידן שמצוי בהם וכיצד חלב תורם להתפתחות של בני האדם. להבדיל מהדעה הרווחת במדינות המערביות, מומחים ברפואה הסינית רואים בחלב ומוצריו כמרכיב בעייתי המכביד על מערכת העיכול. אז מי צודק ומה ניתן לעשות? הרי הגוף צריך סידן מצד אחד ואילו מצד שני אתם או האנשים שיקרים לכם לא צורכים מוצר חלב המופק מן החי. לשם כך, תוכלו לצרוך את כל כמויות הסידן הדרושות לגופכם ממאכלים כגון טחינה, אבוקדו, קינואה, שקדים, אגוזים קטניות וכדומה. בנוסף תוכלו להכין מגוון משקאות שיחליפו את החלב והשמנת בהם הורגלתם להשתמש עד עתה, ולייצר מאותם תחליפים אינספור מטעמים, מאפים וקצפות שונות. לחצו על הקישור כדי לעבור למתכונים למשקאות שמשמשים כתחליף לחלב.
4. הכירו את המצרכים שתמיד חובה שיהיו במזווה
אכילה ושתייה הם צורך קיומי, ומטבח של טבעוניים וצמחוניים הוא בדיוק כמו כל מטבח רגיל, שבו תמיד יש מלאי מוצרים במזווה ולפעמים אפילו יותר; הסיבה לכך טמונה בעובדה שרוב מוצרי המזון הטבעוניים כמעט ואינם זקוקים לקירור ולכן רובם יכולים להיות מאוחסנים בארונות המטבח. ישנה טענה רווחת, שמקורה בחוסר ידיעה, האומרת שקשה להיות טבעוניים כי אין למטבח הזה מה להציע מבחינה קולינארית, אז הגיע הזמן לעשות תיקון לעוול הזה ולהוכיח שבעזרת מוצרי היסוד הבאים ניתן להכין מגוון רחב של מאכלים בריאים וטעימים.
אז אלו מוצרים חובה שיהיו במזווה?
קמח חיטה, קמח עדשים כתומות, שיבולת שועל דקה, קינואה, שמרים תזונתיים, סוכר קנים, אורז מלא, מגוון תבלינים רחב, פתיתי קוקוס, פולי סויה, קרם קוקוס, חמאת בוטנים, אבקת אפייה, זרעי צ'יה, זרעי פשתן, שקדים, אגוזים, שמנים, סירופים ורטבים כגון שמן זית, רוטב סויה, סילאן, ועוד מגוון קטניות כמו שעועית שחורה ואדומה וגרגירי חומוס.

5. מצאו תחליפים מעבר לרק טופו וסייטן
תחליפי הבשר המוכרים ביותר בקרב אנשים צמחונים וטבעוניים הם הטופו והסייטן, אך למען האמת לפעמים קצת נמאס להכין תבשילים המכילים את תחליפי הבשר הללו, ולכן תמיד יש שאיפה למצוא חלופה אפילו לחלופה. עקב כך, שפים מומחים בתחום הקולינריה הטבעונית ממליצים לא להסתמך רק על טופו וסייטן, ומציעים תחליפים אחרים כגון לבבות דקל, פרי-הג'ק (Jackfruit), פטריות או ארטישוק, זאת על מנת ליצור מרקמים וטעמים שונים למגוון גדול של מוצרי מזון אותם היינו רוצים להסמיך, כמו מרקים ותבשילים רבים אחרים.
6. הבינו שתיבול הוא סוד הקסם
תיבול מאכלים הוא אחד הדברים החשובים במטבח, שכן ידוע שאוכל בלי תבלינים יוצא לרוב תפל וחסר טעם ולא משנה אם השתמשתם בחומרי הגלם המשובחים ביותר. תיבול נכון הוא כמו קסם וכשמגיעים למינונים הנכונים המזון נעשה טעים יותר וכיף לאכילה, למרות זאת, לעיתים גם לאחר שמגיעים אל השילוב הרצוי, מתעורר חשק לחדש ולגוון, וכדי להצליח ליצור טעמים וריחות חדשים די להשתמש בתבלינים נכונים וזה יעשה את כל ההבדל. היתרון בתבלינים הם עצם היותם מוצרים מן הצומח, כך שרובם אם לא כולם יכולים לשמש אתכם כחומר ביד היוצר. לטענת קרוליין סקוט-המילטון, שפית טבעונית בעלת שם עולמי, "מזונות המבוססים על צמחים יכולים להיות טעימים להפליא אם תתבלו אותם בתבלינים נכונים", לכן חשוב לתבל את המזון ולדעת לא להגזים או לקמץ בהם.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: