header

מתכון לנזיד צ'ילי ושעועית פיקנטית

מתכון לתבשיל צ'ילי מיוחד עם שני סוגי שעועית עשיר בחלבונים - מנה חורפית ועשירה שתשאיר לכם טעם של עוד.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לנזיד צ'ילי ושעועית פיקנטית
רכיבים לנזיד צ'ילי ושעועית:
עגבניות - 2 כוסות (חתוכות לקוביות)
רוטב עגבניות - ½1 כוסות
שעועית אדומה - 400 גר' (1 קופסת שימורים, מסוננת)
שעועית שחורה - 600 גר' (½1 קופסאות שימורים, מסוננות)
בורגול - ½ כוס
בצל - 1 (בינוני, חתוך לקוביות)
גזר - 1 כוס (מגורד)
פלפלים חריפים - 2 (חלפיניו, מגורענים וקצוצים)
שיני שום - 3 ( כתושות)
אבקת צ'ילי - 2 כפיות
כמון - 1 כף
כוסברה - חופן (טרייה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הנזיד צ'ילי ושעועית:
  1. חממו את השמן בסיר כבד מעל לאש בינונית עד גבוהה.
  2. טגנו את הבצל, הגזרים והפלפלים כ-5 דקות, עד שהבצל יהפוך לשקוף.
  3. הוסיפו את השום וטגנו דקה נוספת.
  4. הוסיפו את הבורגול, הכמון ואבקת הצ'ילי, וערבבו היטב.
  5. הוסיפו את העגבניות, רוטב העגבניות והשעועית ובחשו מדי פעם.
  6. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש. כסו את הסיר ובשלו כשעה, עד שהשעועית תהפוך לרכה. ערבבו מדי פעם.
  7. מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מומלץ להגיש עם כוסברה טרייה.
מקור: אתי פוקס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.